Wedden op Nederland – Oostenrijk

16 juni 2021

“De eerste stap naar de volgende fase is gezet, maar we krijgen niks cadeau”, zo verzuchtte Frank de Boer na afloop van de wedstrijd tegen Oekraïne voor de camera’s van de NOS. Dat Oranje inderdaad niks cadeau krijgt, werd zondag wel heel duidelijk. Na die comfortabele 2-0 voorsprong was het flink schrikken toen de Oekraïners in slechts een paar minuten tijd op gelijke hoogte kwamen. Maar waar het Nederlands elftal in het verleden snel het hoofd liet hangen, zagen we nu toch de nodige veerkracht. De 3-2 zege in de eerste wedstrijd van dit EK zorgt voor opluchting, al moeten er ook dingen beter. Of dat lukt, zien we donderdag om 21.00 uur. Dan is Oostenrijk de tweede tegenstander in de groepsfase van dit EK. Ben jij er al klaar voor? Laat dan alvast je weddenschap achter voor de wedstrijd Nederland – Oostenrijk.

Een dominant Oranje toont veerkracht

Eigenlijk wist niemand vooraf wat het Nederlands elftal tegen Oekraïne kon laten zien. Het 5-3-2-systeem lag zwaar onder vuur, maar de bondscoach liet van te voren al weten dat hij niet onder de druk van buitenaf zou bezwijken. En dat terwijl de spelers zich tijdens de oefeninterlands nog niet erg lekker leken te voelen bij dit systeem. Maar wie wint, heeft gelijk. Wat dat betreft mag Frank de Boer tevreden zijn met de wedstrijd die zijn elftal zondag afleverde. Oranje domineerde en na de doelpunten van Wijnaldum en Weghorst leek het elftal af te stevenen op een ruime zege. Toch had alles zomaar anders kunnen lopen. De twee tegengoals hadden niet mogen vallen, en Oranje had nog geluk dat Dumfries in de 85e minuut met een kopbal voor de beslissing kon zorgen.

Hoewel Nederland met de schrik vrijkwam, hebben we zondag tegen Oekraïne een vooral mooie en zeer spannende wedstrijd gezien. Oranje speelde vrij goed en domineerde het spel. Belangrijker nog: het elftal toonde veerkracht en liet zich na die twee tegengoals niet van de wijs brengen. Dat geeft alvast vertrouwen! Nu is het zaak om dat positieve gevoel van zondag mee te nemen naar de volgende groepswedstrijd. Want donderdag om 21.00 uur staat Oostenrijk te wachten, dat zijn eerste EK-match met 3-1 van Noord-Macedonië won. Tijdens dit duel zijn alle ogen ongetwijfeld gericht op Denzel Dumfries. De rechtervleugelverdediger was zondag al betrokken bij de eerste twee doelpunten van Oranje, waarna hij ook nog de winnende treffer wist te maken. Kan hij tegen Oostenrijk opnieuw uitblinken? Dumfries staat misschien wel op het veld met Matthijs de Ligt, want de Juventus-verdediger lijkt klaar te zijn om donderdag tegen Oostenrijk aan te treden. Aan de bondscoach de taak om zijn keuzes te maken.

Een sputterend Oostenrijk pakt zijn eerste EK-zege

Na de eerste wedstrijd is Oostenrijk koploper van groep C. Dat is een behoorlijke opsteker voor de ploeg die de eerste Oostenrijkse zege ooit op een EK wist te pakken. De 3-1 overwinning op Noord-Macedonië lijkt op papier een overtuigende zege. Toch had de selectie van Franco Foda de nodige moeite om de Noord-Macedoniërs eronder te krijgen. Lang leek de wedstrijd af te stevenen op een 1-1, en pas diep in de tweede helft lukte het de Oostenrijkers om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De late goals van invallers Michael Gregoritsch en Marko Arnautović brachten het land uiteindelijk datgene waar zo lang op gehoopt was: een overwinning op het EK voetbal. In de Johan Cruijff ArenA moet donderdag blijken of Oostenrijk opnieuw kan zegevieren.

In de wedstrijd tegen Noord-Macedonië hebben de invallers het verschil gemaakt. Was dit een gelukstreffer van de Oostenrijkse bondscoach of weet Foda gewoon heel tactisch gebruik te maken van de spelers die op de bank zitten? Dat gaat we donderdag zien. Feit is wel dat het Oostenrijkse elftal geen enorme uitblinker is. De overwinning op Noord-Macedonië is pas de twee zege in zeven wedstrijden tijd. Opvallend is wel dat Foda de defensie steeds beter op orde weet te kijken. Voorheen moest Oostenrijk het doen met een zeer onstabiele verdediging, maar inmiddels krijgt de ploeg steeds minder tegendoelpunten. Al heeft Oranje alle kwaliteiten in huis door de Oostenrijkse defensie heen te breken.

Ga voor de winst bij Nederland – Oostenrijk

De wedstrijd tussen Nederland en Oekraïne leverde veel spannende momenten op. Nu maar hopen dat Nederland – Oostenrijk minstens zo boeiend wordt. Aan de ambities zal het niet liggen. Zowel Nederland als Oostenrijk wil door naar de volgende ronde, en een tweede overwinning op rij betekent vrijwel zeker een plekje in de knock-outs.

Wanneer je gaat wedden op Nederland – Oostenrijk kun je niet om de favorietenrol van Oranje heen. Het Nederlands elftal heeft in de wedstrijd tegen Oekraïne laten zien dat het kan scoren, en zeker Memphis Depay aast op een doelpunt. De kans is groot dat Franco Foda zijn ploeg in de wedstrijd Nederland – Oostenrijk wat defensiever laat spelen dan tijdens de ontmoeting met Noord-Macedonië. Die belangrijke eerste overwinning is binnen en elk extra punt is mooi meegenomen, dus Oostenrijk zal ongetwijfeld tevreden zijn met een gelijkspel. Toch wordt het voor de ploeg lastig om Nederland op afstand te houden. Als Oranje vanaf de eerste minuut druk zet, moet die overwinning er gewoon komen. Bij bookmaker TOTO levert een Nederlandse zege een quotering op van ongeveer 1.60, tegen 4.20 voor een gelijkspel en 6.00 voor een Oostenrijkse overwinning. Wij tippen Memphis Depay als doelpuntenmaker. Nadat hij tegen Oekraïne doelpuntloos bleef, wordt het hoog tijd om donderdag zijn stempel op het EK te drukken.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.