Eindelijk! Per 1 oktober mag je live wedden op voetbal

27 september 2021

Het is bijna 1 oktober. En dat betekent maar één ding: eindelijk kunnen we in Nederland live wedden op voetbal. In het buitenland zijn live voetbalweddenschappen al razend populair. De Engelsen, de Belgen… ze maken allemaal gretig gebruik van de mogelijkheid om tijdens een wedstrijd nog een voorspelling door te geven. Hoe prettig is het om even af te wachten zodat je kunt zien hoe de verhoudingen liggen? Misschien heeft PSV dit weekend het vuur weer te pakken en misschien stellen ze opnieuw teleur. De eerste 20 minuten geven hierover al veel informatie. Of kijk of het FC Barcelona van Koeman zich zondag staande houdt in het duel met Atlético Madrid. Met de wisselende prestaties van de Catalaanse club kan de wedstrijd alle kanten op. Dankzij die live voetbalweddenschap leun je eerst rustig achterover voordat je een beslissing neemt. Er komen boven extra wedopties vrij als je voor een live bet gaat. Dat belooft wat voor iedereen die van voetbalwedden houdt!

Waarom live wedden op voetbal zo interessant is

Nu in ons land de markt voor online kansspelen gaat veranderen, ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Zo gaan er bijvoorbeeld heel veel online bookmakers bij komen. De tijd dat TOTO de enige legale aanbieder van voetbalweddenschappen was, ligt daarmee achter ons. Maar zelfs als je bij TOTO blijft, gaat er iets veranderen. Per 1 oktober mogen bookmakers namelijk live (voetbal)weddenschappen aanbieden op de Nederlandse gokmarkt.

Live wedden heeft een groot voordeel ten opzichte van de pre-match wedden op voetbal. Dat merk je ook meteen als je je dit weekend voorbereidt op je eerste live weddenschap. In de afgelopen jaren zijn er vast genoeg voetbalduels geweest waarbij je vooraf moeilijk een keuze kon maken. Steeds was daar die twijfel. Moest je je geld inzetten op Juventus, op het bezoekende AC Milan of toch op een gelijkspel? Er zijn ongetwijfeld een paar interessante voetbalmatches geweest die je aan je voorbij hebt laten gaan omdat de uitkomst te onzeker was. Ook heb je misschien woedend de tv uitgezet omdat jouw winnaar binnen een half uur al met 2-0 achter stond. Op dat moment voelde je de overwinning gewoon uit je vingers glippen, en er was niets dat jij kon doen. Jouw weddenschap stond vast, dus er viel niets meer te redden.

Met een live voetbalweddenschap kom je eigenlijk in een luxepositie terecht. Bij live bets kun je vanaf de aftrap je voorspelling doorgeven aan de bookmaker. Je hebt alle tijd, want de deadline sluit pas zodra de scheidsrechter het eindsignaal geeft. Hierdoor kun je rustig kijken hoe goed de ploegen in vorm zijn en wie de dominante partij is. Je winkansen nemen meteen toe! Vergeet ook niet om je in de extra opties te verdiepen. Voorspel bijvoorbeeld of er in de komende 30 seconden of vijf minuten een doelpunt valt. Met dit soort snelle weddenschappen hoef je niet lang op de uitslag te wachten. Je weet bijna meteen of jouw voorspelling uitkomt.

De nieuwe wet verandert de Nederlandse gokmarkt

De Nederlandse Kansspelwet was lange tijd niet opgewassen tegen de veranderende gokwereld. De wet uit 1964 richtte zich nog volledig op het traditionele gokken. Voor online gokken was hierin geen plaats. Er werd nog net een uitzondering gemaakt voor TOTO, dat grotendeels in handen is van de Nederlandse Staat. Maar andere bookmakers waren volledig uitgesloten van online gokactiviteiten. Sinds 1 april van dit jaar is na jarenlang gesteggel de wet Kansspelen op Afstand in werking getreden. Dankzij deze nieuwe wet krijgen aanbieders van online voetbalweddenschappen eindelijk de ruimte. Ook live wedden op voetbal wordt hierdoor volledig legaal. Toch was het nog een half jaar wachten voordat de eerste nieuwe bookmakers en eerste live weddenschappen mochten verschijnen. Nu is het bijna zover.

Het eerste weekend live wedden biedt meteen veel keuze

1 oktober 2021 is een belangrijke datum voor iedereen die graag live wil wedden op voetbal. De timing is zeker niet slecht. Komende vrijdag 1 oktober begint de achtste speelronde van de Eredivisie. En die speelronde biedt alvast een paar mooie wedstrijden. Richt je eens op de verrassende nummer 2 van de competitie, Willem II. Het draait goed bij de ploeg en de overwinning op PSV heeft alleen maar voor meer vertrouwen gezorgd. Willem II speelt zaterdag om 20.00 uur een uitwedstrijd bij Heracles. Daarnaast wil je natuurlijk zien of PSV weer wat beter in zijn ritme komt. Na een goede start van het seizoen gaat het momenteel allemaal wat moeizamer. Maar de Eindhovenaren moeten zondag in eigen huis (aftrap 20.00 uur) van Sparta kunnen winnen. Ook de wedstrijden Ajax – Utrecht (zondag 14.30 uur) en Vitesse – Feyenoord (zondag 16.45 uur) vragen om een live weddenschap.

In het eerste weekend waarin je legaal een live bet plaatst, kijk je natuurlijk ook buiten de eigen landsgrenzen. Zondag om 17.30 uur zijn alle ogen gericht op de Premier League, waar Liverpool en Manchester City elkaar tegenkomen. Een dag eerder (met aftrap om 18.00 uur) is het tijd voor de enige echte derby van Turijn. Juventus is favoriet, maar de fans van Torino hopen stiekem op een stunt. Er valt dit weekend veel te kiezen als je live gaat wedden op voetbal. Loop je een paar interessante duels mis? Niet getreurd, want die live weddenschappen gaan voorlopig niet meer uit de Nederlandse gokwereld verdwijnen.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.