PSV – AS Monaco, een cruciale return

8 augustus 2022

Het was een zware wedstrijd, vorige week in Stade Louis II te Monaco. In het eerste deel van het Champions League-tweeluik kwam PSV knap op voorsprong door een doelpunt van Joey Veerman, maar na rust wist AS Monaco zich te herpakken. De druk op de Eindhovense defensie nam rap toe en de 1-1 was onvermijdelijk. In de slotfase had een kopbal van Youssouf Fofana het voor PSV veel erger kunnen maken. Met dat 1-1 gelijkspel hebben Ruud van Nistelrooij en de rest van PSV dus gewoon een goede uitgangspositie gecreëerd voor de return. Dinsdag 9 augustus om 20.30 uur is het zover. De wedstrijd PSV – AS Monaco bepaalt welke club doorgaat naar de laatste voorronde van de Champions League.

PSV – AS Monaco is cruciaal voor het Europese seizoen

Met een 1-1 gelijkspel kan het tussen PSV en AS Monaco alle kanten op. Het winnen van die return is cruciaal, want alleen zo mogen de Eindhovenaren nog dromen van een seizoen in de Champions League.

Als PSV de derde kwalificatieronde tegen AS Monaco overleeft, is er een reële kans op een plek in de groepsfase. In de play-offs van de Champions League treft de ploeg dan de winnaar tussen het duel Rangers FC en Union Sint-Gillis. De Europa League-winnaar van afgelopen seizoen staat met 2-0 achter, dus het Belgische Union kan zomaar het laatste obstakel zijn richting die groepsfase. Maar niets is momenteel zeker. Wordt PSV dinsdag in die derde voorronde van de Champions League namelijk uitgeschakeld, dan wachten de play-offs voor de Europa League. Ook niet verkeerd, maar de ploeg wil dit seizoen meer.

PSV beleeft een goede generale richting die CL-return

In de heenwedstrijd in het Stade Louis II gingen PSV en AS Monaco behoorlijk gelijkop. PSV had zijn dominante momenten en ook de Monegasken wisten het hun tegenstander (vooral in de tweede helft) heel moeilijk te maken. Toch zijn de Eindhovenaren voor die return licht in het voordeel, want dit keer is het Philips Stadion het strijdtoneel.

Onder Ruud van Nistelrooij presteert PSV vooralsnog heel erg lekker. De club won de Johan Cruijff Schaal ten koste van Ajax en ook in die eerste speelronde van de Eredivisie liet PSV zien dat het ambitieus is. Met speels gemak zette de ploeg FC Emmen aan de kant en Van Nistelrooij kon het zich zelfs veroorloven om een paar van zijn spelers rust te geven. Ibrahim Sangaré en Guus Til kregen dit weekend vrijaf, terwijl Cody Gakpo, Joey Veerman, Philipp Max en Armando Obispo vroegtijdig naar de kant konden. Op deze manier verzekert Van Nistelrooij zich ervan dat deze spelers tijdens PSV – AS Monaco fit genoeg zijn. Dat is ook hard nodig, want de club kampt met wat blessures. Onder anderen Noni Madueke, Mauro Junior en Carlos Vinicius zijn niet inzetbaar.

Ook bij AS Monaco was het een kwestie van spelers sparen

AS Monaco had vorige week in eigen huis het verschil willen maken, maar nu moet de ploeg van Philippe Clement in Eindhoven die plek in de Champions League play-offs verzilveren. Net als bij PSV draaide het dit weekend in de competitie om spelers sparen. Tegen Strasbourg ontbraken basisspelers als Wissam Ben Yedder en (de overigens geschorste) Kevin Volland en Aleksandr Golovin. Het werd nog even spannend, maar na een afgekeurde goal voor Strasbourg pakte AS Monaco die 2-1 overwinning.

Door spelers rust te gunnen, laat ook Philippe Clement zien hóe belangrijk die die return PSV – AS Monaco is. Voor tijdens de voorbereiding moet de Belgische trainer wel met een paar onzekerheden werken. Het is nog even afwachten of centrumverdediger Benoît Badiashile en aanvallend middenvelder Caio Henrique dinsdag tegen PSV 90 minuten lang op het veld kunnen staan. Volland en Golovin zijn wel weer inzetbaar. Aan de motivatie zal het tijdens die Eindhovense return niet liggen. Net als PSV wil AS Monaco van dit seizoen maar al te graag een Champions League seizoen maken.

Dit zeggen de bookmakers over de return PSV – AS Monaco

Tijdens het eerste deel van het tweeluik PSV – AS Monaco zaten de clubs dicht bij elkaar. We kunnen niet anders dan voor die return van dinsdag 9 augustus (aftrap 20.30 uur) zo’n zelfde soort scenario voorspellen. De odds bij de bookmakers zijn een bevestiging dat het spannend gaat worden in Eindhoven. Als je gaat wedden op de wedstrijd PSV – AS Monaco, dan kom je voor een 1×2 bet ongeveer de volgende odds tegen: 2.30 (winst voor PSV), 3.60 (gelijkspel) en 2.95 (winst voor Monaco). Wed je puur op het team dat doorgaat naar de Champions League play-offs? In dat geval profiteer je bij bookmaker TOTO van een quotering van 1.68 voor PSV Eindhoven staan, en 2.06 voor AS Monaco.

De odds bij de bookmakers zijn in het voordeel van PSV, maar het verschil is minimaal. Juist omdat het in deze wedstrijd alle kanten op kan, is het slim of voor die live voorspelling te gaan als je wilt gokken op voetbal. Met de vorm waarin PSV momenteel verkeert, tippen wij als pre-match voorspelling een 1-0 overwinning.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.