Zegeviert PEC Zwolle of Go Ahead Eagles in 25ste IJsselderby in Eredivisie

13 september 2023

Het MAC3Park Stadion is aanstaande zondag het decor van de 25ste IJsselderby in de Nederlandse Eredivisie. PEC Zwolle en Go Ahead Eagles hebben een rijke geschiedenis samen, maar winnen is tot op de dag van vandaag het ultieme doel. Zegeviert PEC Zwolle of Go Ahead Eagles? Vul je voorspellingen snel in via Gokken op Voetbal en scoor de beste derby odds!

IJsselderby

De IJsselderby is er één waar velen naar uitkijken. De rivaliteit tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles is sinds de jaren zeventig erg gegroeid. De term IJsselderby wordt sinds het jaar 1983 gebruikt en is niet meer weg te denken bij de Overijsselse ploegen. PEC en GAE speelden in de Eredivisie in totaal 24 keer tegen elkaar. Acht van die wedstrijden won PEC, negen keer zegevierden Go Ahead en zevenmaal eindigden het duel in een puntendeling.

Spelers PEC Zwolle – Go Ahead Eagles

Bij beide Overijsselse teams zijn weinig geblesseerde spelers aanwezig. PEC Zwolle speelt zonder de geblesseerde middenvelder Ryan Thomas en doelman Kenneth Vermeer. Het tweetal verblijft in de lappenmand van de Zwollenaren.

Go Ahead Eagles speelt zonder Finn Stokkers. De aanvaller van de ploeg in Deventer heeft een oogblessure opgelopen en kan om die reden niet aantreden in deze 25ste IJsselderby in Zwolle.

Head 2 Head

Vorig seizoen speelden de aartsrivalen uit Overijssel niet tegen elkaar en dat kwam doordat PEC Zwolle niet uitkwam in de Eredivisie. De Blauwvingers degradeerden vorig seizoen naar de eerste divisie, maar zijn inmiddels weer terug op het hoogste voetbaltoernooi van Nederland. De laatste ontmoetingen tussen de rivalen dateert op 3 april 2022. Ook toen speelde PEC thuis tegen Go Ahead Eagles. De Trots van het Oosten kwam met 0-1 zegevieren en zorgde hierbij mede voor de degradatie van PEC naar de Keuken Kampioen Divisie. De laatste keer dat PEC in eigen huis wist te winnen van de ploeg uit Deventer was op 30 oktober 2016. Het werd toen 3-1 voor PEC.

Voorspellingen PEC Zwolle – Go Ahead Eagles

De quoteringen bij deze 25ste IJsselderby in de Eredivisie zijn het hoogst ingeschaald bij een gelijkspel. De online bookmakers keren tot 3.40 keer het speelbedrag uit als zondagmiddag de punten gedeeld gaan worden in Zwolle.

Nog meer hoge quoteringen in het 1×2 spelsysteem staan ingedeeld bij een zege van Go Ahead Eagles. Bij de topbookmakers lopen de beloningen op tot 3.00 keer het speelbedrag als de ploeg uit Deventer wint.

Wint PEC Zwolle aanstaande zondag voor eigen publiek? Dan zijn de bookmakers bereid tot 2.30 keer het speelbedrag uit te keren aan voetbalgokkers die een correcte voorspelling plaatsten op deze Overijsselse derby.

Speltypen PEC Zwolle – Go Ahead Eagles

Het 1×2 spelsysteem is het meest gebruikelijke bij voetbalgokkers in Nederland, maar er zijn meer mogelijkheden om te wedden op de IJsselderby. Vergelijk de odds in diverse speltypen bij bookmakers als Jack’s Casino en BetCity eens met elkaar en ontdek welk speelsysteem jou het beste ligt. De pre-odds en speeltechnieken kunnen bij elk wedkantoor verschillend zijn. Het is dus aan te raden de speelvoorwaarden van de bookmakers eerst door te nemen voordat de voorspelling al gedropt is.

De IJsselderby PEC Zwolle – Go Ahead Eagles staat gepland op zondag 17 september en begint om 12:15 uur. Het is de eerste wedstrijd van speelronde vijf op het zondagmiddagprogramma van de Nederlandse competitie. Welke Overijsselse ploeg gaat er met de drie punten vandoor in het MAC3PARK Stadion? Speel mee via Gokken op Voetbal! Om een weddenschap te plaatsen dien je 24 jaar of ouder te zijn om het veilig en bewust te wedden op voetbal te garanderen. Meer informatie over speltypen en bookmakers is te vinden op de website. Gokken op Voetbal wenst je alvast veel succes bij het voorspellen van de 25ste IJsselderby in de Eredivisie!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.