De strijd in de nacompetitie gaat verder!

12 mei 2022

Terwijl ze in Amsterdam al hun 36e landstitel vieren, is de strijd in de nacompetitie nog volop bezig. Afgelopen maandag trapten de play-offs om promotie/degradatie af in de Doetinchemse Vijverberg. Daar hielden De Graafschap en Eindhoven elkaar met 1-1 in balans. Ook tussen Roda JC en Excelsior is er in de heenwedstrijd nog geen verschil gemaakt. Alleen ADO Den Haag gaat met een voorsprong op NAC de return in. Deze vrijdag en zaterdag gaat de nacompetitie weer verder, en dan moeten eerste drie clubs het strijdtoneel alweer verlaten.

Alles is nog mogelijk tussen FC Eindhoven en De Graafschap

De Graafschap – FC Eindhoven werd maandag beslist vanaf 11 meter. Met twee raak geschoten penalty’s stond er na 90 minuten voetbal een 1-1 op het scorebord. De return van vrijdag moet dus de beslissing brengen.

De Graafschap stelde met de hakken over de sloot een plek in de nacompetitie veilig. Maar in de eerste helft van de wedstrijd tegen FC Eindhoven leek het alsof de ploeg van Jan Vreman helemaal niet in die play-offs thuishoorde. Na rust herpakten de Superboeren zich en op die zeer zwakke eerste helft volgde een veel betere tweede helft. In de slotfase drong De Graafschap zelfs flink aan om tóch met een voorsprong die return in te kunnen. Tot een doelpunt kwam het niet meer, waardoor de spanning vrijdag 13 mei (aftrap 20.00 uur) groot zal zijn in het Eindhovense Jan Louwers Stadion.

Dit zeggen de bookmakers over de kansen bij FC Eindhoven – De Graafschap

Welke club speelt de halve finale van de nacompetitie, FC Eindhoven of De Graafschap? Hoewel de Eindhovenaren een veel beter seizoen afwerkten, liggen de kansen in deze play-offs toch redelijk gelijk.

Bookmaker BetCity zet de odds voor de return FC Eindhoven – De Graafschap op 2.30 (1), 3.50 (x) en 2.95 (2). Dat kleine verschil zien we ook terug bij de vraag welke ploeg doorgaat naar de volgende ronde. FC Eindhoven als halve finalist levert 1.72 keer de inzet op, tegen 2.00 voor De Graafschap.

Het eerste verschil is gemaakt tussen ADO en NAC

ADO Den Haag deed dinsdag goede zaken in Breda. Na iets meer dan een half uur opende de ploeg van Giovanni Franken het bal met een mooie rebound van Sem Steijn. Voor NAC was dit het sein om snel in de achtervolging te gaan. De thuissupporters zagen hun club kansen creëren, maar pas in de 74e minuut was het raak. Lange tijd leek ADO genoegen te nemen met een gelijkspel. Toch kon invaller Sacha Komljenovic in de slotseconden nog een belangrijk verschil maken. Hierdoor neemt ADO Den Haag een kleine 2-1 voorsprong mee naar die return in de Hofstad.

Dit voorspellen de bookmakers voor ADO Den Haag – NAC Breda

Met een 2-1 in de eerste wedstrijd heeft ADO al een stap gezet richting de halve finale van de nacompetitie. En dat terwijl de club momenteel wat pech heeft met de rugblessure van topschutter Thomas Verheydt. Voor de Hagenaars is het zaak om de voorsprong zaterdag 14 mei (aftrap 16.30 uur) niet uit handen te geven. NAC hoopt natuurlijk dat ze in het Car Jeans Stadion alsnog iets kunnen forceren.

Bij de bookmakers is ADO Den Haag toch de duidelijke favoriet voor een plek in de volgende ronde van de nacompetitie. Jack’s zet de quotering voor een halve finaleplaats voor ADO op 1.30, tegen 3.20 voor NAC Breda. Voor de return zelf staan de odds op 2.20 (1), 3.55 (x) en 3.10 (2).

Excelsior en Roda verdeelden de punten, maar er was een morele winnaar

De heenwedstrijd in de play-offs om promotie/degradatie startte dinsdag voor Excelsior als een sprookje. Trainer Marinus Dijkhuizen zag zijn ploeg sprankelen en bij rust stond er in eigen huis al een comfortabele 2-0 op het scorebord. De sfeer in het stadion maakte het plaatje compleet. De tribunes kolkten en eindelijk zag het thuispubliek weer dat passievolle spel en hoge niveau dat Excelsior voor de winterstop zo kenmerkte.

De Excelsior-fans die in de rust al een klein feestje vierden op de tribunes, gingen alsnog een zware tweede helft tegemoet. Het spelbeeld kantelde en Roda JC nam het initiatief over. Doelpunten van Dylan Vente en Stefano Marzo brachten de stand op 2-2. Geen echte winnaar dus, maar Roda neemt wel een morele zege mee naar Kerkrade.

Dit verwachten de bookmakers van Roda JC – Excelsior

Zaterdag 14 mei om 20.00 uur spelen Roda JC en Excelsior hun return in de eerste ronde van de nacompetitie. Doordat de Rotterdammers hun comfortabele uitgangspositie in de tweede helft volledig hebben weggegeven, kan het nog alle kanten op. De strijd is nog niet gestreden, maar de bookmakers hebben toch een duidelijke winnaar op het oog.

Bij TOTO staan de odds voor een 1×2 weddenschap op 1.86 (1), 3.90 (x) en 3.95 (2). Roda JC kan zich in eigen huis dus verzekeren van een plek in die halve finale van de nacompetitie. Maar als Excelsior opnieuw zijn oude flow terugvindt, wordt het nog spannend daar in Kerkrade.

Zo gaat de nacompetitie verder na de eerste returns

De nacompetitie is nog maar net begonnen en toch raken we dit weekend al drie clubs kwijt. Maar waar verliezers zijn, zijn ook winnaars. En die drie winnaars van de eerste ronde kunnen zich opmaken voor de halve finale-duels van 17/18 en 21 mei.

In die halve finales om de play-offs om promotie/degradatie komt de winnaar van FC Eindhoven – De Graafschap te spelen tegen de winnaar van de confrontatie tussen ADO Den Haag en NAC Breda. Roda JC of Excelsior kan zich voorbereiden op een halve finale tegen de nummer zestien uit de Eredivisie. Welke club zich vanuit ’s lands hoogste divisie in de nacompetitie moet/mag melden, weten we zondag 15 mei pas. Momenteel staat Fortuna Sittard met 32 punten op die zestiende plek, maar ook Willem II (zeventiende met 30 punten) en Sparta (vijftiende met 32 punten) kunnen nog in die play-offs terechtkomen.

Via de nacompetitie is er voor volgend seizoen maar één plek beschikbaar in de Eredivisie. Wie die plek krijgt, wordt in de finalerondes van 24 en 29 mei beslist.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.