Vanaf 1 oktober komen de eerste nieuwe legale aanbieders in Nederland

3 mei 2021

We moeten met z’n allen nog maar even wachten en op 1 oktober 2021 zal dan echt voor het eerst het gokaanbod in Nederland toenemen met diverse nieuwe legale online aanbieders. De verwachting is dat de Nederlandse Kansspelautoriteit rond de 35 partijen een licentie zullen verstrekken. Bekend is dat Holland Casino één van deze partijen is en het Nederlandse gokbedrijf zich ook op online gokken zal gaan richten.

Bwin & Unibet moeten afkoelen

Vanaf 1 oktober treden de eerste bookmakers dus toe op het Nederlandse termijn en zullen zei hun gokdiensten aanbieden. Sommige partijen hebben in het verleden zich reeds op de Nederlandse markt gericht en hierbij ook Nederlandse spelers toegelaten tot hun online goksites. Een aantal grote bookmakernamen zijn hiervoor afgelopen jaren door de Nederlandse Kansspelautoriteit bestraft en hebben een boete ontvangen.

Vanaf 1 maart 2022 o.a. Bwin en Unibet in Nederland

Vanuit de regering is een regel opgelegd dat ieder gokbedrijf dat zich strafbaar heeft gemaakt in het verleden een afkoelperiode van twee jaar in moet gaan. Dit omdat het gokbedrijf in kwestie door vroegtijdig en zonder expliciete vergunning voor Nederland, zich toch op Nederland heeft gericht en hierbij op niet legale wijze voordeel heeft behaald. O.a. Bwin en Unibet zitten op het strafbankje en mogen pas 6 maanden later op 1 maart 2022 hun gokdiensten in Nederland aanbieden.

Van beide bedrijven is ook al bekend dat deze lucratieve deals in het Nederlands betaald voetbal hebben afgesloten. Waarbij Unibet bijvoorbeeld binnenkort als hoofdsponsor op het voetbalshirt van Ajax zal komen te verschijnen. Ook TOTO was er snel bij in de Eredivisie en wist zich bij vijf betaalde voetbalclubs in de Eredivisie als sponsor in te kopen. Door deze snelle zet vanuit TOTO zijn de nog toe te treden andere bookmakers flink wakker geschud en wordt er zelfs vanuit de lagere divisie Keuken Kampioen Divisie nu flink geboden op sponsering. We zijn benieuwd waar en bij welke clubs de bookmakers uiteindelijk hun plekje op het shirt hebben veroverd.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.