Wedden op de topper PSV – AZ (5 februari)

4 februari 2022

Na een weekend zonder Eredivisievoetbal staat er alweer een echte topper op het programma. PSV en AZ ontmoeten elkaar zaterdag 5 februari in het Eindhovense Philips Stadion, met een aftrap om 20.00 uur. Er staat voor beide clubs veel op het spel. PSV heeft na die verloren kraker tegen Ajax de koppositie uit handen gegeven en dat is een flinke tegenvaller in de strijd om de landstitel. Voor AZ is de wedstrijd in Eindhoven juist een mooie kans om dichter bij de top te komen. De ploeg van Pascal Jansen heeft in de eerste seizoenshelft veel laten liggen, maar inmiddels is de inhaalslag echt begonnen. Winst in Eindhoven gaat AZ het vertrouwen geven dat er méér mogelijk is dan die vijfde plek van nu. Heb jij dit weekend wel zin in een heerlijke Eredivisietopper? Geef dan je voorspelling door voor PSV – AZ. Wij helpen je alvast op weg!

Na twee bewogen weken moet de focus terug bij PSV

In Eindhoven hebben ze twee bewogen weken achter de rug. Eerst was daar dat 1-2 verlies van Ajax, met een zeer discutabel tweede doelpunt aan Amsterdamse zijde. Discutabel of niet, Ajax pakte de 3 punten en weg is die koppositie die PSV sinds half december in handen had. Vanaf nu moet de ploeg de achtervolging inzetten om die landstitel naar Eindhoven te halen.

Nadat de gemoederen bij PSV enigszins waren bedaard, kwam er alweer een nieuwe tegenslag. Donderdag werd bekend dat Roger Schmidt zijn aflopende contract niet gaat verlengen. In Eindhoven waren ze graag nog even doorgegaan met de Duitse oefenmeester, maar nu blijkt dat ze toch op zoek moeten naar een nieuwe trainer. Dat zijn vertrek al zo vroeg is aangekondigd, heeft volgens Schmidt een reden. “Er komen enorm belangrijke weken aan. De gehele staf en het team kan zich daar, nu er duidelijkheid is rond mijn positie, volledig op focussen”, zo meldt hij op de officiële kanalen van PSV. Ook zegt hij: “Ik beschik over een selectie, waarmee ik dit seizoen op heel hoog niveau kan presteren. Ik heb het gevoel dat ik deze zomer op een succesvolle en prachtige manier kan afsluiten. Daar hecht ik veel waarde aan en daarvoor wil ik alles op alles zetten.”

Een landstitel zou vanuit Roger Schmidt een mooi afscheidscadeau zijn PSV. Of dat er gaat komen, is natuurlijk afwachten. Winnen van AZ is wel weer een belangrijke stap in de goede richting.

AZ heeft zijn goede vorm te pakken

Aan de kop van de Eredivisie is het dit seizoen stuivertje wisselen tussen PSV en Ajax. Voor AZ is er geen plek in die strijd om de landstitel, iets wat vooral te danken is aan die slechte seizoensstart. Maar die tijd ligt nu achter ons. Het laatste competitieverlies dateert van begin november, toen de Alkmaarders op bezoek gingen bij Feyenoord. Sindsdien is er onder andere met 2-1 gewonnen van Ajax, met 3-1 van Sparta, een 4-1 van Willem II en met 1-0 van FC Groningen. Tussendoor veroverde AZ ook nog een plek in de kwartfinale van de KNVB Beker door bij FC Twente een 1-2 op het scorebord te zetten.

Met deze mooie reeks achter de rug was het toch even wennen dan AZ zich in de vorige speelronde stukliep op promovendus Cambuur. Twee weken geleden leverden de clubs een doelpuntloos duel af, en dat betekende voor AZ het eerste puntenverlies in zeven competitieduels. De speelde slordig en de vele kansen in met name het slotstuk bleven onbenut. In de wedstrijd PSV – AZ moet er echt meer focus zijn, anders pakken Pascal Jansen en co dit weekend toch echt hun eerste verlies sinds begin november.

Wedden op PSV – AZ: dit is onze voorspelling

Met PSV – AZ krijgen we twee ploegen op het veld die weten wat winnen is. Voor PSV was het verlies van Ajax pas de vierde van het seizoen; maar liefst vijftien van de twintig speelrondes leverden winst op. Voor AZ zijn vooral de laatste twee maanden succesvol. Wie van de twee ploegen pakt deze zaterdag de winst óf worden de punten juist verdeeld?

De laatste twee ontmoetingen in het Philips station waren in het voordeel van AZ. In 2019/20 stond er na 90 minuten voetbal een 0-4 op het scorebord, een jaar later kwam de wedstrijd tot 1-3. Maar begin dit seizoen kreeg AZ toch behoorlijk klop. In Alkmaar won PSV met 3 tegen 0. Al waren dat voor AZ andere tijden.

De bookmakers hebben voor PSV – AZ een duidelijke favoriet in het vizier. De odds voor een Eindhovense zege liggen bij Bet365 op 1.60 tegen 5.25 voor AZ. Een gelijkspel levert daar 4.20 keer de inzet op. Die favorietenrol is vooral te danken aan het titelgevecht waar PSV zich momenteel in bevindt. De ploeg kan het zich simpelweg niet veroorloven om deze thuiswedstrijd te verliezen, en we denken ook echt dat dit de doorslag gaat geven. Toch verwachten wij wel dat het AZ van Pascal Jansen in staat is om te scoren. Het zal een mooie wedstrijd worden met kansen aan beide kanten. Uiteindelijk zien we PSV met een kleine 2-1 marge winnen. Hou Eran Zahavi in de gaten als mogelijke doelpuntenmaker als je dit weekend gaat wedden op voetbal.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.