Eredivisie Mexicanen strijden voor winst Gold Cup 2023

14 juli 2023

De drie Eredivisie Mexicanen Edson Alvarez, Jorge Sanchez (Ajax) en Santiago Gimenez (Feyenoord) strijden voor winst Gold Cup 2023. Het drietal haalde de eindstrijd met hun ploeg door in de halve finale Jamaica uit te schakelen met 0-3. Nu kunnen de Mexicanen zich gaan opmaken voor de laatste wedstrijd van het toernooi, de finale tegen Panama. Gokken op Voetbal zocht naar de beste bookmakers met de hoogste pre-odds voor de ontknoping van de Gold Cup. 

Statistieken Gold Cup 2023

Met Mexico en Panama in de finale van de Gold Cup 2023 wordt het een eindstrijd die velen vooraf niet hadden verwacht. De Mexicanen behoorden tot de topfavorieten van het toernooi, maar Panama heeft zich echt moeten bewijzen. Het Panamese elftal staat zelden in een Gold Cup finale die eens in de twee jaar gehouden wordt. El Tri won het toernooi al acht keer eerder.

De Verenigde Staten wonnen de laatste editie van de CONCACAF Gold Cup. De Amerikanen zijn titelhouder als het om het winnen van deze gouden trofee gaat. Het is voor Panama de derde keer ooit dat het de finale van de Gold Cup speelt. Van winnen kwam het nog niet voor de Paramezen.

Mexicaanse spelers

De Mexicaanse spelers: Edson Alvarez en Jorge Sanchez en Santiago Gimenez zijn voor velen van ons de bekendste spelers van El Tri. Alvarez en Sanchez spelen bij Ajax Amsterdam en Santiago Gimenez is de aanvaller van Feyenoord. Bij Panama zijn op dit moment geen Eredivisie spelers actief, maar wel in Europa. De Panamezen Andres Andrade en Michael Amir Murillo komen uit in Europese competities. Andrade speelt bij het Oostenrijkse Lask Linz. Murillo is actief in België en speelt daar voor RSC Anderlecht.

Head 2 Head

Mexico en Panama speelden pas nog tegen elkaar. Op 19 juni dit jaar werd de CONCACAF Nations League gehouden. De Mexicanen wonnen dat duel met 0-1 dankzij een goal van Jesus Gallardo. Hiermee werd Mexico derde in de Nations League van de CONCACAF en eindigde Panama als nummer vier van het toernooi.

Vorig jaar troffen de beide landenteams elkaar ook al in de WK kwalificatiepoule. In Panama-Stad deelden de teams de punten na een 1-1 gelijkspel. In Mexico-Stad won El Tri met 1-0. Mexico kwalificeerde zich voor het WK 2022 in Qatar. Panama net niet en mest het wereldtoernooi aan zich voorbij laten gaan.

Voorspellingen Gold Cup 2023

De finale van de Gold Cup 2023 Mexico – Panama wordt in de nacht van zondag op maandag gespeeld. Alle voorspellingen dienen op maandag 17 juli om 01:30 uur (Nederlandse tijd) binnen te zijn willen zij meedraaien in de pre-fase. Het duel wordt gehouden in het SoFi Stadion te Los Angeles.

Wint Mexico de Gold Cup? De Nederlandse bookmakers keren bij de finale van de Gold Cup de hoogste pre-odds uit bij een zege van Panama. Er kan tot 6.52 keer het speelbedrag gewonnen worden bij een correcte voorspelling op winst van het Panamese elftal.

Bij een gelijkspel moeten Alvarez, Sanchez en Gimenez nog wat langer doorstrijden om de trofee te veroveren. De wedstrijd wordt dan verlengd, maar voetbalgokkers die op een gelijkspel hadden gewed, kunnen dan al een feestje gaan bouwen. Een correcte weddenschap op een gelijkspel kan tot 3.67 keer het speelbedrag opleveren bij de wedkantoren op Gokken op Voetbal.

De Nederlandse bookmakers zijn bereid tot maximaal 1.58 keer het speelbedrag uit te betalen als El Tri de eindstrijd in Los Angeles naar zich toe zal trekken.

Wedden op Gold Cup 2023

Wedden op de Gold Cup kan eens in de twee jaar. Wil je profiteren van de beste bookmakerdeals bij dit toernooi aan de andere kant van de wereld? Dan moet je er nu bij zijn! Meespelen in de pre-fase kan totdat de wedstrijd begint. Mochten de Mexicanen en Panamezen als aan het voetballen zijn, dan kan er ook live gewed worden totdat de wedstrijd afgelopen is. Ontdek de beste deals via Gokken op Voetbal.nl!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.