Schuilt er een voetbalwedder in jou?

16 juni 2022

Het competitieseizoen zit erop en dat betekent dat we het even zonder voetbal moeten doen. Deze zomer is er zelfs geen EK of WK om op te wedden. Na die Nations League-wedstrijden van vorige week genieten ook de Oranje-spelers van een welverdiende vakantie. Ben je nog niet fanatiek bezig met gokken op voetbal, maar zie je een leven als voetbalwedder wél zitten? Gebruik de zomerstop dan slim, want dit is hét moment om serieus aan de slag te gaan. Nu het meeste voetbal stilligt, kun je je namelijk in alle rust voorbereiden op het nieuwe gokseizoen. Beginnend bij die eerste allesbeslissende vraag: schuilt er echt een (goede) voetbalwedder in jou?

Een goede voetbalwedder heeft passie voor de sport

Het is vast niet toevallig dat je wilt gokken op voetbal. De kans is groot dat je elke zondagavond voor de tv zit om de samenvattingen van de Eredivisie te volgen. En is de week van de Champions League en Europa League, dan hou je standaard die voetbalavonden vrij. Als je je hierin herkent, ben je alvast goed op weg. Passie voor voetbal geeft je een stevige basis om het te maken als wedder. Toch is er meer nodig om écht succesvol te zijn.

Een goede voetbalwedder laat een arrogante houding thuis

Misschien ben je al jaren een trouwe volger van het Nederlandse, Engelse en Spaanse voetbal. Het is dan heel verleidelijk om te denken ‘dat je het allemaal wel weet’. Maar met die instelling kom je er niet. Realiseer je dat zelfs professionele voetbalwedders niet alle kennis in pacht hebben. Sterker nog, zij zetten hun eigen voetbalkennis deels op een zijspoor en laten de feiten hun werk doen. Zo kijken ze naar statistieken en houden ze de actuele voetbalberichten scherp in de gaten. Log dus met een wat nederige houding in op het platform van de bookmaker en neem alle informatie tot je. Dat brengt je het verst.

Een goede voetbalwedder durft weddenschappen te laten lopen

Je zit er klaar voor. De openingswedstrijd van de Eredivisie begint en je bent vastbesloten om meteen te laten zien wat je kunt. Dus ga je hard op zoek naar een weddenschap die je hopelijk de winst bezorgt. Want uitloggen zónder een wedbriefje in te leveren, dat is toch zonde?

Als je met dit idee inlogt bij je spelersaccount, dan pak je het gokken op voetbal helemaal verkeerd aan. Een goede voetbalwedder gaat op zoek naar kansen en durft weddenschappen ook te laten lopen als de statistieken geen duidelijk beeld geven. Het is beter om je inzet te bewaren voor een wedstrijd waar je wél vertrouwen in hebt dan dat je je inzet verliest omdat je per se op dat openingsduel wilde wedden. Als voetbalgokker moet je je dus kunnen beheersen.

Een goede voetbalwedder zoekt een specialisme

In de medische wereld zijn specialismes heel normaal. In de wereld van het voetbalwedden heerst vaak het idee dat specialismes helemaal niet nodig zijn. De statistieken geven immers een goed beeld van de clubs en de onderlinge verhoudingen. Hierdoor denk je al snel dat je zowel op de Eredivisie en Premier League als op de Japanse J-League en de Braziliaanse Série A kunt wedden. Bovendien wissel je je 1×2 weddenschappen voortdurend af met handicapweddenschappen, over/under weddenschappen en het wedden op doelpuntenmakers.

Het klopt dat statistieken cruciale informatie geven waardoor je in principe op ieder voetbalmatch kunt wedden. Maar een specialisme helpt echt om je winkans te vergroten. Zorg dat je alles weet van de Eredivisie en dus extra goed op de hoogte bent van blessures, spelers die uit vorm zijn, scherpte bij de topscorers en meer. Of specialiseer je in de 79e minuut strategie zodat je precies weet waar je kansen liggen. Een echte specialist die zich ook nog eens serieus in de statistieken verdiept: dat is de perfecte combinatie om winst te maken.

Een goede voetbalwedder investeert tijd in bankrollmanagement

Bankrollmanagement is heilig in de wereld van het voetbalwedden. Je moet dus bereid zijn om tijd te stoppen in het financiële plaatje. Hoeveel budget heb je per maand, week en/of dag? Wat is je maximale verlies per dag? En hoe ga je het gokbudget verdelen over de weddenschap? Aangezien de zomerstop bezig is, kun je in alle rust werken aan het financiële gedeelte van het online voetbalgokken. Zie je hier het nut niet van in, dan kun je een leven als succesvol voetbalwedder wel vergeten. Je jaagt je gokbudget er binnen no time doorheen en je verliest steeds meer de controle. Die korte tijd die je investeert in bankrollmanagement betaalt zich vanzelf weer uit.

Een goede voetbalwedder houdt zijn emoties in bedwang

Je hebt weinig aan goed bankrollmanagement als je vervolgens alles weer verspeelt omdat je je emoties niet in bedwang hebt. Ben je snel van slag wanneer je tegenslag hebt, dan schuilt er simpelweg geen voetbalwedder in jou. Een gokker die zich laat leiden door emoties zal namelijk verkeerde beslissingen nemen wanneer het niet zo loopt als gehoopt. En dat kan grote gevolgen hebben.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.