Wie worden de finalisten van de TOTO KNVB Beker?

1 maart 2022

Langzamerhand bereiken de bekertoernooien in Europa hun hoogtepunt. Ook in Nederland komt de ontknoping steeds dichterbij. Deze week staan de halve finales op het programma, met GA Eagles – PSV en AZ – Ajax. Na die enorme stunt van afgelopen weekend zij wij wel benieuwd of Go Ahead woensdag opnieuw kan verrassen. De Deventenaren wonnen in de afgelopen 40 jaar maar één keer van PSV, maar de 2-1 overwinning op Ajax heeft het vertrouwen binnen de club flink opgekrikt. Voor Ajax is het juist zaak om zich na dat onverwachte verlies op de Adelaarshorst te herpakken. De ploeg van Erik ten Hag gaat donderdag namelijk op bezoek in Alkmaar, waar het tegen AZ strijdt om dat tweede ticket voor de finale van de TOTO KNVB Beker. Krijgen we een bekerfinale met PSV en Ajax of komen er deze week verrassingen?

PSV treft in de Adelaarshorst een stug GA Eagles

Iñigo Córdoba bracht Go Ahead Eagles zondag onverwacht op een 1-0 voorsprong. Op slag van rust was daar die hoge inzet van Philippe Rommens en opnieuw moest Ajax-keeper Onana het antwoord schuldig blijven. De Amsterdammers kwamen in de tweede helft nog terug tot 2-1, maar de stugge Deventerse verdediging capituleerde niet. Woensdag is het aan PSV om het thuispubliek in de Adelaarshorst weer met beide benen op de grond te zetten.

Als we naar de Eredivisie kijken, is er maar één echte favoriet voor de wedstrijd van woensdag 2 maart (aftrap 20.00 uur). PSV staat tweede in de competitie en is een serieuze kandidaat voor de landstitel. Promovendus Go Ahead Eagles bezet momenteel de twaalfde plek en beleeft gewoon een degelijk seizoen. Maar de TOTO KNVB Beker is natuurlijk iets compleet anders, want één slechte avond kan alles op zijn kop zetten. Bovendien heeft GA Eagles laten zien dat het bekertoernooi ze goed ligt. De ploeg van Kees van Wonderen kreeg tot nu toe geen goal tegen, dus ook in de KNVB Beker bewijst de stugge verdediging zijn dienst.

PSV heeft woensdag de taak om de defensie te kraken en die verwachte finaleplek binnen te halen. De Eindhovenaren zullen de wedstrijd GA Eagles – Ajax zeker een keertje extra bestuderen voordat ze het bekerduel ingaan. Want één ding is zeker: van onderschatting mag in deze halve finale geen sprake zijn.

Dit voorspellen wij voor Go Ahead Eagles – PSV

Roger Schmidt heeft absoluut een betere selectie om uit te kiezen dan Kees van Wonderen. De PSV’ers hopen woensdag op de terugkeer van Cody Gakpo, maar niets is nog zeker. Ook zonder Gakpo heeft PSV alle kwaliteit in huis om Go Ahead Eagles met ruime cijfers te verslaan. Toch staan de zaken er sinds zondag iets anders voor. De Eagles hebben zichzelf bewezen tegen een topclub, en de eerdere clean sheets in de KNVB Beker laten wel zien dat het toernooi hen goed ligt. Alleen… kunnen de Deventenaren diezelfde stunt herhalen tegen een sterk en gedreven PSV?

De bookmakers zijn alvast duidelijk in hun oordeel. Bij TOTO staan de odds voor een 1×2 weddenschap op 8.25 (GA Eagles), 5.35 (gelijkspel) en 1.35 (PSV). In hun ogen wordt de wedstrijd een klinkende overwinning voor de bezoekers. Wij kunnen net als TOTO en al die andere bookmakers niet om de goede vorm van PSV heen. Maar we denken wel dat de Eagles woensdag een doelpunt meepakken. Onze voorspelling is een 1-2 eindstand na 90 minuten voetbal.

Zo staan AZ en Ajax ervoor

Was het puur een kwestie van onderschatting of is de Ajax-selectie toch aangedaan door alles wat er in de afgelopen weken speelde? De Amsterdammers oogden in ieder geval kwetsbaar toen ze afgelopen weekend hun wedstrijd bij GA Eagles afwerkten. Dat moet anders als Ajax zich donderdag 3 maart (aftrap om 20.00 uur) in het AFAS stadion wil verzekeren van de bekerfinale.

Ajax lijkt al weken onverslaanbaar. Maar het toch wat teleurstellende gelijkspel bij Benfica en het totaal onverwachte verlies bij Go Ahead Eagles laten zien dat er her en der wat kleine barstje ontstaan. Dat biedt kansen voor AZ! De ploeg van Pascal Jansen beleeft momenteel een prima reeks. Na die 2-1 overwinning bij PSV was daar zondag in eigen huis ook een 2-1 winst op Feyenoord. Met een goede generale achter de rug, groeit in Alkmaar het geloof dat die eerste KNVB Beker sinds 2013 er kan komen. AZ is de afgelopen tijd sowieso in prima doen en het laatste verlies stamt alweer van 7 november. Die groeiende hoop op een finaleplek is dus niet ongegrond.

Wij zetten in op een gelijkspel voor AZ – Ajax

Wie reizen er op 17 april af naar de Rotterdamse Kuip voor de finale van de TOTO KNVB Beker? De bookmaker geloven in een finale tussen PSV en Ajax. Wij zijn iets minder overtuigd van een klinkende Amsterdamse zege.

Een bezoekje aan de Nederlandse gokplatforms levert een duidelijk beeld op. Ajax is de grote favoriet voor deze tweede halve finale in de KNVB Beker. BetCity zet de odds voor een 1×2 weddenschap op 4.50 (AZ), 4.20 (gelijkspel) en 1.66 (Ajax). De andere bookmakers wijken daar maar weinig van af.

Doordat de odds voor een gelijkspel of een Alkmaarse relatief hoog zijn, is het interessant om hier op in te zetten. Half december won AZ in de Arena nog met 2-1 van de Amsterdammers. Ze hebben dus laten zien dat ze van Ajax kunnen winnen. AZ speelt bovendien een thuiswedstrijd en Pascal Jansen heeft een bijna complete selectie om uit te kiezen. Aan de kant van Ajax ontbreken Remco Pasveer, Brian Brobbey en Zakaria Labyad.

Gezien de aantrekkelijke odds zetten wij ons geld in op een 1-1 gelijkspel. AZ is niet te onderschatten en de verhoudingen bij de bookmakers geven wat ons betreft echt een vertekend beeld. Of AZ in de verlenging ook die finaleplaats van de KNVB Beker veiligstelt, is absoluut de vraag. Maar wij denken dat we een spannende bekeravond tegemoet gaan met kansen aan beide kanten.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.