Wie wint de WK dames finale: Spanje – Engeland

17 augustus 2023

In het Olympic Stadion te Sidney wordt aanstaande zondag de WK voetbal 2023 finale gespeeld. De beste voetbaldames uit Spanje en Engeland nemen het dan tegen elkaar op met als inzet de wereldtitel. De Nederlandse bookmakers hebben hoge pre-odds over voor een correcte voorspelling. En daar kunnen voetbalgokkers via Gokken op Voetbal mooie vergelijkingen in maken. Wie wint de WK finale: Spanje – Engeland? Voorspel en win! 

WK 2023 voor Vrouwen

Het WK voor vrouwen werd dit keer georganiseerd door Australië en Nieuw-Zeeland. Het toernooi begon op 20 juli en aanstaande zondag zal met de finale de laatste wedstrijd van het WK 2023 worden gespeeld. De finale wordt gespeeld in het Olympic Stadion te Sidney. De troostfinale wordt zaterdag 19 augustus afgewerkt in het Suncorp Stadium te Brisbane. Zweden en Australië strijden dan om de derde plaats van het wereldtoernooi.

Op het vorige WK werd de USA wereldkampioen. De Amerikaanse dames schakelden toen Nederland uit in de finale. Bondscoach van de Oranjeleeuwinnen was Sarina Wiegman. De oefenmeesteres staat nu met Engeland in de finale. Het is de eerste keer dat een vrouwelijke bondscoach met twee verschillende teams de finale van een WK gaat spelen om de beker.

Belangrijke spelers Spanje – Engeland

Op dit WK wisten de Spaanse voetbalvrouwen: Aitana Bonmati, Jenifer Hermoso en Alba Maria Redondo Ferrer de meeste goals te maken. De dames waren samen goed voor negen goals en vijf assist in dit toernooi. Bij de Engelsen scoorden: Lauren James, Lauren Hemp en Alessia Russo in totaal ook negenmaal. James was zelfs nog goed voor drie assist op dit WK.

Head 2 Head

De Spaanse en Engelse dames troffen elkaar vorig jaar nog op het EK. Engeland wist het Europese toernooi te winnen en versloeg Spanje in de kwartfinale. In reguliere speeltijd hielden de Spanjaarden en Engelsen elkaar in evenwicht, maar in extra tijd sloeg Engeland toe. Het werd 2-1 voor Lionesses in deze EK kwartfinale.

Voorspellingen Spanje – Engeland

Vanuit Nederland wordt er al veel gewed op de finale van het WK voor dames. Dit komt mee doordat er met bondscoach Sarina Wiegman een landgenoot om het kampioenschap meedoet. De bookmakers kunnen dus rekenen op veel belangstelling voor het wedden op de WK finale.

In het 1×2 spelsysteem staan de quoteringen het hoogst ingedeeld bij een gelijkspel. Als de Spaanse en Engelse dames elkaar in de reguliere speeltijd in evenwicht houden, keren de bookmakers tot 3.00 keer het speelbedrag uit.

Dan de odds bij een overwinning van Lionesses. Als bondscoach Wiegman met haar damesteam wint, keren de Nederlandse bookmakers tot 2.90 keer de inleg uit bij een correcte voorspelling op winst van Engeland.

Gaan de Spaanse dames de wereldtitel veroveren? Dan keren de Nederlandse bookmakers tot 2.65 keer het speelbedrag uit.

Wedden op Spanje – Engeland kan op heel veel manieren. Ga naar de bookmakerspagina van Gokken op Voetbal en ontdek diverse speelsystemen en handige tips om succesvol te kunnen wedden op de WK finale 2023 voor vrouwen.

Spelopties WK finale

Wedden op de WK finale voor vrouwen is ook mogelijk via live wedden. Scoor tijdens de wedstrijd de beste live betting odds. Het live voorspellen van de WK finale kan ook bij de bookmakers op Gokken op Voetbal.

Voor het ontdekken van de live bettingdeals dien je te wachten tot de wedstrijd begint. De WK finale Spanje – Engeland zal op zondag 20 augustus gespeeld worden in het Olympic Stadion in Sidney. Het duel in de hoofdstad van gastland Australië begint om 12:00 uur (Nederlandse tijd). Op welk landenteam laat jij een voorspelling achter bij de wedkantoren op Gokken op Voetbal?

toggle off
Gokreclame uitschakelen.