Oranje favoriet bij EK kwalificatieduel Nederland – Griekenland

1 september 2023

Het Nederlands elftal staat aanstaande donderdag klaar om Griekenland aan te treffen in de derde wedstrijd van Groep B in de EK kwalificiaties. Oranje heeft nog heel wat werk te doen om volgend jaar EURO2024 in Duitsland te mogen spelen. Het elftal van bondscoach Ronald Koeman speelt in het vertrouwde Philips Stadion. Oranje is dus de aangewezen favoriet bij EK kwalificatieduel Nederland – Griekenland. Vergelijk de odds van de bookmakers en zet in via Gokken op Voetbal!

EK kwalificatie Groep B

Nederland is ingedeeld in Groep B van de EK kwalificaties. Oranje staat op de vierde plaats in de poule met drie punten. Koploper in de poule is Frankrijk dat inmiddels twaalf punten heeft, maar twee keer zoveel wedstrijden als Oranje achter de rug heeft. Op de tweede plaats staat Griekenland met zes punten uit drie wedstrijden. Nederland krijgt dus met de thuiswedstrijd tegen de Grieken de kans om de tweede plaats over te nemen. De eerste twee landen in de poule plaatsen zich voor EURO 2024.

Spelers Nederland – Griekenland

Bondscoach Koeman kan donderdag geen beroep doen op doelman Justin Bijlow. De keeper van Feyenoord brak midden augustus zijn pols bij de stadsderby tegen Sparta. Koeman moet dus op zoek naar een vervanger om tegen Griekenland en Ierland aan te kunnen treden. Bij de final four van de UEFA Nations League moest Matthijs de Ligt nog geblesseerd afhaken. Inmiddels is de verdediger van Bayern München weer hersteld en inzetbaar.

Bekende spelers bij het Griekse elftal zijn Anastasios Douvikas van FC Utrecht en Vangelis Pavlidis van AZ Alkmaar. Beiden spelen wekelijk een belangrijke rol bij de Eredivisie clubs.

Head 2 Head

Nederland en Griekenland speelde de laatste twintig jaar drie keer tegen elkaar. De laatste ontmoeting was in 2016. Toen speelden de landenteams een oefenduel tegen elkaar. In Eindhoven waren de Grieken ons Oranje met een 1-2 zege te slim af. Ook in 2010 speelden de landenteams tegen elkaar. Het Nederlands elftal speelde uit en verloren met 3-1 van de Griekse ploeg. Ook in 2004 speelden de voetballanden een oefenduel tegen elkaar. Toen wist het Nederlands elftal met 4-0 te winnen.

Voorspellingen Nederland – Griekenland

Het regent voorspellingen bij de Nederlandse bookmakers kantoren. De cruciale wedstrijd van Nederland in de EK kwalificatie campagne krijgt torenhoge pre-odds mee. Mochten de Grieken komen winnen in Eindhoven dan worden de hoogste quoteringen uitgekeerd. In het 1×2 spelsysteem staan de odds op maximaal 6.72 keer de inleg bij winst van het Griekse team.

Dan de quoteringen bij een gelijkspel. De maximale quoteringen bij een gelijkspel, lopen op tot maximaal 4.41 keer het speelbedrag dat voetbalgokkers achterlaten bij de bookmakers.

Wint Oranje? Dan kan het de tweede plaats in Groep B veroveren en keren de bookmakers nog altijd een aardig hoge quotering uit. Er wordt maximaal 1.50 keer de inzet uitgekeerd als het Nederlands elftal wint van de Griekse ploeg.

Speltypen Nederland – Griekenland

Wie liever op een andere manier wedt op voetbal dan het traditionele 1×2 spelsysteem kan zich evengoed uitleven bij de bookmakers op Gokken op Voetbal. Er zijn heel wat speltypen en hoge quoteringen te vinden bij de EK kwalificatie wedstrijden van Oranje tegen Griekenland en Ierland. Bezoek de bookmakers op Gokken op Voetbal en ontdek welk speltype het beste bij jou past.

De EK kwalificatie wedstrijd Nederland – Griekenland wordt gespeeld op donderdag 7 september. In het Philips Stadion zal om 20:45 uur de bal gaan rollen in de derde kwalificatiewedstrijd van Oranje. Wint het team van bondscoach Koeman en houden wij de hoop op deelname aan EURO2024 in leven?

Vul je voorspellingen voor de wedstrijd van Oranje tegen Griekenland in bij de betrouwbaarste wedkantoren van Nederland. Of vergelijk via Gokken op Voetbal alvast de pre-odds bij de uitwedstrijd van Nederland tegen Ierland dat op zondag 10 september op het programma staat.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.