UEFA Champions League: scoor bij PSV – Sturm Graz

5 augustus 2023

In de UEFA Champions League voorronde neemt PSV het dinsdag op tegen Sturm Graz. De Eindhovenaren wonnen vrijdagavond de Johan Cruijff Schaal door Feyenoord met 1-0 te verslaan. Hierdoor zal de formatie van trainer Bosz met vertrouwen toewerken naar dit heenduel in de derde voorronde van de Champions League. Voorspel PSV – Sturm Graz via Gokken op Voetbal en scoor de beste UEFA Champions League odds!

UEFA Champions League

In de UEFA Champions League spelen alle grote ploegen van Europa. De kampioenen van de grote voetballanden plaatsen zich automatisch voor dit toernooi. De beste nummers twee en drie volgens de UEFA Coëfficiëntielijst mogen ook meedoen. Daaronder moeten club voorronden spelen om toegelaten te worden tot de groepsfase. Dit geldt ook voor PSV.

Vorig jaar miste de Eindhovense formatie op een haar na de groepsfase omdat het verloor van Rangers FC. Het seizoen daarvoor strandde ze in het zicht van de haven door een nederlaag tegen Benfica. Sturm Graz heeft vooral een verleden in andere Europese toernooien. In 2021 speelde het ook al tegen PSV, toen in de Europa League en vorig jaar trof het Feyenoord in diezelfde UEFA Europa League.

Belangrijke spelers bij PSV – Sturm Graz

Voor PSV is Noa Lang een belangrijke aanwinst gebleken. De Nederlander kwam deze zomer over van Club Brugge en was in de Johan Cruijff Schaal direct belangrijk voor de Brabanders. Verder steunt het vooral op de capaciteiten van Joey Veerman Ibrahim Sangaré en doelman Walter Benitez.

Over doelmannen gesproken, bij Sturm Graz staat een landgenoot onder de lat. Sinds deze zomer is keeper Kjell Scherpen namelijk in dienst bij Sturm Graz. De Oostenrijkers namen hem over van het Engelse Brighton nadat daar Bart Verbruggen een meerjarig contract tekende.

Head to Head

In de Head to Head statistieken zien we al snel de dubbele confrontatie uit 2021 opduiken. PSV zal daar met meer plezier aan terugdenken dan Sturm Graz. De Eindhovenaren wonnen twee jaar geleden in het Philips Stadion met 2-0. De goals werden toen gemaakt door Carlos Vinicius en Bruma.

In Oostenrijk deden de Eindhovenaren het nog een stukje beter. In Graz werd het zelfs 1-4 voor PSV. Doelpuntenmakers in dat uitduel waren Sangaré, Vertessen, Max en Zahavi. De eerste twee zitten nog steeds bij PSV en bewaren die goede herinneringen aan Sturm Graz. Dit waren overigens wel de enige twee duels die de clubs tot nu toe tegen elkaar speelden.

Voorspelling PSV – Sturm Graz

Plaats een voorspelling voor PSV – Sturm Graz en scoor de beste pre-wedstrijd quoteringen via de bookmakers op Gokken op Voetbal. Bij een winnende weddenschap op een zege voor PSV lopen de odds in het 1×2 spelsysteem momenteel al op naar 1,50 keer het ingelegde speelbedrag.

Bij een gelijkspel in Eindhoven zijn Voetbalgokkers die hier hun geld op hebben gezet eigenlijk de enige echte winnaars. Zij kunnen een uitbetaling van maximaal 4,35 keer de inlegwaarde van hun voorspelling tegemoet zien.

Gaat PSV in eigen stadion onderuit? Dan is dat bijna een unicum en dus goed voor een zeer hoge pre-wedstrijd quotering. Winst van Sturm Graz in dit heenduel van de UEFA Champions League voorronde zorgt dan voor een maximale winstbonus van x6,00 het inlegbedrag.

Spelopties PSV – Sturm Graz

Meespelen via het 1×2 spelsysteem is nog altijd de meest gekozen optie, maar er zijn uiteraard meer mogelijkheden. Zo kan er bij dit Champions League duel ook voorspeld worden hoeveel doelpunten er gaan vallen. Verwacht jij dat PSV en Sturm Graz meer dan 2,5 goals maakt in deze wedstrijd? Dan is een weddenschap op deze statistiek tot maximaal 1,61 keer het speelbedrag waard. Scoren beide clubs minder dan 2,5 goals dan is de uitbetaling maximaal 2,23 keer het ingelegde wedbedrag waard.

Voor elke pre-match speloptie geldt dat de voorspelling vóór aanvang van het duel door de bookmakers verwerkt moet zijn. De wedstrijd wordt op dinsdag 8 augustus gespeeld en begint om 20:30 uur. Zet dus tijdig in om mee te spelen met PSV – Sturm Graz!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.