De laatste 16 van de KNVB Beker zijn er klaar voor

17 januari 2022

Zestien voetbalclubs vervolgen dinsdag, woensdag en donderdag hun jacht op de dennenappel. De TOTO KNVB Beker gaat namelijk weer verder met de achtste finales! Feyenoord heeft inmiddels het veld moeten ruimen, en ook FC Utrecht zien we niet meer terug. Maar er zijn genoeg clubs over om het toernooi een spannend vervolg te geven. Onder andere PSV, Ajax, Vitesse, FC Groningen en AZ mogen deze week geen fouten maken. Doen ze dat wel, dan kunnen ze die bekerwinst én die dennenappel-trofee wel vergeten.

Dinsdag is de dag van amateurclub DVS ’33…

In de achtste finales van de TOTO KNVB Beker komen we elf Eredivisie-clubs tegen, aangevuld met drie ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie en twee amateurclubs. De eerste amateurclub moet dinsdag meteen al aan de bak. Een stunt verwachten we niet, want Derde Divisionist DVS ’33 reist voor de achtste finales af naar het GelreDome. Daar trapt het om 20.00 uur af tegen Vitesse. Voor Vitesse is de Ermelose club natuurlijk een droomtegenstander. Dat is wel te zien aan de odds van de 1×2 weddenschap. Winst voor de Arnhemmers levert vrijwel niets op, terwijl een gelijkspel de inzet meteen vertienvoudigt. Vitesse is veel sterker, maar moet wel waken voor onderschatting. Daarom zal Thomas Letsch ook geen compleet andere basiself het veld opsturen. Al komen er ongetwijfeld wel een paar wijzigingen in de selectie om spelers te sparen.

… maar ook van RKC, ADO, Heerenveen en GA Eagles

De echte spanning zit hem niet in Vitesse – DVS ’33. Wat dat betreft kun je beter kijken naar RKC – ADO Den Haag (aftrap 18.45 uur) als je dinsdag wilt wedden op voetbal. De clubs zijn aan elkaar gewaagd waardoor een verlenging in de lucht hangt. Wij voorspellen een 1-1 in de reguliere speeltijd. Daarna is het afwachten wie dat ticket voor de volgende ronde pakt, RKC of toch ADO? Wij zien RKC toch een ronde verder komen.

Ook Heerenveen en GA Eagles spelen dinsdag hun achtste finale om de KNVB Beker (vanaf 21.00 uur). De nummers 10 en 11 van de Eredivisie zijn niet echt in vorm, dus een overwinning in het bekertoernooi is zeer welkom. Ondanks het vertrek van Joey Veerman denken wij dat Heerenveen nipt de overwinning pakt. Bij de bookmakers is deze voorspelling goed voor een quotering van ongeveer 2.00.

Woensdag pakken FC Twente en AZ de spotlight in de KNVB Beker…

De KNVB Beker biedt een extra kans op Europees voetbal. Aan motivatie zal het daarom niet ontbreken bij clubs als FC Twente en AZ. Half december schakelde Twente in eigen huis nog Feyenoord uit. AZ won in de vorige ronde overtuigend van Heracles. Nu staan deze twee subtoppers tegenover elkaar in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker.

FC Twente – AZ kunnen we met recht dé topper van deze bekerronde noemen. In de Eredivisie bezetten de clubs momenteel plek vijf (AZ) en zes (FC Twente). En mooier nog: beide zijn in vorm en kunnen woensdag vanaf 21.00 uur voor spektakel zorgen. AZ is favoriet met odds die rond de 2.20 liggen. Een zege voor FC Twente levert ongeveer 3.10 keer de inzet op, tegen 3.25 voor een gelijkspel. Wij verwachten een wedstrijd met veel kansen, maar ook sterke verdedigende acties. We zetten daarom in op een krappe zege voor AZ, met een winstmarge van één doelpunt.

… al mag je ook Groningen, NEC, NAC en PEC niet vergeten

FC Twente – AZ is woensdag het afsluitende bekerduel. Voor die tijd kun je je nog verheugen op FC Groningen – NEC (18.45 uur) en NAC – PEC Zwolle (20.00 uur). De laatste keer dat Groningen en NEC elkaar troffen, eindigde het in een klinkende 3-0 overwinning voor de Nijmegenaren. Dit keer zal het voor de ploeg van Rogier Meijer een stuk lastiger zijn om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Sterker nog, bij de bookmakers is Groningen favoriet voor de overwinning. En dat terwijl de ploeg in de competitie drie wedstrijden op rij heeft verloren. Maar met een 1-0 verlies tegen AZ en PSV hebben de Groningen toch redelijk stand gehouden tegen twee absolute topclubs. Kunnen ze tegen NEC wél toeslaan? Deze voorspelling levert een quotering op die rond de 2.20 ligt. Wint NEC dan kun je ongeveer 3.15 keer je inzet terugkrijgen.

Bij NAC – PEC Zwolle ligt de favorietenrol bij de bezoekers. In de competitie komt het de laatste tijd maar zelden tegen dat PEC favoriet is voor de winst, dus de bekerontmoeting met NAC is alvast een verademing. De hekkensluiter van de Eredivisie treft in NAC een ploeg die het lastig heeft in de Eerste Divisie. Bovendien kunnen de Zwollenaren voortborduren op die mooie zege op Willem II van afgelopen vrijdag. Hierdoor moet een plek bij de laatste acht haalbaar zijn.

Donderdag treffen PSV en Ajax hun tegenstanders in de KNVB Beker

Komende zondag treffen PSV elkaar in de Eredivisie. In de TOTO KNVB Beker ontlopen ze elkaar voorlopig nog. Met twee zeer matige tegenstanders kan het bovendien niet anders dan dat de twee topclubs zich plaatsen voor de volgende ronde. PSV speelt thuis tegen Telstar (dertiende in de Keuken Kampioen Divisie) en Ajax ontvangt Excelsior Maassluis (die andere amateurclub naast DVS ’33). Dit zijn typisch van die wedstrijden waarbij de score lekker op kan lopen. Al kunnen we natuurlijk verwachten dat Roger Schmidt en Erik ten Hag flink wat spelers sparen voor deze achtste finales van de TOTO KNVB Beker. Zelfs met een minder sterke ploeg verwachten wij niet dat PSV en Ajax tegengoals moeten incasseren. Een degelijke 2-0 of 3-0 zege moet erin zitten.

De naam TOTO is al een aantal jaar verbonden aan de KNVB Beker. Voor dit toernooi loggen wij daarom in bij ’s lands bekendste bookmaker. Al kun je ook bij de andere online wedkantoren terecht als je wilt wedden op de achtste finales van ons eigen bekertoernooi.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.