Wedden op Noord-Hollandse derby tussen staartploegen Ajax – FC Volendam

30 oktober 2023

Aanstaande donderdag spelen Ajax Amsterdam en FC Volendam tegen elkaar. De wedstrijd uit speelronde drie van de Eredivisie is er inmiddels één geworden tussen twee teams die onderaan het rechterrijtje bungelen. Bij Ajax willen de punten maar niet binnenkomen. FC Volendam heeft de laatste weken meer geluk gekend. Welke ploeg gaat deze inhaalwedstrijd winnen in de Johan Cruijff Arena? Wedden op Noord-Hollandse derby Ajax – FC Volendam doe je veilig en bewust via Gokken op Voetbal!

Eredivisie

De wedstrijd Ajax Amsterdam – FC Volendam zou eigenlijk al op 27 september gespeeld worden, maar is verplaats naar donderdag 2 november. De reden is dat op die datum het eerder gestaakte duel Ajax – Feyenoord diende te worden uitgespeeld. De Noord-Hollandse clubs moeten dus deze week twee wedstrijden spelen. Zondag spelen de Ajacieden in eigen Arena tegen sc Heerenveen en speelt FC Volendam uit bij NEC in Nijmegen.

Ajax is inmiddels afgezakt naar de achttiende plaats van de Eredivisie. De club heeft vijf punten en stuurde vorige week trainer Maurice Steijn de laan al uit. Hedwiges Maduro neemt de taak als interim-coach tijdelijk over, maar nog zonder succes. Afgelopen weekend gingen er drie punten verloren bij PSV in Eindhoven (5-2).

FC Volendam staat op de zestiende plaats. Trainer Matthias Kohler en zijn team hebben zeven punten uit negen duels gehaald. Afgelopen zondag won FC Volendam met 3-1 van Excelsior Rotterdam dat op de zevende plaats in de competitie staat.

Head 2 Head

De derby tussen Ajax en FC Volendam werd het laatst gespeeld op 26 januari 2023. Op die dag vond de derby in de Johan Cruijff Arena plaats en wisten de Ajacieden niet te winnen. Het werd een puntendeling (1-1) met de provinciegenoot en dat was sinds 1996 niet meer voorgekomen. Er moet gezegd worden dat FC Volendam dan ook lang niet altijd in de Eredivisie speelde en dus de Ajacieden niet elk seizoen trof.

In Volendam slaagde Ajax er vorig seizoen wel in drie punten te veroveren. In het vissersdorp werd het op 8 oktober 2022 een 2-4 overwinning voor Ajax. De grootste thuisoverwinning van Ajax dateert van 1959-1960. Het werd toen 9-0 voor de Ajacieden tegen hun provinciegenoot uit Volendam. In 1962-1963 leed Ajax met 1-3 haar grootste thuisnederlaag tegen de club uit het vissersdorp van Noord-Holland.

Odds Ajax – FC Volendam

Bij de bookmakers wordt de Noord-Hollandse derby niet over het hoofd gezien. Er staan met heel veel vertrouwen hoge odds en mooie deals klaar voor de voetbalvoorspellers onder ons. De hoogste quoteringen worden uitgekeerd bij winst van de ploeg uit het vissersdorp van Noord-Holland. Zegevieren zij in Amsterdam, dan kan er tot wel 8.25 keer het speelbedrag gewonnen worden als FC Volendam wint in de Amsterdam Arena.

Bij een gelijkspel kan ook flink gescoord worden. De sportsbooks op Gokken op Voetbal.nl keren tot 6.25 keer het speelbedrag uit als de Noord-Hollandse ploegen de punten met elkaar delen.

Dan de odds bij een zege van de Amsterdamse ploeg. Mocht Ajax voor de tweede keer in dit Eredivisie seizoen winnen, dan gaan de bookmakers in het 1×2 spelsysteem niet verder dan een maximale beloning van 1.30 keer het speelbedrag uitkeren.

Datum en tijdstip Ajax – FC Volendam

Op Gokken op Voetbal spelen voetbalgokkers alleen bij de meest betrouwbare bookmakerskantoren. Zo ben je er zeker van dat je speelgeld en gegevens veilig zijn. Een winnende weddenschap wordt gegarandeerd uitgekeerd.

Wedden op Ajax – FC Volendam? Die wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 2 november. Om 20:00 uur start de derby in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Gaat Ajax na de zoveelste wedstrijd van dit seizoen verliezen in de Nederlandse competitie of weten de Ajacieden juist drie punten te pakken omdat ze winnen van hun provinciegenoot?

Voorspel de Noord-Hollandse derby via Gokken op Voetbal en scoor daarmee dus de winnende deal bij de allerbeste Sportsbooks van ons land!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.