Nog drie clubs strijden om de derde periodetitel in de KKD

13 maart 2022

FC Volendam verspeelde vrijdag dure punten tegen Excelsior. De palingboeren zijn nog steeds koploper in de Keuken Kampioen Divisie, maar FC Emmen, Excelsior en zelfs FC Eindhoven komen steeds dichterbij. De strijd om rechtstreekse promotie ligt hiermee helemaal open. Toch draait het deze dagen niet alleen om dat directe promotieticket. Maandag 14 maart staat namelijk de ontknoping in de derde periode op het programma. Er staan dan meteen een paar pittige duels te wachten. FC Eindhoven ontvangt ADO Den Haag en tegelijkertijd wordt de topper FC Emmen – FC Volendam gespeeld. De Eindhovenaren hebben de beste papieren voor die derde periodetitel. Al moeten ze die laatste wedstrijd wel winnen, want de concurrentie zit ze op de hielen…

Er was wat vertraging, maar de derde periodeontknoping nadert

Storm Eunice zette ons land een paar weken terug behoorlijk op zijn kop. Ook het voetbal had er flink onder te lijden. Door de harde wind konden de acht Eerste Divisie-duels van vrijdag 18 februari niet doorgaan en hiermee is de strijd om de derde periodetitel iets vertraagd. Gelukkig vond de KNVB al snel een nieuwe datum. Op een gewone maandagavond krijgen we nu opeens een paar cruciale duels in de Keuken Kampioen Divisie te zien.

Er zijn nog drie serieuze kanshebbers voor die derde periodetitel in de Eerste Divisie. FC Eindhoven is koploper met 20 punten en een doelsaldo van +13. FC Volendam volgt op de voet met eenzelfde totaal van 20 punten en een doelsaldo van +9. De kans is groot dat deze twee ploegen het maandag uit gaan vechten. Toch zit ook FC Emmen nog op die derde periodetitel te loeren. De ploeg van Dick Lukkien heeft in deze periode 19 punten bij elkaar verzameld (met een doelsaldo van +8) en staat dus maar 1 punt achter die andere kanshebbers. Als Emmen maandag van Volendam wint en Eindhoven komt niet verder dan een gelijkspel, dan is het opeens feest in de Oude Meerdijk. Ga er dus voor zitten als de klok maandagavond richting 20.00 uur gaat.

Bij winst kan FC Emmen de periodetitel (bijna) niet ontgaan

Het Bronzen Schild wordt maandag 14 maart nog eens extra opgepoetst. Want na ADO Den Haag (winnaar eerste periode) en Excelsior (winnaar tweede periode) komt er zo vlak na het weekend sowieso een nieuwe periodekampioen bij. Als FC Eindhoven doet wat het moet doen, dan vindt dat Bronzen Schild zijn weg naar het Jan Louwers Stadion. Toch mag de ploeg in die laatste periodewedstrijd helemaal niets laten liggen. Alleen bij winst op ADO Den Haag zijn ze relatief zeker van die titel. De enige kanttekening is dat FC Volendam’s doelsaldo dan geen enorme sprong mag maken. Met het altijd lastige FC Emmen-uit is het alleen niet de verwachting dat de Volendammers met meer dan 4 doelpunten verschil winnen.

De bookmakers hebben wel vertrouwen in een periodetitel voor FC Eindhoven. Voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag zet Holland Casino de volgende odds neer: 2.50 (winst voor Eindhoven), 3.70 (gelijkspel) en 3.45 (winst voor ADO). Hiermee ligt dat Bronzen Schild volgens het wedkantoor voor het oprapen. Maar één fout en de kans op die periodetitel is verdwenen. Bij een gelijkspel of verlies liggen alle kansen open voor die andere ploegen: FC Volendam en FC Emmen.

Dé clash van deze maandagavond: FC Emmen – FC Volendam

Iedereen die van Nederlands voetbal houdt, moet zijn agenda maandag vanaf 20.00 uur echt leeg houden. Want terwijl FC Eindhoven en ADO Den Haag elkaar in het zuiden van het land treffen, komen ook FC Emmen en FC Volendam elkaar tegen. Het de clash tussen de huidige nummer één en twee van de competitie. Winnen is hier van groot belang. De Volendammers kunnen hun bescheiden voorsprong in de competitie wat verder uitbreiden als ze hun directe concurrent verslaan. Aan de andere kant lonkt er voor Emmen een koppositie. Met een gat van maar 2 punten kan er maandagavond zomaar een belangrijke verschuiving plaatsvinden in het klassement.

De strijd om dat rechtstreekse promotieticket is volop aan de gang. Juist omdat er nog niets zeker is, is het voor zowel FC Volendam als FC Emmen cruciaal om die derde periodetitel te pakken. Als het Eindhoven niet lukt om in eigen huis te winnen, dan kan deze voetbalkraker zomaar doorslaggevend zijn. Met een 2-5 verlies tegen Excelsior in de benen, wordt het Volendam wel een hele opgave om de knop om te zetten. De ploeg van Wim Jonk wint sinds de winterstop lang niet zo eenvoudig als daarvoor en FC Emmen-uit is altijd lastig. Dat is ook terug te zien aan de odds bij bookmaker TOTO. Voor een 1×2 weddenschap zet ’s lands oudste wedkantoor in op 2.00 (winst voor FC Emmen), 3.75 (gelijkspel) en 3.50 (winst voor FC Volendam). Gaat Emmen dan toch nog die derde periodetitel binnenslepen?

Alle scenario’s voor de derde periodetitel op een rij

Er staan deze maandag heel wat scenario’s open. Voor iedereen die de weg al is kwijtgeraakt zetten wij alles nog even op een rij:

  • FC Eindhoven wint van ADO Den Haag. De derde periodetitel gaat dan met 99% zekerheid naar de Brabanders. Het is gewoon niet reëel dat FC Volendam dat gat van vier doelpunten in één wedstrijd gaat dichten.
  • FC Eindhoven en ADO spelen gelijk. Als Volendam zijn wedstrijd wint, zijn zij periodekampioen. Wint FC Emmen, dan kunnen zij die periodetitel vieren. Spelen Volendam en Emmen ook gelijk? In dat geval komen ze in Eindhoven met de schrik vrij.
  • FC Eindhoven verliest van ADO. Met dit scenario liggen alle kansen open voor de andere twee clubs. FC Emmen móet winnen om die periodetitel te pakken. Volendam heeft al aan een gelijkspel genoeg om dat Bronzen Schild te pakken.

De derde periodeontknoping vraagt natuurlijk om een weddenschap. Waar ga jij dit keer je geld op inzetten?

toggle off
Gokreclame uitschakelen.