Maak je op voor het finaleweekend van de play-offs

22 mei 2021

Het finaleweekend van de play-offs is aangebroken. Nog twee wedstrijden te gaan en weten welke club dat laatste Europese ticket bemachtigt én welke club promoveert naar de Eredivisie. Feyenoord en FC Utrecht zijn nog in de race om Europees voetbal; de strijd om die laatste Eredivisieplek gaat tussen NAC en NEC. Zondag 23 mei is de grote ontknoping van competitieseizoen. Dat wil je natuurlijk niet missen!

Er is nog één ticket voor de Conference League te vergeven

Er was een kort geding voor nodig om definitieve knopen door te hakken, maar inmiddels weet iedereen waar hij aan toe is. Zondag om 12.15 uur vindt in De Kuip de aftrap plaats van de play-off-finale tussen Feyenoord en FC Utrecht. Dit keer wacht er geen Europa League-ticket als beloning. Maar de winnaar mag wel degelijk Europa in, waar de nieuw opgerichte Conference League op ze wacht.

Feyenoord is al jaren een vaste waarde in Europa. Dat de ploeg van Dick Advocaat nu zo hard moet vechten voor dat laatste Europese ticket, zegt alles over het afgelopen seizoen. Gaat het toch nog lukken om seizoen 2020/21 positief af te sluiten of gaat FC Utrecht ervandoor met die felbegeerde overwinning in de play-offs? Voor Utrecht zou het behalen van de Conference League alvast een mooie bekroning zijn. De club is elk seizoen een stuk minder zeker van Europees voetbal dan Feyenoord, dus er wordt ongetwijfeld feest gevierd als de play-off-finale een overwinning oplevert.

Neemt FC Utrecht revanche of niet?

Woensdag won Feyenoord nog met speels gemak van Sparta. In de halve finale van de play-offs zagen we zelfs een heel ander Feyenoord dan in de afgelopen weken. De Rotterdammers speelden eindelijk weer eens op niveau. Er werd initiatief genomen en daardoor kwamen er vanzelf kansen. Met een 2-0 op het scorebord plaatsten ze zich overtuigend voor de laatste ronde van de play-offs. De vraag is alleen of Feyenoord dit niveau ook in de finale vast kan houden. En dat hoge niveau is echt nodig om FC Utrecht te verslaan.

De Utrechters willen dit weekend niets liever dan revanche nemen. Nadat de club vorig seizoen (mede door het toedoen van de KNVB) overal naast greep, is nu het moment gekomen om alsnog Europees voetbal binnen te slepen. Dat juist Feyenoord de tegenstander is in de play-off-finale, maakt de wil om te winnen alleen maar groter. Het was immers Feyenoord dat vorig seizoen het Europese ticket in de schoot kreeg geworpen nadat de KNVB besloot om de bekerfinale wegens alle coronaperikelen te schrappen. Toch moet FC Utrecht oppassen dat het niet te veel met randzaken bezig is. Na het verloren kort geding wegens het verzetten van de finale móet de club zich volledig gaan focussen op de wedstrijd. Alleen dan kan die gedroomde revanche er komen.

Hoewel FC Utrecht de afgelopen zeven wedstrijden ongeslagen is, is Feyenoord favoriet bij de bookmakers. Met een quotering van ongeveer 2.10 tegenover 3.35 voor Utrecht is er volgens de wedkantoren een duidelijk verschil tussen de twee clubs. Maar FC Utrecht geeft zich niet zomaar gewonnen. Wij verwachten een mooi duel tussen twee clubs die graag willen winnen. Met al dat oud zeer wat zondag naar boven gaat komen, zijn wij niet verbaasd als Utrecht nipt de overwinning én dat laatste Europese ticket pakt.

Wie pakt die laatste Eredivisie-plek voor volgend seizoen?

Als zondag het laatste Europese ticket is uitgedeeld, worden alle pijlen voor de laatste keer dit seizoen gericht op de Eredivisie. De grote vraag is namelijk welke naam we in 2021/22 als achttiende op de lijst met Eredivisieclubs zien staan. Eén ding is zeker: we hebben dit keer te maken met promotie vanuit de Eerste Divisie. Want nadat VVV en ADO Den Haag eerder al rechtstreeks degradeerden, is nu ook FC Emmen afgehaakt in de strijd om dat laatste plekje in de hoogste voetbalcompetitie van het land.

Met drie gedegradeerde clubs verschijnen er volgend seizoen ook drie nieuwe namen in de Eredivisie. De eerste twee zijn al bekend. Cambuur en Go Ahead Eagles hebben promotie afgedwongen en zijn zeker van een plekje in de Eredivisie. NAC óf NEC mag zich bij deze clubs gaan voegen. Zondag om 18.00 uur zien we ontknoping in die belangrijke play-offs om promotie. De bookmakers zijn er alvast klaar voor. Op welke club ga jij dit keer je geld zetten?

Het is NAC tegen NEC in de laatste play-off van het seizoen

NAC had donderdag een zware kluif aan FC Emmen. De ploeg van Dick Lukkien deed er alles aan om degradatie uit de Eredivisie te voorkomen, maar volledig uit het niets was het NAC dat op voorsprong kwam. Daarna konden de Bredanaars niets anders doen dan verdedigen en hopen dat ze FC Emmen van een doelpunt konden afhouden. In de 80e minuut kwam daar toch die gelijkmaker en penalty’s moesten de beslissing brengen.

Dat FC Emmen de hele wedstrijd de bovenliggende partij was, zullen ze bij NAC snel uit hun hoofd zetten. Het is het eindresultaat dat telt, en wat dat betreft mag coach Maurice Steijn tevreden zijn. NAC staat in de finale van de promotie/degradatie play-offs, waar het NEC treft. Voor NEC was het bereiken van de finale een heel stuk eenvoudiger. Donderdagavond won de club met een overtuigende 3-0 van Roda JC en de weg naar de Eredivisie lijkt open te liggen. Toch is het geen uitgemaakte zaak wie dat laatste plekje in de Eredivisie krijgt toebedeeld. NAC is bij de bookmakers zelfs licht favoriet. Die redelijk eenvoudige 0-2 overwinning op NEC van een maand geleden heeft daar zeker iets mee te maken. Er staat zondag echt iets op het spel, want geen van beide clubs willen nog een seizoen in de Eerste Divisie doorbrengen. Er staat je een spannende wedstrijd te wachten. Laat die weddenschap maar komen!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.