Wie wint de Noord-Hollandse derby AZ – Ajax in Alkmaar?

23 februari 2024

In de Eredivisie staat dit weekend weer een derby op het programma. In het AFAS Stadion spelen de provinciegenoten AZ en Ajax tegen elkaar. De winnaar kan de top drie weer wat beter bijbenen en dat maakt deze derby voor beide teams belangrijk. Wie wint de Noord-Hollandse derby AZ – Ajax in Alkmaar? Op Gokken op Voetbal staan de bookmakers klaar voor elke weddenschap die gemaakt wordt op deze wedstrijd in de Eredivisie. Profiteer van de hoogste odds en de leukste speltypen met een correcte voorspelling op AZ – Ajax!

Statistieken Eredivisie

In de Nederlandse Eredivisie hebben de clubs inmiddels 22 speelronden gespeeld. PSV Eindhoven staat nog altijd op de eerste plaats. De Eindhovenaren hebben inmiddels al 62 punten bij elkaar geraapt en lopen flink op de nummer twee Feyenoord dat 52 punten heeft. Op de derde plaats staat FC Twente met 44 punten. Daarna komen AZ en Ajax in beeld. De Alkmaarders staan op de vierde plek met 39 punten. Ajax volgt vanop de vijfde plaats met 36 punten. Er zijn nog twaalf wedstrijden te gaan in dit lopende competitieseizoen en het maximaal te behalen punten is 36.

Head 2 Head

In de Eredivisie speelden AZ en Ajax de afgelopen vijf jaar vijf keer tegen elkaar in Alkmaar. De Ajacieden wonnen twee van die ontmoetingen, twee zeges gingen naar AZ en eenmaal werd het een gelijkspel. De laatste keer dat de ploegen tegen elkaar speelden in Alkmaar was op 18 september 2022. De Alkmaarders wisten de Ajacieden toen te verslaan met 2-1. De laatste keer dat de Ajacieden een overwinning boekte in de kaasstad, was op 31 januari 2021. Het werd toen 0-3 in Alkmaar voor de Amsterdamse ploeg. In deze periode speelden de teams ook tweemaal voor de beker tegen elkaar in de kaasstad. Beide keren werd er gewonnen door de Ajacieden.

Odds AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam

In het 1×2 spelsysteem staan de pre-odds er goed op bij deze Noord-Hollandse derby in Alkmaar. De hoogste beloningen zijn te scoren bij een gelijkspel. Houden de twee provinciegenoten elkaar in evenwicht, dan keren de bookmakers tot 3.86 keer het bedrag uit dat werd gestort op een gelijkspel.

Bij een overwinning van de Ajacieden lopen de quoteringen ook lekker op. Mochten de Amsterdammers komen winnen in het AFAS Stadion, dan keren de bookmakers tot 3.40 keer het speelbedrag uit. Een hoge beloning voor winst van de ploeg uit Amsterdam.

Weet AZ te winnen en haar publiek op drie punten te trakteren? Dan kan er via het 1×2 spelsysteem tot 2.00 keer de inleg gewonnen worden bij een correcte voorspelling op winst van Ajax. Check ook de odds in de overige speltypen en ontdek wat de bookmakers als: LeoVegas, Unibet, Jack.nl , Bet365 en Circus jouw te bieden hebben bij de derby AZ – Ajax.

Gokken op Voetbal

Velen wedden online op voetbalwedstrijden voordat de wedstrijd begint. De spanning voor een wedstrijd als een derby begint dan al bij het maken van de weddenschap. Voor wie pas wil wedden als de wedstrijd begint, kan live wedden een leuke speloptie zijn. Voetbalgokkers kunnen dan tijdens de wedstrijd hoge odds scoren bij een correcte voorspelling. Er zijn talrijke manieren om een voetbalwedstrijd te voorspellen. Ontdek welk speloptie het beste bij je past en bereid een weddenschap goed voor om de winstkansen te verhogen. Vergelijk de bookmakers en odds met elkaar op Gokken op Voetbal en lees de voorwaarden van de wedkantoren altijd goed door. Zo weet je precies waar je aan toe bent en wordt de Noord-Hollandse derby nog leuker om te voorspellen.

De Eredivisie derby AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam staat gepland op zondag 25 februari om 16:45 uur en wordt gehouden in het AFAS Stadion te Alkmaar. Voor beide teams is dit een belangrijke wedstrijd met oog op de positie van de Eredivisie ranglijst. Welke ploeg staat er zondagavond op de vierde plaats? Scoor met jouw voetbalkennis op Gokken op Voetbal.nl!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.