Bookmakers keren hoge odds uit bij Klassieker Ajax – Feyenoord

22 september 2023

In de Johan Cruijff Arena wordt aanstaande zondag de Klassieker gespeeld. Aartsrivalen Ajax en Feyenoord spelen die dag tegen elkaar. Voor de Nederlandse bookmakers een goede reden om hoge odds uit te keren. Ook wedden op de Klassieker Ajax – Feyenoord? Ga naar de bookmakerspagina van Gokken op Voetbal en speel veilig en bewust mee. 

De Klassieker

Ajax Amsterdam en Feyenoord Rotterdam hebben een lange geschiedenis als het gaat om onderlinge ontmoetingen. Zowel in de Nederlandse Eredivisie en KNVB beker kwamen de teams elkaar ook in Europese toernooien tegen. Sinds 1921 spelen de rivalen al tegen elkaar en zijn er de competitie in totaal zijn er 167 wedstrijden gespeeld. Ajax wist de Klassieker het vaakst te winnen. In de competitie versloeg de Amsterdamse formatie de ploeg uit Rotterdam in totaal 76 keer. Feyenoord wist 46 keer naar de winst te grijpen. Een gelijkspel kwam in 45 gevallen tot stand. In al die duels scoorde Ajax in totaal 348 keer. Feyenoord wist 256 keer te scoren tegen hun rivaal in Amsterdam.

Ajax begint de wedstrijd tegen de rivaal uit Rotterdam als de nummer twaalf in de Eredivisie. De Ajacieden hebben pas vijf punten. Feyenoord staat vierde met elf punten. De ploeg uit de havenstad heeft een punt minder dan koplopers PSV, FC Twente en AZ Alkmaar.

Head 2 Head

De meest recente ontmoeting tussen Ajax en Feyenoord in de Eredivisie dateert op 19 maart 2023. Op die dag kwamen de Rotterdammers ook op bezoek bij de Amsterdamse club. Feyenoord won het duel met 2-3 en werd een maand later ook kampioen van Nederland. Ajax Amsterdam wist op 20 maart 2022 voor de laatste keer te winnen van de Rotterdamse ploeg. In de Johan Cruijff Arena werd het die dag 3-2 voor de Ajacieden. Een gelijkspel in Amsterdam kwam het laat voor in 2015. Op die dag bleef het 0-0 in de Arena.

Voorspellingen Ajax – Feyenoord

De voorspellingen op de Klassieker komen in grote getallen binnen bij de sportsbooks op Gokken op Voetbal. De meeste weddenschappen worden geplaats in het 1×2 spelsysteem. Zo kan er tot bijna vier keer de inleg gescoord worden bij een gelijkspel in de Johan Cruijff Arena en levert winst van Ajax of Feyenoord ruim het dubbele van de inleg op.

De hoogste quoteringen staan genoteerd bij een gelijkspel. Een puntendeling in Amsterdam is sinds 2015 niet meer voorgekomen, maar mocht dat zondag wel het geval zijn dan kunnen voetbalwedders tot wel 3.75 keer het speelbedrag uitgekeerd krijgen bij een correcte voorspelling op een puntendeling in Amsterdam.

Bij een zege van Feyenoord staan de pre-odds op maximaal 2.40 keer het inlegbedrag ingedeeld. Daarmee verdubbelen de sportsbooks het speelbedrag dat bij een overwinning van Ajax wordt gestort.

Winst van Ajax in eigen huis levert in dit traditionele speltype tot 2.70 keer het speelbedrag op. De bookmakers verdrievoudigen de inleg dan bijna en dat is een hoge beloning voor voetbalgokkers die spelen op een zege van de Ajacieden.

Speltypen en live gokken

Een weddenschap achterlaten bij de bookmakers kan op heel veel manieren. Ook zijn er veel mogelijkheden om te wedden op voetbal. Het 1×2 spelsysteem is het meest gebruikelijke, maar er worden ook veel weddenschappen geplaats in speltypen als het over/under, halftime/fulltime. Wil je ook eens een ander speltype hanteren, maar wil je er eerst alles over weten? Op de Gok Gids pagina is veel informatie te vinden over de vele manieren van wedden op voetbal.

Naast het wedden voordat de wedstrijd begint, kan er live gewed worden op Eredivisie wedstrijden als de Klassieker van zondag in Amsterdam. Voorspel de wedstrijd terwijl die bezig is en scoor de beste live bettingdeals die de bookmakers op Gokken op Voetbal aanbieden. Wie wint er aanstaande zondag in de Johan Cruijff Arena? Speel mee en win met jouw voetbalkennis de beste deals.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.