Winnen Oranje Leeuwinnen van Portugal op WK 2023 vrouwen?

17 juli 2023

Aanstaande zondag komen de Oranje Leeuwinnen in actie op het WK 2023 voor vrouwen. Voor de Nederlandse voetbalvrouwen is de wedstrijd tegen de Portugezen de eerste in poule E van het toernooi voor de beste 32 voetballanden van de wereld. Winnen de Oranje Leeuwinnen van Portugal op WK 2023 vrouwen in Nieuw-Zeeland en Australië? Vergelijk de bookmakers op Gokken op Voetbal en scoor de beste pre-odds. 

WK 2023 vrouwen poule E

Het Nederlandse vrouwenteam speelt de poulefase in Groep E van het toernooi. Daarin treffen de Oranje Leeuwinnen naast Portugal ook de Verenigde Staten en Vietnam. De dames uit de USA zijn topfavoriet voor eindwinst en wisten het toernooi het vaakst te winnen. Op de FIFA World rankinglist staan de Amerikanen eerste. Nederland vinden we terug op de negende plaats. Portugal staat op de 21ste plek en Vietnam 32ste.

Oranje Leeuwinnen

Eén van de ontbrekende Oranje Leeuwinnen op dit WK is Vivianne Miedema. De aanvalster van Arsenal kan door een knieblessure niet van de partij zijn.

De zeventien jarige Wieke Kaptein is de jongste deelneemster van Oranje in de selectie van bondscoach Andries Jonker. De middenveldster van FC Twente brak vorig seizoen al door in Enschede. In april van dit jaar maakte Kaptein haar debuut bij de Oranje Leeuwinnen in de wedstrijd tegen Polen. Ze is de jongste WK-speelster in de Nederlandse voetbalhistorie.

Head 2 Head

Vorig jaar speelden de Nederlandse en Portugese voetbalvrouwen op 13 juli tegen elkaar. Het betrof toen een duel op het EK dat door de coronamaatregelen niet in 2021 plaatsvond. De Oranje Leeuwinnen wonnen in de poulefase met 3-2 van het Portugese damesteam.

In 2013 en 2014 speelden de damesteams in de WK kwalificatiepoule tegen  elkaar. Tweemaal was Nederland te sterk. De heenwedstrijd werd gewonnen met 0-7. De terugwedstrijd werd een 3-2 zege van de Leeuwinnen.

Wedden op Oranje Leeuwinnen

Het WK voor vrouwen trekt dit jaar nog meer aandacht. Vrouwenvoetbal wordt wereldwijd steeds populairder. In Nederland is dat niet anders. De Oranje Leeuwinnen doen het al jaren uitzonderlijk goed. De Leeuwinnen werden in 2017 Europees kampioen en werden op het WK 2019 tweede achter wereldkampioen USA. Steeds meer voetbalgokkers vinden het dan ook interessant een weddenschap te plaatsen op een duel van het WK voor vrouwen. De bookmakers weten dat en doen er graag een schepje bovenop door hoge pre-odds te plaatsen.

Voorspellingen Oranje Leeuwinnen – Portugal

De WK 2023 dameswedstrijd Nederland – Portugal wordt gespeeld op zondagochtend 23 juli gespeeld. Wie een weddenschap wil plaatsen in de pre-fase dient dit te doen voor 09:30 uur want dan begint de wedstrijd in het Forsyth Barr Stadion te Dunedin.

Bij de Nederlandse bookmakers is Nederland favoriet in dit duel. De wedkantoren schalen de hoogste quoteringen in bij winst van Portugal. Als het Portugese damesteam onze Leeuwinnen te slim is de eerste drie punten in de poule pakken, dan keren de bookies tot maximaal 5.75 keer het speelbedrag uit aan alle voorspellers die een correcte voorspelling wisten te plaatsen.

Bij een gelijkspel staan de odds iets lager ingeschaald, maar kan er nog altijd tot ruim vier keer het speelbedrag gescoord worden. In het 1×2 spelsysteem staan de odds momenteel op een maximale waarde van 4.75 keer het wedbedrag genoteerd.

Winnen de Oranje Leeuwinnen de eerste wedstrijd in de poule? Dan staan er pre-odds voor je klaar die oplopen tot maximale 1.50 keer het speelbedrag dat werd gestort bij de bookies. Check de beste pre-odds op de bookmakerspagina van Gokken op Voetbal.nl, speel mee en scoor de beste bookmakerdeals.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.