PSV speelt zijn eerste CL-kwalificatieduel

18 juli 2021

Voor veel Nederlanders gaat de vakantie net beginnen. Maar waar jij even kunt bijkomen, moet PSV alweer serieus aan de bak. De ploeg van Roger Schmidt speelt deze week zijn eerste wedstrijd in de tweede kwalificatieronde van de Champions League. Er is nog een lange weg te gaan voordat de PSV’ers zich definitief aan de start van het hoofdtoernooi mogen melden. De route naar dat hoofdtoernooi loopt allereerst langs Galatasaray. Het zit de nummer twee van Turkije alleen niet zo mee. Aanvaller Oğulcan Çağlayan moet de duels met PSV missen door een geschil met de voetbalbond, en daarnaast kampt Galatasaray met twee coronagevallen binnen de selectie. De verstoorde voorbereiding door het geschrapte oefenduel met Olympiakos helpt ook niet mee om vol vertrouwen richting de kwalificaties te gaan. Kan PSV van al die chaos bij Galatasaray profiteren? We gaan het op woensdag 21 en 28 juli zien.

PSV gaat met vertrouwen naar de kwalificaties

Het is alweer drie jaar geleden dat PSV wedstrijden mocht spelen in het hoofdtoernooi van de Champions League. Iedereen die de Eindhovenaren een warm hart toedraagt, hoopt dat seizoen 2021/22 in ieder geval een plekje in de groepsfase oplevert. Voor het zover is, moet de ploeg nog een aantal belangrijke wedstrijden spelen. Als het lukt om Galatasaray te verslaan, zijn daar ook nog de duels in derde kwalificatieronde én de play-offronde. Deze wedstrijden worden allemaal binnen nu en een ruime maand afgewerkt. Het is dus te hopen dat Roger Schmidt zijn team op orde heeft. De oefenmatch tegen PAOK Saloniki heeft in ieder geval het nodige zelfvertrouwen gegeven. Vooral voor rust lieten de PSV’ers zich voor 20.000 fans van hun beste kant zien. Die sterke generale is geen garantie op succes, maar toch ziet het er goed uit voor PSV.

Bij PSV loopt alles lekker, Galatasaray kampt met tegenslagen

Het clubvoetbal heeft een tijdje stilgelegen. Hierdoor is het lastig om goed in te schatten hoe de ploegen ervoor staan. Als je gaat wedden op de voorrondes van de Champions League, moet je het vooral hebben van die paar oefenduels die in de afgelopen weken zijn afgewerkt. PSV heeft deze maand als voorbereiding op het nieuwe seizoen vier vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. Deze reeks leverde drie zeges en één gelijkspel op. Vooral na de overwinning op PAOK Soloniki zagen we een tevreden Roger Schmidt voor de camera’s. De strijdlust en teamgeest die zijn ploeg op het veld liet zien, zorgt ervoor dat de Duitser terecht hoopt op een mooi resultaat in het tweeluik met Galatasaray.

Waar het bij PSV lekker loopt, stapelen de problemen bij Galatasaray zich op. Vlak voor het weekend werd bekend dat twee spelers het eerste duel moeten missen wegens een positieve coronatest. Welke spelers dat zijn, is op het moment van schrijven nog niet bekend gemaakt. Maar als het om twee basisspelers gaat, laat dat de kansen van Galatasaray zeker dalen. Het is wel zeker dat Oğulcan Çağlayan tegen PSV ontbreekt. De rechtsbuiten is het slachtoffer een heus conflict tussen Galatasaray en zijn voormalige werkgever Rizespor. Galatasaray nam Çağlayan transfervrij over, maar Rizespor wil toch geld zien. Nu dit conflict speelt, mag Çağlayan van de voetbalbond niet in actie komen tegen PSV. Een flinke tegenvaller voor Galatasaray! De Turkse grootmacht heeft de laatste tijd trouwens nog meer conflicten moeten uitvechten. Op weg naar de oefenwedstrijd tegen Olympiakos stuitte Galatasaray op een paar koppige Griekse ambtenaren. De Turkse PCR-tests werden niet geaccepteerd en de Grieken eisten dat de spelers opnieuw zouden testen. Galatasaray weigerde en de ploeg keerde onverrichter zake naar huis.

Voor die afgelasting hadden de Turken al wel twee vriendschappelijke duels gespeeld. Beide duels leverden een overwinning op. Eind juni was Galatasaray met 2-1 te sterk voor Dinamo Boekarest en op 10 juli stond er een 4-2 eindstand tegen Kasımpaşa SK op het scorebord. De vraag is nu hoeveel last de nummer twee van Turkije gaat hebben van al die tegenslag van de laatste weken.

Wedden op het eerste duel van het tweeluik tegen Galatasaray

Woensdag 21 juli om 21.00 ontvangt PSV het Turkse Galatasaray. Lange tijd werd gehoopt dat deze tweede kwalificatieronde in een vol Philips Stadion kon plaatsvinden, maar door de verscherpte coronamaatregelen is dat niet meer mogelijk. In plaats van 35.000 bezoekers moet PSV het doen met maximaal 23.500 fans. Het thuisvoordeel is deze woensdag wel maximaal. De UEFA had eerder al besloten om tijdens alle Europese voorrondes alleen supporters van de thuisclub toe te laten. Dat betekent ook dat PSV tijdens die thuiswedstrijd van deze week alvast het verschil moet maken. Want in Istanbul staat ze een stadion gevuld met Turkse fans te wachten.

Je ziet natuurlijk het liefst een Champions League met twee Nederlandse clubs. Maar gaat het PSV lukken om die groepsfase te halen? Het CL-avontuur van de Eindhovenaren begint de komende twee weken met een heenwedstrijd en return tegen Galatasaray. De quoteringen voor dat eerste duel zijn sterk in het voordeel van PSV. Bij bookmaker TOTO zijn de odds een paar dagen voor de wedstrijd als volgt verdeeld: 1.76 voor een zege voor PSV, 3.65 voor een gelijkspel en 4.20 voor een overwinning van Galatasaray. Dit verschil is deels gebaseerd op het feit dat de Turken verre van een ideale voorbereiding hebben gehad. Maar ook het thuisvoordeel dat PSV woensdag 21 juli heeft, is terug te zien in deze waardes. Heb jij wel vertrouwen in de kansen van PSV of denk je juist dat Galatasaray kan verrassen? Laat dan je voorspelling achter bij de bookmaker en laat die kwalificatierondes van de Champions League maar beginnen!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.