Wedden op de return Ajax – Benfica (Champions League)

14 maart 2022

Het was een zenuwslopend voetbalgevecht daar in het Estádio da Luz. Ajax kwam in de heenwedstrijd twee keer op voorsprong, maar Dušan Tadić en co verzuimden om het af te maken. Het continue counterende Benfica rook zijn kans en bij een 1-2 achterstand ging de ploeg met de minuut fanatieker op jacht naar de gelijkmaker. En die kwam er. Nadat Roman Jaremtsjoek eerder al dicht bij de 2-2 was, leverde de 72e minuut alsnog dat tweede doelpunt voor de Portugezen op. Hiermee kwam er een eind aan de tot nu toe foutloze reeks Champions League-wedstrijden van Ajax. Een kleine teleurstelling, al biedt die 2-2 van drie weken geleden geen slechte uitgangspositie voor de achtste finale-return in Amsterdam. Zet de tv dinsdag maar aan voor Ajax – Benfica en hou vooral je bookmakersaccount binnen handbereik. Er staat ons namelijk een zinderende voetbalavond met veel boeiende weddenschappen te wachten!

Ajax – Benfica biedt nieuwe kansen op een winnende voorspelling

Dinsdag 15 maart vanaf 21.00 uur is het alles of niets voor Ajax. Pakt de ploeg van Erik ten Hag die plek in de kwartfinale óf stopt het Champions League-avontuur dit keer in de achtste finales? Met Benfica als tegenstander liggen er zeker kansen voor de koploper uit de Eredivisie. Maar dat dachten de bookmakers drie weken geleden ook. Ajax reisde als favoriet af naar Lissabon, en dat was duidelijk af te lezen aan de odds. Inzetten op een Amsterdamse overwinning leverde ongeveer 1.75 keer je inzet op, terwijl een gelijkspel of een Portugese zege je inzet meteen verviervoudigde. Je had dus flink kunnen cashen als je dat gelijkspel op je wedbriefje had staan.

Zag je die 2-2 in het Estádio da Luz niet aankomen? Geen nood, want deze dinsdag is er een nieuwe kans om geld te verdienen met Ajax – Benfica. Voor de return is onze blik volledig gericht op de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers hebben in eigen huis namelijk alle kans om de klus af te maken. Al heeft Ajax ook laten zien dat het de laatste tijd kwetsbaar is.

Ajax is op zoek naar stabiliteit in de defensie

In verdedigend opzicht loopt het momenteel niet vlekkeloos bij Ajax. In de heenwedstrijd bij Benfica kregen we daar al een klein voorproefje van. Met twee tegendoelpunten (waarvan één eigen doelpunt van Haller) hield Remko Pasveer zijn goal verre van schoon. De gebroken vinger die Ajax’ eerste keeper opliep in de warming-up zal hem zeker niet geholpen hebben. In de korte tijd dat André Onana nu onder de lat staat, zijn er ook flink wat ballen in het Amsterdamse doel terechtgekomen. GA Eagles, RKC en Cambuur scoorden allemaal twee keer. Het is wel duidelijk dat er defensief gezien wat problemen zijn bij Erik ten Hag.

Ajax heeft in aanloop naar de Champions League-return alvast één problematische factor opgelost. De club heeft van de UEFA goedkeuring gekregen om Przemyslaw Tyton in te schrijven voor de rest van het Europese seizoen. Hiermee is er een extra optie gekomen om de keeperspositie op te vullen. En er is meer goed nieuws nu de return Ajax – Benfica eraan zit te komen. Edson Álvarez (middenveld), Noussair Mazraoui (rechtsback) en Jurriën Timber (centrale verdediging) zijn weer fit en klaar voor een basisplaats. Dit zorgt hopelijk voor de broodnodige stabiliteit achterin het veld.

Het bezoekende Benfica moet het hebben van snelle counters

Benfica is geen ploeg die het moet hebben van een sterke opbouw. In de heenwedstrijd hebben we al gezien dat de Portugezen hun kansen afwachten en vervolgens mikken op een counter. Dat dat zijn vruchten afwerkt, blijkt wel uit dat 2-2 gelijkspel van drie weken geleden. De vraag is alleen of het counterspel van Benfica ook in de ArenA gaat werken. Want na die onverwachte 2-2 in Lissabon zal Ajax zich in eigen huis beter wapenen tegen die snelle tegenaanval van zijn opponent.

Van Portugese zijde komt de grootste dreiging van Darwin Núñez. De 22-jarige spits heeft in de competitie al 20 doelpunten achter zijn naam staan, en daarmee is hij de overtuigende koploper in het topscorersklassement. In de heenwedstrijd tegen Ajax wist hij niet te scoren, maar daar ziet hij in de return toch graag verandering in komen. Waar Núñez het hele seizoen al een stabiele factor is, zat Benfica zelf een tijdlang in een kleine crisis. Maar inmiddels begint alles beter te lopen en een kwartfinaleplek in de Champions League zou de kers op de taart zijn.

Ajax – Benfica levert een duidelijke favoriet op bij de bookmakers

Bij de return Ajax – Benfica draait het maar om één ding: dat ticket voor de kwartfinale van de Champions League. Met een cumulatief van 2-2 kan het dinsdag 15 maart nog alle kanten op. Maar de Amsterdammers weten ook dat ze met Benfica een tegenstander hebben getroffen die absoluut te verslaan is. Sinds die halve finale in 2019 is de wil bij Ajax bovendien groot om zich te revancheren voor die gemiste Champions League-finale. Zo ver is het nog niet, maar die derde kwartfinale sinds de eeuwwisseling zit er op papier zeker in.

Of de Ajacieden wel of niet doordringen tot de volgende ronde, lijken ze vooral in eigen handen te hebben. Als de ploeg de ruimtes achterin klein kan houden en ze sneller schakelen dan in de heenwedstrijd, moet die overwinning er dinsdag komen. De hogere individuele kwaliteit in combinatie met het thuisvoordeel kan dan de doorslag gaan geven. Bookmaker Bet365 zet de odds voor deze thuismatch op 1.36 (Ajax), 5.50 (gelijkspel) en 7.00 (Benfica). Hiermee is Ajax de overduidelijke favoriet voor die plek in de kwartfinale.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.