Wedopties oefenduel Engeland – Portugal dames op weg naar WK2023

26 juni 2023

Het WK voetbal voor dames begint op 20 juli 2023. De gastlanden van dit WK 2023 zijn Australië en Nieuw-Zeeland. Het WK begint met de openingswedstrijd Nieuw-Zeeland – Noorwegen. De Oranje Leeuwinnen komen enkele dagen later ook in actie. Eén van de tegenstanders voor de Nederlandse vrouwenploeg is Portugal en zij spelen aanstaande zaterdag een oefenduel tegen Engeland waar Sarina Wiegman bondscoach is. Ontdek de beste bookmakerdeals bij dit oefenduel in de aanloop naar het WK 2023 via Gokken op Voetbal!

Statistieken Engeland – Portugal

Dit is de negende editie van het WK voetbal voor vrouwen. Het toernooi wordt dit keer in Australië en Nieuw-Zeeland gehouden. Er worden in totaal 64 duels gespeeld en er doen 32 landenteams mee aan dit voetbaltoernooi. Het is voor het eerst dat er 32 damesteams zich konden kwalificeren voor een WK. Voorheen waren dat er slechts 24.

Engeland deed in totaal zes keer mee aan een WK. In 2015 wisten de Lionesses zelfs derde te worden. Voor het Portugese damesteam is dit de eerste keer dat het zich wist te kwalificeren voor het toernooi. De Engelse damesploeg heeft dus heel wat ervaring opgebouwd. De meeste gokwebsites wijzen de Engelse vrouwenploeg dan ook aan als favoriet. Ook het feit dat de Nederlandse succes coach Sarina Wiegman de oefenmeester is van de Lionesses geeft de bookmakers veel vertrouwen in winst van het Engelse dameselftal.

Op wie moeten we letten bij Engeland – Portugal

Bondscoach Sarina Wiegman heeft onlangs uit handen van de Britse prins William een koninklijke onderscheiding gekregen. De Nederlandse succescoach werd vorig jaar al Europees kampioen met haar speelsters. Wel kreeg de bondscoach het slechte nieuws te horen dat zij drie sterkhouders moet missen op het WK. Linkervleugelspeler Beth Mead, aanvoerder en verdediger Leah Williamson en Chelsea-middenvelder Fran Kirby zullen door een blessure achterblijven in Engeland. Rechtsback Lucy Bronze en centrale verdediger Millie Bright kunnen wel weer aansluiten aan de selectie van bondscoach Wiegman.

Bij het Portugese elftal is het vooral uitkijken naar Diana Silva en Carole Costa. Ook Carolina Mendes weet regelmatig te scoren voor haar team. Zij zullen zich in de oefenwedstrijd tegen Engeland alvast gaan opwarmen voor de eerste WK-wedstrijd dat tegen de Oranje-Leeuwinnen zal zijn.

Head 2 Head

Engeland en Portugal troffen elkaar op 8 oktober 2019 voor de laatste keer. Ook toen was dit een oefenduel. De Engelse damesploeg won met 0-1 van Seleccao das Quinas. Op het EK in 2017 speelden de teams in de poulefase tegen elkaar. Engeland zegevierde met 1-2 van Portugal en werd groepswinnaar. Het Portugese team werd vierde in de groep.

Voorspellingen voor Engeland – Portugal

Wil je wedden in de pre-fase op de oefenwedstrijd Engeland – Portugal? Dan dienen je voorspellingen voor zaterdag 1 juli om 16:15 uur binnen te zijn. Op dat moment wordt de wedstrijd gespeeld in het Stadion MK te Milton Keynes. De hoogste quoteringen bij deze vriendschappelijke wedstrijd staan ingedeeld bij een zege van de Portugezen. Mochten de Portugese dames winnen dan kun je tot 11.00 keer het speelbedrag scoren via de bookmakers op Gokken op Voetbal.

Bij een gelijkspel staan de pre-odds op maximaal 5.75 keer je speelbedrag ingedeeld. De bookmakers gaan dus ook bij een puntendeling nog diep in de buidel tasten voor voetbalgokkers die deze voorspelling correct wisten in te vullen voordat de wedstrijd begon.

Winst van bondscoach Wiegman levert tot maximaal 1.17 keer het wedbedrag op als je inzet in het 1×2 spelsysteem van de bookmakers. Uiteraard zijn er meer mogelijkheden om te wedden op voetbal. Ontdek meer spelopties via Gokken op Voetbal of speel mee via live betting voor nog meer leuke bookmakerdeals.

Wedden op WK voetbal vrouwen 2023

Het voorspellen van oefenduels voor het WK 2023 warmt je alvast op voor het grote werk in Australië en Nieuw-Zeeland. De bookmakers hebben er ook zin in en schroeven de quoteringen voor de oefenduels al flink op. Ook de pre-odds bij de oefenwedstrijd van de Oranje-Leeuwinnen tegen België zijn goede odds te scoren. Je kunt ze via de bookmakerspagina van Gokken op Voetbal gemakkelijk met elkaar vergelijken.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.