Tottenham ontslaat trainer vlak voor duel met Vitesse

1 november 2021

Na een wat omstreden overwinning bij Heerenveen kan Vitesse zijn blik richten op de Conference League-ontmoeting met Tottenham Hotspur. Eén voordeel: de Arnhemmers hebben met Thomas Letsch in ieder geval een solide trainer langs het veld zitten. Dat is voor the Spurs wel anders. De Londense club maakte maandagochtend bekend dat Nuno Espírito Santo per direct is ontslagen. Drie dagen voor de clash met Vitesse zitten the Spurs dus zonder hoofdtrainer. Het lijkt erop dat het bestuur niet al te lang gaat treuren om het ontslag van de Portugees. Ze hebben alweer een aantal kandidaten op het oog die de functie kunnen invullen, en de clubloze Antonio Conte lijkt de meest waarschijnlijke optie. Ondanks dat Tottenham en Conte wellicht snel tot een deal komen, is het nooit goed voor de stabiliteit en het vertrouwen van de ploeg als de trainer opeens de laan uit wordt gestuurd. Wie weet kan Vitesse van die lichte chaos profiteren als het donderdag tegenover the Spurs in de Conference League staat.

Er komt een einde aan het korte tijdperk Espírito Santo

Tottenham Hotspur draait een teleurstellend seizoen. In de Conference League staat de ploeg derde, achter Stade Rennes en Vitesse. Maar het zijn vooral de prestaties in de Premier League die het bestuur dwars zitten. Tottenham bezet momenteel de achtste plek, met vijftien punten uit tien wedstrijden. Daarmee maakt Nuno Espírito Santo de verwachtingen voor dit seizoen niet waar. De Portugees stond door de tegenvallende prestaties al wat langer onder druk, maar uiteindelijk was het competitieduel met Manchester United van afgelopen zaterdag de druppel. In eigen huis verloren the Spurs kansloos met 0-3, wat tot grote frustratie en ontevredenheid leidde onder het thuispubliek. Voor de clubleiding was dit aanleiding om een dag later meteen bij elkaar te komen om de toekomst van Espírito Santo te bespreken.

De geruchten over een mogelijk ontslag gingen dit weekend al rond. Maandag kwam dan eindelijk het officiële bericht naar buiten dat het einde van het korte tijdperk Espírito Santo inluidt. Op de clubwebsite zegt directeur voetbalzaken Fabio Paratici: “Ik weet hoe graag Nuno en zijn staf wilden slagen en ik betreur het dat we deze beslissing hebben moeten nemen. Nuno is een echte gentleman en zal hier altijd welkom zijn. We willen hem en zijn staf bedanken, en we wensen ze het beste voor de toekomst.” Met ‘zijn staf’ doelt Paratici op Ian Cathro, Rui Barbosa en Antonio Dias. Zij zijn allemaal ontslagen, en dat slechts vier maanden nadat zij samen met Nuno Espírito Santo bij Tottenham begonnen.

De opvolger loopt het Tottenham Hotspur Stadium al bijna binnen

Er zullen weinig spelers en supporters zijn die de Portugees en zijn staf echt gaan missen in Londen. Daarvoor was het tijdperk Espírito Santo simpelweg te kort en te weinig succesvol. Vooral de nederlagen tegen Man Utd (0-3), Chelsea (0-3) en aartsrivaal Arsenal (1-3) zijn hard aangekomen in Noord-Londen. Na vier relatief succesvolle seizoenen bij de Wolverhampton Wanderers (onder zijn leiding promoveerde de club naar de Premier League), is het bij the Spurs al na vier maanden voorbij. Nuno Espírito Santo blijkt niet de gedroomde opvolger van José Mourinho, maar wie kan the Spurs dan wel hogerop laten klimmen in het klassement? Op die vraag heeft de clubleiding van Tottenham een paar antwoorden klaar. In de Engelse media zijn namen als Paulo Fonseca (die deze zomer ook al aan de club werd gelinkt) en Sérgio Conceiçao (FC Porto) voorbijgekomen. Toch lijken the Spurs maar in één trainer écht geïnteresseerd te zijn: Antonio Conte, oud-trainer van onder andere Chelsea, Inter en Juventus.

Het kan snel gaan in de voetbalwereld. Nuno Espírito Santo heeft het Tottenham Hotspur Stadium nog amper verlaten en de clubleiding staat alweer op het punt om zijn opvolger te ontvangen. Antonio Conte heeft momenteel geen club, dus met een beetje tempo kan hij donderdag tegen Vitesse al aan het roer staan. Dit is overigens minder vergezocht dan het lijkt. De geruchtenmachine is flink op gang en daaruit blijkt dat de gesprekken tussen the Spurs en de Italiaan inmiddels gaande zouden zijn. Het helpt natuurlijk dat Conte en Paratici elkaar kennen van hun tijd bij Juventus. Hierdoor lijkt het een kwestie van tijd voordat de deal echt rond is. Beleeft Antiono Conte donderdag zijn vuurdoop in de Conference League-wedstrijd Tottenham Hotspur – Vitesse? Thomas Letsch en zijn ploeg kunnen daar maar beter rekening mee houden.

Tottenham favoriet voor de wedstrijd tegen Vitesse

Anderhalve week geleden won Vitesse in eigen huis nog met 1-0 van Tottenham Hotspur. Deze donderdag wacht er een uitwedstrijd, met een aftrap om 21.00 uur. Voor Tottenham is het natuurlijk te kort dag om meteen al van het vertrek van Espírito Santo te profiteren. Zelfs als Conte als nieuwe trainer op de bank zit, heeft hij nauwelijks tijd gehad om de selectie te leren kennen. Laat staan dat hij direct een verandering teweeg kan brengen. Toch geloven de bookmakers in een overwinning voor Tottenham Hotspur. Voor een 1×2 weddenschap zijn de odds bij BetCity als volgt: 1.30 (1), 5.50 (x) en 9.25 (2). Het lijkt dus een zware opgave te worden als Vitesse donderdag het Tottenham Hotspur Stadion bezoekt. Toch kan het gunstig zijn dat the Spurs in zo’n roerige periode zitten. Zie jij kansen voor Vitesse? Profiteer dan snel van die hoge quoteringen.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.