Zondag is de bekerfinale PSV – Ajax

15 april 2022

Wordt het Ajax of toch PSV? Nee, we hebben het dit keer niet over het landskampioenschap. Want hoewel de strijd om de landstitel dit seizoen volledig om Ajax en PSV draait, hebben ze eerst nog een andere prijs te verdelen! Zondag 17 april om 18.00 uur is het namelijk tijd voor de bekerfinale in De Kuip. Dus stel het tijdstip van dat paasdiner even uit en maak je op voor de grote apotheose van de TOTO KNVB Beker: de finale PSV – Ajax.

Na een zware week moet de focus bij PSV op de bekerfinale

Meteen na de uitschakeling in de Conference League klonk er vanuit verschillende hoeken kritiek op PSV-trainer Roger Schmidt. Vooral zijn tactische keuzes in de tweede helft tegen Leicester City, kostten PSV de overwinning, zo stelde ESPN-analist Pierre van Hooijdonk na afloop van de wedstrijd. Schmidt zelf was een stuk milder over het optreden in het Philips Stadion. “Mijn spelers hebben een fantastische prestatie geleverd. We speelden goed en met geduld, en we hadden kunnen winnen”, aldus de Duitser. Over zijn eigen keuzes verklaart hij: “Als trainer wil je iets extra’s brengen met de wissels, maar dat was niet mogelijk. Daarvoor is de selectie nu te smal. Leicester kon dat wel, zij hadden meer opties.”

Het verlies in de Conference League is een tegenvaller voor PSV én voor de vertrekkende trainer. Roger Schmidt ruilt Eindhoven aan het eind van het seizoen in voor Lissabon, en hij wil niets liever dan minimaal één trofee toevoegen aan de prijzenkast van PSV. Nu Europese succes er niet in zit en Ajax 4 punten los is in de strijd om de landstitel, lijkt de TOTO KNVB Beker de meest reële kans op een prijs. Maar op de een of andere manier laat het PSV van Roger Schmidt telkens steken vallen als het er écht om draait. De spelers oogden bovendien leeg en vermoeid in het laatste deel van die wedstrijd tegen Leicester City. PSV moet snel schakelen om zondag fit en kansrijk aan die bekerfinale te beginnen.

Ajax wil met Stekelenburg voor stabiliteit in het doel zorgen

PSV moet herstellen van een enorme slijtageslag, zowel fysiek als mentaal. Wat dat betreft staat Ajax in de aanloop naar die bekerfinale met 1-0 voor. De Amsterdammers spelen al bijna twee maanden geen Europees voetbal meer, dus zij hebben zich deze volledig kunnen focussen op de competitie en die allesbeslissende eindstrijd in de TOTO KNVB Beker.

Voor Ajax-trainer Erik Ten Hag is de bekerfinale bekend terrein. In zijn loopbaan coachte hij FC Utrecht al naar de eindstrijd, en in zijn tijd bij Ajax stond hij twee keer eerder langs de lijn bij de finale. Met Utrecht verloor Ten Hag de finale; met Ajax was daar beide keren succes. Nu is er de kans om die bekertitel met zijn ploeg te prolongeren. Het is (in ieder geval voorlopig) zijn laatste mogelijkheid om de TOTO KNVB Beker te pakken. Ook Ten Hag gaat zo goed als zeker uit Amsterdam vertrekken en mag zich opmaken voor een seizoen bij Manchester United. Winst in de beker én het landskampioenschap zou voor hem meteen een mooi visitekaartje zijn.

Ajax heeft het hele seizoen de goede vorm te pakken, al gaat het de laatste tijd net iets moeizamer. Toch gaan ze aan het einde van die 90 minuten wel steeds met een zege het veld af. De terugkeer van André Onana heeft de ploeg qua tegendoelpunten ook geen goed gedaan. Voor deze bekerfinale zet Ten Hag daarom de Kameroenees opzij en kiest hij voor Maarten Stekelenburg. Hiermee is slechts één probleem opgelost, want de geblesseerde Antony gaat zeker gemist worden.

Dit zijn de odds voor de bekerfinale PSV – Ajax

De speeldatum van 17 april is verre van ideaal voor PSV. Op social media klinkt er vanuit de PSV-fans dan ook het nodige gemopper en gemor. Maar een zware week of niet, de ploeg moet die uitschakeling in de Conference League loslaten en zich volledig focussen op de bekerfinale tegen Ajax.

Als je gaat wedden op PSV – Ajax in de TOTO KNVB Beker, kun je niet om het verschil in voorbereiding heen. De Eindhovenaren hebben donderdag een fysiek en mentaal zware wedstrijd achter de rug, terwijl de Ajacieden zich al sinds zondag kunnen voorbereiden op de bekerfinale. Het verschil in odds is dan ook duidelijk. Bookmaker en sponsor TOTO zet de odds voor een 1×2 weddenschap op 4.00 (PSV), 3.85 (gelijkspel) en 1.85 (Ajax).

De clubs speelden dit seizoen al drie keer tegen elkaar

Dit seizoen zijn de statistieken tussen PSV en Ajax in het voordeel van de Amsterdammers. Ze pakten de winst in beide competitieduels, eerst met een 5-0 in de Arena (oktober 2021) en toen met een 2-1 in het Philips Stadion (januari 2022). Alleen de openingswedstrijd van het seizoen, de strijd om de Johan Cruijff Schaal, trok PSV met een overtuigende 4-0 naar zich toe. Maar die overwinning ligt alweer heel ver in het verleden. Kan Ajax zijn favorietenrol waarmaken of weet PSV toch te verrassen? We gaan het zondag vanaf 18.00 uur zien.

De bekerfinale PSV – Ajax levert meteen een bonus op

Wedden op de KNVB Beker levert bij bookmaker TOTO meteen een paar bonussen op. Heb je nog geen spelersaccount en wordt de bekerfinale PSV – Ajax je eerste wedstrijd? In dat geval ontvang je voor 50 euro aan gratis weddenschappen als je voor minimaal 10 euro inzet. Speel je al langer bij TOTO, dan krijg je de hoogte van je pre-match inleg terug in de vorm van een gratis live weddenschap. Die gratis bet is bedoeld om na die pre-match weddenschap ook live in te zetten op de finale van de TOTO KNVB Beker. Zo kun je perfect inspelen op datgene wat er op het veld van De Kuip gebeurt.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.