Wedden op Real Sociedad – PSV (Europa League)

8 december 2021

PSV kon zaterdag tevreden van het veld stappen na een 4-1 zege in de subtopper tegen FC Utrecht. Maar er was deze week meer goed nieuws voor de Eindhovenaren. Na verschillende pogingen van RB Leipzig om Roger Schmidt met onmiddellijke ingang naar Duitsland te halen, kwam maandag dan toch het verlossende antwoord. Schmidt is geenszins van plan om zijn ploeg zo midden in het seizoen in de steek te laten. PSV reist dus met een positieve insteek af naar San Sebastian, waar donderdag om 18.45 uur het beslissende Europa League-duel tegen Real Sociedad wacht. Directe plaatsing voor de knock-outfase zit er niet meer in, maar de Eindhovenaren hebben wel genoeg aan een gelijkspel om UEFA’s nieuwe tussenronde te bereiken. Real Sociedad – PSV wordt cruciaal voor een eventueel vervolg in de Europa League. Pakt PSV dat ticket voor de tussenronde of gaat het toch naar Real Sociedad?

Twee clubs die azen op de EL-tussenronde

In groep B kan AS Monaco inmiddels rustig achteroverleunen. De Monegasken staan eerste met 11 punten, en dankzij het betere onderlinge resultaat tegen PSV zijn ze niet meer in te halen. De achtste finale van de Europa League is voor AS Monaco dus een feit. Nu is het afwachten welke ploeg uit groep B de Monegasken eventueel gaat vergezellen. PSV heeft momenteel de beste papieren, met 8 punten uit vijf groepswedstrijden. Het gat met Real Sociedad is alleen allesbehalve comfortabel. De Basken hebben met 6 punten nog steeds zicht op die tussenronde van de Europa League. Als ze de wedstrijd donderdag winnen, heeft PSV het nakijken. Een gelijkspel of een Eindhovense overwinning zorgt ervoor dat Roger Schmidt en zijn mannen vol spanning kunnen uitkijken naar de loting van aanstaande maandag. Want daar krijgen ze dan te horen met wie ze moeten strijden om die definitieve plek in de achtste finales van de Europa League.

Zo staan PSV en Real Sociedad ervoor

Donderdag 9 december om 18.45 uur is de aftrap van Real Sociedad – PSV. Hoewel PSV genoeg heeft aan een gelijkspel, heeft Schmidt al aangegeven dat zijn ploeg echt voor die zege gaat. Niks op veilig spelen met een elftal dat voor het doel gaat liggen. In plaats daarvan willen de Eindhovenaren actief op zoek naar dat doelpunt om Real Sociedad zo een stap voor te blijven. Makkelijk wordt dat overigens niet. Sociedad-trainer Imanol Alguacil heeft een sterk team op het veld staan, dat bekendstaat om verzorgd en aanvallend voetbal. Op de persconferentie bleek wel dat Roger Schmidt zich zeer bewust is van het Baskische gevaar. “Het wordt een pittige wedstrijd, dat is zeker”, aldus de Duitse oefenmeester.

Eerder dit seizoen speelde PSV nog met 2-2 gelijk tegen Real Sociedad. Maar dat was in eigen huis. Voor donderdag reizen ze af naar een mogelijk kletsnat Estadio Anoeta in San Sebastian, waar de fanatieke achterban van Sociedad op ze wacht. De Basken begonnen hun seizoen ijzersterk, maar de laatste weken laten ze in de Spaanse competitie toch wat punten liggen. Afgelopen weekend was er een 2-0 verlies van Real Madrid, gevolgd op een 1-0 verlies bij Espanyol. Er zitten dus zwakke plekken in het vaak zo stabiele Real Sociedad. Voor de beslissende Europa League-wedstrijd tegen PSV missen ze bovendien twee belangrijke middenvelders. Mikel Merino en David Silva zitten nog in de ziekenboeg en zijn niet beschikbaar voor Real Sociedad – PSV. Roger Schmidt heeft juist het geluk dat hij met de terugkeer van Cody Gakpo en Noni Madueke weer kan vertrouwen op twee van zijn kernspelers. Onder anderen Eran Zahavi, Maximiliano Romero en Philipp Max ontbreken donderdag wel.

Dit is onze voorspelling voor Real Sociedad – PSV

PSV heeft echt wel kansen om met punten uit Baskenland terug te keren. Maar ondanks dat Real Sociedad momenteel wat steken laat vallen, staat er een ploeg waar de Eindhovenaren niet zomaar langs komen. PSV heeft in het verleden ook weinig geluk gehad met wedstrijden op Spaans grondgebied. Van de zestien Europese duels die ze in Spanje speelden, wisten de PSV’s er maar één te winnen. Alleen vorig seizoen waren ze in de Europa League net iets te sterk voor het thuisspelende Granada (eindstand 0-1).

Met een 0-1 tegen Granada maakte PSV er vorig seizoen geen doelpuntrijke wedstrijd van. Ook voor het aankomende duel op Spaanse bodem voorspellen wij minder dan 2.5 doelpunten. We tippen een 1-1 gelijkspel, wat PSV gewoon naar de tussenronde van de Europa League zou brengen. Een gelijkspel bij Real Sociedad – PSV levert je bij bookmaker Bet365 een quotering op van 3.80. Op het moment van schrijven staat Real Sociedad bij de 1×2 weddenschap op een quotering van 1.80, tegen 4.33 voor PSV. Dit verschil is te verklaren doordat Sociedad traditiegetrouw sterk is in eigen stadion. Maar ja… PSV laat zich echt niet zomaar van die tweede plek afstoten. Bovendien hebben de Eindhovenaren laten zien dat ze de laatste tijd prima in vorm zijn. Een 1-1 gelijkspel zou hiervoor een mooie beloning zijn.

Met een tweede plaats kan PSV zich opmaken voor de Europa League-tussenronde. Roger Schmidt en consorten treffen dan een nummer drie uit de Champions League-groepsfase. Verliezen ze van Real Sociedad? In dat geval vervolgt PSV het Europese seizoen in de Conference League. Maar de club legt de lat liever wat hoger…

toggle off
Gokreclame uitschakelen.