Voorspel de topscorer van het EK voetbal

25 juni 2021

De naam van welke topspits prijkt aan het einde van het EK voetbal bovenaan het lijstje met topscorers? Grote kans dat Cristiano Ronaldo de eerste is die in je hoofd opkomt. Met vijf doelpunten uit drie groepswedstrijden is de Portugees momenteel de overtuigende aanvoerder van het klassement. Maar hij is zeker niet de enige die de bal in de poulefase meer dan één keer in het doel heeft gekregen. Achter hem in het klassement staan vijf spelers die allemaal drie goals op hun naam hebben staan. Van die vijf spelers is de Pool Robert Lewandowski de enige die inmiddels is uitgeschakeld. Er zijn dus genoeg doelpuntenmakers over die Ronaldo van de troon kunnen stoten, zeker als Portugal dit weekend het EK voetbal moet verlaten.

Ronaldo is favoriet voor de titel ‘topscorer van het EK’

Cristiano Ronaldo is dé ster van het Portugese voetbal. Tijdens dit EK voetbal heeft de spits wederom laten zien waarom hij zo belangrijk is voor zijn land. Van de zeven doelpunten in de groepsfase staan er vijf op naam van Ronaldo. Vooral als de bal op de stip gaat, valt zijn rust en zelfvertrouwen op. De Portugees is trefzeker en mist zijn penalty’s bijna nooit. Met twee doelpunten tegen Hongarije (waarvan één strafschop), één tegen Duitsland en wederom twee tegen Frankrijk (beide uit een penalty) is hij nu de aanvoerder van de topscorerslijst van dit EK. En dat niet alleen, want sinds het duel met Hongarije mag Cristiano Ronaldo zich EK-topscorer aller tijden noemen.

Het maakt niet uit of je fan bent van Ronaldo of niet. Als je het EK voetbal volgt, kun je sowieso niet om deze doelpuntenmaker heen. De groepsfase heeft de Portugees een voorsprong van twee goals op zijn grootste concurrenten bezorgd. Het zal je niet verbazen dat deze prestatie ook door de bookmakers is opgemerkt. Wanneer je de naam Cristiano Ronaldo invult als topscorer van dit EK voetbal, profiteer je bij bookmaker TOTO van een quotering van ‘slechts 1.72. Tenminste, voordat de knock-outfase van start gaat. Toch is het nog lang niet zeker dat Cristiano Ronaldo topscorer van dit Europees kampioenschap gaat worden. Onder anderen Georginio Wijnaldum, Romelu Lukaku en Karim Benzema azen op een plekje aan de top van het klassement. Het kan interessant zijn om dit soort namen in je achterhoofd te houden wanneer je gaat wedden op de topscorer van dit EK.

Dit zijn de mogelijke topscorers van het EK voetbal

Nu de eerste fase van het EK voetbal achter de rug is, is het moment aangebroken om de tussenbalans op te maken. Als het op scoren aankomt, leidt Cristiano Ronaldo het klassement met vijf doelpunten. Tweede op de ranglijst zijn Emil Forsberg (Zweden), Patrik Schick (Tsjechië), Robert Lewandowski (Polen), Romelu Lukaku (België) en Oranje-speler Georginio Wijnaldum. Lewandowski is inmiddels uitgevoetbald, maar dat betekent niet dat Ronaldo nog maar vier concurrenten overhoudt. Mannen als Karim Benzema, Kylian Mbappé, Ciro Immobile en Memphis Depay weten ook wat scoren is. Als Portugal in de achtste finale strandt, is de kans groot dat Ronaldo die felbegeerde titel als topscorer van het EK voetbal uit handen moet geven. Maar wie zijn volgens de bookmakers de grootste kanshebbers?

Als eerste zijn de ogen gericht op de mannen die nu al drie doelpunten achter hun naam hebben staan. Daar kunnen we meteen één speler wegstrepen: Emil Forsberg. De Zweed zit lekker in het toernooi, maar topscorer gaat hij echt niet worden. Wijnaldum dan? De Oranje-captain is goed op dreef, wat hem bij TOTO de vijfde plek op de lijst met topscorers oplevert. Met een quotering van 14.00 staat hij net achter Memphis Depay, die tot nu toe twee keer heeft gescoord. Voor Depay staan Lukaku (quotering van 5.85) en Benzema (quotering van 10.75). De bookmakers rekenen hen zeker tot de grote kanshebbers. Het verschil met Cristiano Ronaldo is vooralsnog erg groot, dus dit is hét moment om in te zetten als je denkt dat Portugal zondag wordt uitgeschakeld. Mochten de Belgen van de Portugezen winnen, dan heb jij toch maar mooi van hoge quoteringen geprofiteerd. Zie je wel dat je rijk kunt worden met wedden op voetbal!

Hoe meer wedstrijden, hoe meer kans om te scoren

Laten we duidelijk zijn: als Portugal in de halve finale of finale geraakt, is de kans erg groot dat Cristiano Ronaldo er met die titel van EK-topscorer vandoor gaat. Dat geldt zeker als hij scoringstempo van de groepsfase volhoudt. Maar ja… Portugal zit in de knock-outfase aan de zware kant van het schema. Met een achtste finale tegen België en daarna een mogelijke kwartfinale tegen Italië is het een reëel scenario dat de huidige Europees kampioen snel het toernooi moet verlaten. Dit loodzware speelschema kan er dus zomaar voor zorgen dat Ronaldo geen kans krijgt om zijn doelsaldo op te krikken. En dat biedt kansen voor de rest van de doelpuntenmakers.

Wanneer je wilt wedden op de topscorer van het EK voetbal, moet je kijken naar de ploegen die ver kunnen komen. Hoe meer wedstrijden er te spelen zijn, hoe meer kans om te scoren. Net als Portugal staat ook België een zware reeks matches te wachten. Toch zal de ploeg die zondag het duel in Sevilla wint, met veel vertrouwen aan de rest van de wedstrijden beginnen. Vandaar dat Romelu Lukaku hoog op het lijstje van de bookmakers staan. Franse topscorers als Benzema en Mbappé (die voor de knock-outfase een quotering van 17.25 achter zijn naam heeft staan) kunnen ook profiteren. Als Frankrijk inderdaad in de finale staat, hebben deze mannen genoeg tijd om extra doelpunten te maken.

Aangezien er nog zoveel onzeker is en Portugal aan de zware kant van het schema staat, is het interessant om juist nu te wedden op de topscorer. Durf jij het in dit stadium aan om één naam op je wedbriefje in te vullen?

toggle off
Gokreclame uitschakelen.