De Spurs willen 30 miljoen voor Steven Bergwijn

6 juni 2022

In het Nations League-duel tegen België was Steven Bergwijn één van de absolute uitblinkers. Zijn doelpunt in de 40e minuut was het startpunt van wat een heel mooi tweede deel van de wedstrijd ging worden. Maar zo lekker als het bij Oranje gaat, zo slecht gaat het bij zijn club Tottenham Hotspur. Al hoopt Bergwijn dat hij Tottenham binnenkort voorgoed achter zich kan laten. Ajax heeft zich al gemeld met een officieel bod van naar verluidt 15 miljoen euro plus bonussen. Dat bod is direct afgewezen en we weten nu ook hoever Ajax van een deal af zat. Transferexpert Fabrizio Romano meldde maandag op zijn Twitter dat de Spurs veel meer dan 15 miljoen willen cashen voor de linksbuiten. Bovendien zijn er meer partijen geïnteresseerd, dus Ajax zal echt dieper in de buidel moeten tasten.

Steven Bergwijn wil weer een vaste waarde zijn

In een interview met het Algemeen Dagblad sprak Steven Bergwijn dit weekend heldere taal: “ik wil nu weg bij Spurs, dat is duidelijk”. Dat de Oranje-uitblinker zijn toekomst ergens anders ziet liggen dan bij Tottenham, is niet verwonderlijk. Zoals iedere speler wil Bergwijn een vaste waarde zijn binnen de ploeg en daar is in Londen geen sprake van. Hij komt amper aan voetballen toe en een basisplaats zit er onder Antonio Conte voorlopig niet in. Dat moet anders!

Het lijkt er inmiddels op dat Bergwijn de eisen voor zijn nieuwe werkgever flink naar beneden heeft bijgesteld. Zo is het geen topprioriteit meer dat zijn nieuwe club een ticket heeft voor de Champions League. “Wat belangrijk is, is dat ik ga spelen”, klinkt het in het AD. De vraag is of dat bij Ajax gebeurt of toch ergens anders.

Het hengelen van Ajax is weer begonnen

Het is geen geheim dat Ajax Steven Bergwijn graag aan de selectie wil toevoegen. Afgelopen winter hebben de Amsterdammers al hard gewerkt om de aanvaller naar de ArenA te halen, maar de onderhandelingen bleven zonder succes. Toenmalig directeur voetbalzaken Marc Overmars wilde tijdens de wintertransfer tot een bedrag van 22 miljoen euro gaan (inclusief bonussen). Tottenham Hotspur hield op dat moment stevig vast aan een minimum van 25 miljoen waardoor de deal nooit van de grond kwam.

Nu de zomerse transferperiode in zicht komt, ziet Ajax weer een nieuwe kans om Steven Bergwijn onder contract te krijgen. Maar opnieuw lopen ze tegen de stevige financiële eisen van Tottenham aan. En dit keer blijft het niet bij 25 miljoen.

Van 20 miljoen naar 25 miljoen en zelfs 30 miljoen

In Londen komt Steven Bergwijn niet verder dan hier en daar een invalbeurt. De kans dat Tottenham Hotspur de linksbuiten wil behouden, is daarom erg klein. Toch laten de Spurs Bergwijn niet zomaar vertrekken. Eerder berichtte De Telegraaf dat de Londense club een bedrag van 20 miljoen euro plus bonussen in gedachte had. Bronnen meldden aan sportzender ESPN dat het ging om 25 miljoen euro. Op Tweede Pinksterdag deed Fabrizio Romano daar nog een schepje bovenop. De doorgaans goed ingelichte transferexpert wist op Twitter te melden dat Tottenham Hotspur een prijskaartje van 30 miljoen euro aan Bergwijn heeft hangen. Hiermee houdt de Engelse club vast aan het bedrag dat ze in januari 2020 aan PSV betaalden. Een transfersom van 30 miljoen zal voor Ajax overigens een flinke tegenvaller zijn.

Ajax werkt aan een nieuw voorstel, maar er zijn kapers op de kust

Het eerste voorstel van Ajax (15 miljoen euro plus bonussen) is in Londen lachend naar de prullenbak verwezen. De Amsterdammers werken nu aan een nieuw voorstel om alsnog tot die gewenste deal te komen. Aan Steven Bergwijn zal het niet liggen. Hoewel de Eredivisie niet de absolute topcompetitie is waar hij van droomt, zal een seizoen bij Ajax toch als een bevrijding voelen.

Er lijken voor Bergwijn meer opties te komen dan Ajax alleen. Fabrizio Romano laat namelijk ook weten dat er veel clubs geïnteresseerd zijn in de international. Welke clubs dat zijn en of zij inderdaad een bod gaan doen, is nog niet duidelijk. Maar zolang er vanuit meerdere clubs naar Steven Bergwijn wordt gekeken, zal Tottenham Hotspur weinig reden zien om de transfersom te verlagen. De 24-jarige Amsterdammer hoopt in ieder geval dat er snel duidelijkheid komt, al kan een deal echt wel even op zich laten wachten. De Engelse transferperiode start op 9 juni en eindigt pas op 31 augustus. Het wordt dus een spannende tijd voor zowel Steven Bergwijn als Ajax.

Steven Bergwijn komt in actie in de Nations League

Bij Tottenham Hotspur wil het allemaal niet zo lukken voor Steven Bergwijn, maar het Nederlands elftal is het een heel ander verhaal. Voordat de zomerstop echt gaat beginnen, speelt Bergwijn nog een aantal Nations League-wedstrijden voor Oranje. Na die overtuigende 4-1 overwinning op België staat er nog een uitwedstrijd tegen Wales (woensdag 8 juni), een thuiswedstrijd tegen Polen (zaterdag 11 juni) en een thuiswedstrijd tegen opnieuw Wales (dinsdag 14 juni) op het programma. Je kunt de komende week dus volop gaan gokken op voetbal en misschien belandt Steven Bergwijn als doelpuntenmaker op jouw wedbriefje.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.