Spetterende halve finale EURO 2024: Spanje – Frankrijk

6 juli 2024

De eerste halve finale van het EK voetbal 2024 is bekend. En het is een fantastisch met toplanden Spanje en Frankrijk die tegenover elkaar staan.  Zowel de Spanjaarden als de Fransen hadden een verlenging nodig om de halve finale te halen. Spanje rekende in die verlenging af met gastland Duitsland, Frankrijk moest zelfs een penaltyserie afwerken om Portugal te verslaan. Welk land gaat er naar de finale van EURO 2024? Speel mee met Spanje – Frankrijk en vergelijk de odds via Gokken op Voetbal.nl

EURO 2024

Het Europees Kampioenschap voetbal 2024 bevindt zich in de slotweek, waarin de halve finales en de finale worden gespeeld. Spanje heeft de laatste vier bereikt door sterke prestaties in de groepsfase, met overwinningen van 3-0 op Kroatië, 0-1 op Italië en 1-0 op Albanië. In de achtste finales versloegen de Spaanse voetballers het verrassend sterke Georgië met 4-1. Na een 2-1 overwinning op Duitsland in de kwartfinales, blijft Spanje ongeslagen in dit toernooi.

Frankrijk, gestart in dezelfde groep als Nederland, won haar eerste groepswedstrijd met 1-0 tegen Oostenrijk dankzij een eigen doelpunt. De wedstrijd tegen Nederland was spannend, maar geen van beide teams speelde goed, wat resulteerde in een logische 0-0 eindstand. In hun laatste groepswedstrijd speelde Frankrijk 1-1 gelijk tegen Polen, waardoor ze België troffen in de achtste finales. De Rode Duivels verloren uiteindelijk door een eigen doelpunt van Jan Vertonghen in de slotfase. In de kwartfinales scoorde Frankrijk niet, maar was het onverbiddelijk vanaf de penaltystip, waarbij alle vijf penalty’s werden benut en Portugal miste door Joao Felix, waardoor Les Bleus nu in de halve finale staan.

Head to Head Spanje – Frankrijk

In de Head to Head statistieken zien we vooral oefenwedstrijden, maar in 2021 ging het wel degelijk ergens over. In de finale van het UEFA Nations League toernooi stonden ze tegenover elkaar. Frankrijk won de wedstrijd. Oyarzabal zette Spanje in de 64e minuut op voorsprong, maar twee minuten later maakte Karim Benzema gelijk, met een assist van Kylian Mbappé. Tien minuten voor het einde scoorde Mbappé de winnende treffer.

Het laatste directe duel in een eindtoernooi was in 2012, precies twaalf jaar geleden. Spanje won toen met 2-0 van Frankrijk. Die overwinning zorgde ervoor dat de finale behaald kon worden en Spanje slaagde daar ook in. In de halve eindstrijd versloegen ze Portugal en in de finale wonnen ze met 4-0 van Italië.

Odds Spanje – Frankrijk

Bij de online bookmakers staan de pre-wedstrijd odds op een zeer hoog EK niveau! Met het 1×2 wedsysteem kan men tot maximaal 3,05 keer het ingezette bedrag winnen. Deze quoteringen vinden we terug bij de betrouwbare en legale sportsbooks na een winnende weddenschap op een gelijkspel.

Als Frankrijk deze halve finale wint door Spanje te verslaan, dalen de quoteringen nauwelijks. De betrouwbare Nederlandse bookmakers bieden in het 1×2 wedsysteem zelfs tot 3,00 keer het gekozen inzetbedrag als maximale winstbonus voor degenen die dit correct voorspelden in de pre-match fase.

Bij een overwinning van Spanje zijn de bonussen van de bookmakers het laagst, maar ze blijven desondanks op een zeer hoog niveau met maximale quoteringen in het 1×2 wedsysteem die oplopen tot 2,70 keer het ingezette bedrag. Hieruit kunnen we opmaken dat alle quoteringen aantrekkelijk zijn en dat men dus gerust kan inzetten op de favoriet; een correcte voorspelling levert altijd een aanzienlijke winstbonus op.

Gokken op Voetbal

Meespelen met deze halve finale tussen Spanje en Frankrijk? Inzetten tegen pre-wedstrijd odds kan tot aan de aftrap. Deze zal op dinsdag 9 juli worden verricht in speelstad Munchen. Daar is de Allianz Arena het decor voor deze halve finale.  Er wordt om 21:00 uur begonnen aan de onderlinge strijd voor dat felbegeerde ticket voor de EK finale op EURO 2024.

Mocht je na de aftrap toch nog willen scoren bij Spanje – Frankrijk? Dan kan je kiezen voor het live gokken op dit duel. Via de Gokken op Voetbal bookmakerspagina kan je veilige, Nederlandse bookmakers met elkaar vergelijken voor de beste deals in zowel de pre-wedstrijd fase als tijdens het live gokken op Spanje – Frankrijk!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.