Wedden op de stadsderby Sparta – Feyenoord

29 oktober 2021

Sparta komt dit seizoen maar niet op dreef. Zelfs in het bekerduel met de Veenendaalse amateurs van G.V.V.V kon de ploeg van Henk Fraser afgelopen woensdag niet echt overtuigen. Uiteindelijk stond er een keurige 2-0 zege op het scorebord, maar bijna een uur lang moest Sparta toch vrezen voor een blamage. Waar er in de bekerwedstrijd nog gewonnen werd, levert de competitie minder succes op. De laatste en enige overwinning van dit Eredivisie-seizoen dateert alweer van 12 september, toen Sparta in het eigen Kasteel met 3-1 te sterk was voor het knullig spelende Fortuna. Komende zondag is datzelfde Kasteel het toneel voor de mooiste stadsderby van Nederland: Sparta – Feyenoord. Dit keer zien we twee ploegen die een heel ander seizoen beleven. Pakt Feyenoord die verwachte ruime overwinning óf kan Sparta iets extra’s als zijn aartsrivaal zondag op bezoek komt? De wedstrijd Sparta – Feyenoord levert sowieso mooie weddenschappen op.

Dit zeggen de statistieken over Sparta

Er zijn van die wedstrijden die maar weinig introductie nodig hebben. Zo ook de Rotterdamse derby tussen Sparta en Feyenoord. Sinds die eerste vriendschappelijke wedstrijd in 1921 zijn de twee clubs elkaar regelmatig tegengekomen. In de Eredivisie stond deze stadsderby tot nu toe 105 keer op het programma, en van die 105 ontmoetingen wist Sparta er slechts 17 te winnen. Feyenoord ging er maar liefst 63 keer met de volle 3 punten vandoor, de overige 25 keer werden de punten gedeeld. Deze cijfers laten alvast een duidelijk beeld zien van hoe de verhoudingen liggen.

Voor jouw voetbalweddenschap is het natuurlijk nóg interessanter om naar de laatste wedstrijdstatistieken te kijken. En die statistieken maken extra duidelijk dat Sparta het zondag heel lastig gaat krijgen. Zo is het de Spartanen dit competitieseizoen niet gelukt om zijn tegenstander van scoren af te houden. Met 18 tegendoelpunten horen ze zelfs tot de meest gepasseerde clubs uit de Eredivisie. Alleen Cambuur en Go Ahead Eagles doen het slechter. Er zitten simpelweg te veel zwakke plekken in de verdediging, iets waar het veel sterker spelende Feyenoord ongetwijfeld van gaat profiteren. De matige verdediging is niet het enige probleem. Sparta kan de vele tegendoelpunten niet compenseren met het eigen scoringsvermogen. In de tien competitieduels van dit seizoen, wist de ploeg maar acht doelpunten te maken. Hekkensluiter PEC Zwolle is de enige club die daar nog onder komt. Toch is er ook een heel klein lichtpuntje. De ploeg van Henk Fraser speelt in eigen huis duidelijk beter dan in uitwedstrijden. Van de 7 punten die Sparta dit seizoen wist te pakken, komen er 6 voort uit ontmoetingen in Het Kasteel. Maar ja, of daar zondag tijdens Sparta – Feyenoord punten bij gaan komen…? Het lijkt een bijna onmogelijke opgave voor een ploeg die zo uit vorm is.

Feyenoord kan gaan werken aan zijn doelsaldo

Vorig seizoen sloot Sparta de competitie nog af op een mooie achtste plaats. In de eerste helft van 2021/22 staat de club op een degradatieplaats en vooralsnog lijkt het alleen maar erger te worden. Het 1-0 verlies bij RKC laat wel zien dat Sparta een zwaar competitieseizoen tegemoet gaat. Stadsgenoot Feyenoord doet het een heel stuk beter. De club draait lekker mee in de Conference League, en ook in de competitie bieden de resultaten hoop. Hoewel Feyenoord de laatste weken niet altijd positief in het nieuws is (denk maar aan de aanval op de delegatie van Union Berlin en het niet geheel vrijwillige vertrek van Mark Koevermans), mogen de Rotterdammers op sportief vlak echt niet klagen.

Feyenoord staat vierde in de competitie en heeft bovendien één wedstrijd tegoed op Ajax, PSV en FC Utrecht. Hierdoor lijken de Rotterdammers de grote uitdager te zijn van koploper Ajax. De ploeg van Arne Slot heeft onderweg wel wat punten laten liggen. De 2-2 tegen RKC het 2-1 verlies bij Vitesse… dit soort uitslagen kunnen ze zich eigenlijk niet permitteren als ze serieus willen meedoen om de landstitel. Maar die landstitel is sowieso nog ver weg, en de stadsderby Sparta – Feyenoord is juist erg dichtbij. Het dramatisch spelende Sparta mag in ieder geval geen obstakel vormen voor de grote ambities die ze in De Kuip hebben. Deze stadsderby is misschien wel een mooi moment om het doelsaldo verder op te schroeven. In de laatste zes competitieduels scoorde Feyenoord maar liefst 18 keer. Doelpunten maken is dus geen probleem voor de Rotterdamse voorhoede. Combineer dat met de zwakke verdediging van Sparta en je weet dat een 0-0 eindstand echt geen optie is.

Deze weddenschappen maken Sparta – Feyenoord extra interessant

In de vroege middag van zondag 31 oktober is het tijd voor dé stadsderby van Nederland. Om 12.15 uur trappen Sparta en Feyenoord af voor hun competitieduel in Het Kasteel. Ondanks dat de Spartanen het thuisvoordeel hebben, moeten ze zich toch gaan voorbereiden op een aantal tegendoelpunten. Wij verwachten dat Sparta nog wel een doelpunt mee kan pikken, maar uiteindelijk wordt het verschil tussen de twee clubs zeer duidelijk weergegeven in de eindstand. We zetten in op een 1-3 eindstand, met Feyenoord als grote winnaar. Ben je liever iets minder nauwkeurig? Op het moment van schrijven levert een inzet op ‘meer dan 3.5 doelpunten’ een quotering op van 2.38. Als je tenminste inzet bij bookmaker BetCity.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.