Er liggen kansen in de CL-kraker Liverpool – Ajax

12 september 2022

Seizoen 2022/23 had voor Ajax niet beter kunnen beginnen. De Amsterdammers wonnen alle zes hun Eredivisiewedstrijden en in de Champions League werd Rangers FC met speels gemak opzij gezet. Maar de tijd van er rustig inkomen is nu voorbij. Deze dinsdag wacht namelijk de eerste serieuze krachtmeting, met de wedstrijd Liverpool – Ajax in de Champions League. Al had Ajax The Reds op geen beter moment kunnen treffen…

Dinsdag zijn alle ogen gericht op Anfield Road

Ajax trapte de Champions League vorige week af met een wedstrijd in de eigen ArenA. Deze week is het dan tijd voor het allereerste uitduel in die oh zo belangrijke poulefase. Maandag aan het begin van de middag landde de selectie al op het vliegveld van Liverpool. De eindbestemming is Anfield Road, waar Liverpool en Ajax dinsdag om 21.00 uur hun tweede groepswedstrijd in de Champions League spelen.

Dit voorspellen de bookmakers voor Liverpool – Ajax

Liverpool FC is een van de absolute grootmachten uit het Engelse voetbal. De club staat de laatste jaren steevast in de top 3 en in 2019/20 won Liverpool zelfs met overmacht de landstitel. Ook in Europa laten The Reds zich regelmatig gelden. Zo speelden ze vorig seizoen nog de Champions League-finale, die uiteindelijk met 1-0 door Real Madrid werd gewonnen.

Dat Liverpool een tegenstander van formaat is, is wel te zien aan de odds bij de bookmakers. Wanneer je bij Unibet gaat inzetten op de wedstrijd Liverpool – Ajax, dan krijg je 1.56 keer de inzet terug voor een overwinning van The Reds. Het verschil met die andere twee opties is groot. Een gelijkspel levert een quotering op van 5.10, terwijl winst voor Ajax maar liefst 5.60 keer de inzet waard is. Dit verschil is groot en toch denken wij dat er kansen liggen aan Amsterdamse zijde.

Ajax heeft geen opperbeste herinneringen aan Liverpool

Het is niet de eerste keer dat Liverpool en Ajax groepsgenoten zijn in de Champions League. Twee jaar geleden troffen de twee elkaar ook al, en aan die ontmoetingen heeft Ajax geen opperbeste herinneringen. De thuiswedstrijd leverde een 1-0 nederlaag op dankzij een eigen doelpunt van Nicolás Tagliafico. De return in Liverpool bracht niet de revanche waarop Ajax had gehoopt. Ook op Anfield waren The Reds namelijk met 1-0 te sterk. Maar die wedstrijden liggen in het verleden. Bij de Champions League-match Liverpool – Ajax van dinsdag 13 september kan alles zomaar anders zijn.

Waarom Ajax best kansen heeft tegen Liverpool…

Zelfs de echte voetbalgrootmachten gaan weleens door tijden van crisis. Het is misschien te vroeg om bij Liverpool nu al van een crisis te spreken, maar echt soepel loopt het allemaal niet bij de ploeg van Jürgen Klopp. In de Premier League wisten The Reds tot nu toe slechts twee van de zes wedstrijden te winnen. Met een totaal van 9 punten komen ze momenteel niet verder dan de zevende plaats.

De eerste groepswedstrijd in de Champions League was al helemaal rampzalig. Waar Ajax overtuigend met 4-0 van Rangers FC won, verloor Liverpool vorige week met bijna even grote cijfers. The Reds begonnen hun Champions League-seizoen met een kansloze 4-1 nederlaag tegen Napoli. Voor Jürgen Klopp was deze nederlaag zelfs reden om zijn excuses aan te bieden aan de fans. Liverpool is zo vroeg in het seizoen simpelweg nog niet in de beste vorm. Dus als er één moment is waarop de club te pakken is, dan is het nu.

… maar er echt nog niets gewonnen is

Ajax wint wedstrijd na wedstrijd, terwijl Liverpool enorm worstelt. Toch is het niet voor niets dat de bookmakers de thuisclub bestempelen als de grote favoriet voor de CL-match Liverpool – Ajax. Want hoewel de selectie van Alfred Schreuder lekker draait, hebben ze nog geen echt zware tegenstanders getroffen. De wedstrijd Liverpool – Ajax van deze dinsdag is de eerste serieuze krachtmeting. Het is afwachten in hoeverre de Amsterdammers zich dan staande houden.

De Britten hebben al wel een paar zware tegenstanders getroffen. In de Premier League was daar die wedstrijd tegen Manchester United (die Liverpool met 2-1 verloor) en Napoli in de Champions League was ook bepaald geen makkelijke opponent. De cijfers van Liverpool en Ajax leveren dus enigszins een vertekend beeld op. The Reds vertrouwen dinsdag bovendien op de steun van hun fans. Die Champions League-wedstrijd op Anfield moet het tij gaan keren.

Jürgen Klopp heeft een flinke ziekenboeg; Ajax is vrij compleet

Vanuit Nederlands perspectief is de wedstrijd Liverpool – Ajax goed getimed. Onder normale omstandigheden zou het een hele klus zijn om op Anfield punten te pakken. Maar door de matige vorm van Liverpool kan het niet anders dan dat de Ajacieden bloed ruiken. Jürgen Klopp kampt bovendien met wat personele problemen.

Linksback Andrew Robertson (een belangrijke schakel binnen de ploeg) moet de wedstrijd Liverpool – Ajax wegens een knieblessure aan zich voorbij laten gaan. In de ziekenboeg voegt hij zich bij Liverpool-spelers als Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keïta, Jordan Henderson, Ibrahima Konaté en Curtis Jones. Bij Ajax is de lijst met geblesseerden een stuk minder lang. Owen Wijndal is in Nederland achtergebleven; Calvin Bassey was wél fit genoeg om naar Liverpool af te reizen. Alfred Schreuder kan dus over een redelijk complete selectie beschikken.

Wedden op Liverpool – Ajax: dit voorspellen wij

Ajax geeft dinsdag graag een goed vervolg aan die gewonnen groepswedstrijd van vorige week. Liverpool wil juist revanche nemen en hoopt het tij te keren. Met alles wat er bij The Reds gaande is, verwachten wij dat je flink wat geld kunt verdienen als je gaat gokken op voetbal. Wij denken namelijk dat de punten bij de wedstrijd Liverpool – Ajax keurig verdeeld worden. Met odds die boven de 5.00 liggen, is het in ieder geval heel interessant om deze voorspelling aan te gaan.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.