Odds scoren bij AZ Alkmaar – SK Brann Bergen in Conference League play-offs

21 augustus 2023

Deze week en volgende week treedt AZ Alkmaar aan in de play-offs van de UEFA Europe Conference League. De Alkmaarders zijn op jacht naar een ticket voor de groepsfase van het toernooi en moeten daarvoor SK Brann Bergen uitschakelen. De club uit Noorwegen komt donderdag in het AFAS Stadion spelen tegen AZ. Volgende volgt de return in Bergen. Scoor de odds bij AZ Alkmaar – SK Brann Bergen in de Conference League play-offs via Gokken op Voetbal!

UEFA Europe Conference League

Op 1 september vindt de loting van de groepsfase in de UEFA Europe Conference League plaats. het is het derde seizoen van het Europese toernooi en AZ Alkmaar wist in de voorgaande twee edities een flinke status op te bouwen. In seizoen 2021-2022 kwam AZ tot de achtste finale. Vorig seizoen wisten de Alkmaarders zelfs de halve finale van de Conference League te halen.

In de play-offs van de Conference League zijn twee Nederlandse teams op jacht naar een ticket voor de groepsfase. Naast AZ Alkmaar doet ook FC Twente nog een poging mee te mogen in de loting. De Tukkers moeten zien af te rekenen met het Turkse Fenerbahçe.

Spelers AZ Alkmaar – SK Brann

Deze zomer kwam de Noorse speler David Moller Wolfe over van SK Brann naar AZ Alkmaar. De Noorse linksback is speelde drie seizoenen bij de club in Bergen en speelt dus aanstaande donderdag tegen zijn oude club.

SK Brann-trainer Horneland kan in Alkmaar niet beschikken over de geblesseerde verdediger Jonas Torsvik, middenvelder Marius Trengereid en aanvaller Ole Blomberg komen door blessureleed niet mee naar Alkmaar. Het drietal spelers waren er in de duels tegen het Portugese Arouca ook al niet bij.

Head 2 Head

AZ Alkmaar heeft nog niet eerder gespeeld tegen SK Brann Bergen. Er zijn geen onderlinge duels bekend tussen de twee ploegen die elkaar donderdag treffen in het AFAS Stadion. De Alkmaarse club bewaart wel herinneringen aan een andere ploeg uit Noorwegen. FK Bodo/Glimt  versloeg AZ in de achtste finale van het eerste Conference League seizoen.

Voorspellingen AZ Alkmaar – SK Brann Bergen

De quoteringen zijn niet aan te slepen voor de thuiswedstrijd van AZ tegen SK Brann. De bookmakers keren hoge beloningen uit bij winst van de bezoekers uit Noorwegen. Mocht SK Brann de Alkmaarders te slim af zijn in het AFAS Stadion, dan kunnen voetbalgokkers tot 7.00 keer het speelbedrag scoren.

Bij een gelijkspel lopen de odds in het 1×2 spelsysteem ook aardig op. De maximale bookmakersuitkeringen gaan tot 4.15 keer de inleg bij een correcte voorspelling op een gelijkspel in de kaasstad van Nederland.

Gaan de Alkmaarders winnen voor hun eigen publiek? Dan kunnen voetbalgokkers die een voorspelling deden op winst van AZ tot maximaal 1.50 keer de inleg terugverwachten van de Nederlandse bookmakers.

Speltypen AZ Alkmaar – SK Brann Bergen

De play-offs van de Conference League is de laatste horde die ploegen moeten nemen op weg naar de groepsfase. Er wordt dus een tandje hogerop geschakeld bij de teams om hun doel te bereiken. Ook AZ Alkmaar wil de loting van de poulefase niet mislopen en moet alles geven tegen het nog onbekende SK Brann. Nederlandse bookmakers doen er graag nog een schepje bij bovenop en bieden heel wat mogelijkheden aan om te kunnen wedden op AZ – SK Brann. De pre-odds in de diverse speltypen zijn te vergelijken via de bookmakerspagina van Gokken op Voetbal.

De heenwedstrijd van de play-offs AZ Alkmaar – SK Brann Bergen wordt gespeeld op donderdag 24 augustus. In het AFAS Stadion trappen de ploegen om 20:45 uur af. Een week later volgt de ontknoping in de return en weten we of AZ in de pot van de loting verdwijnt. Wed veilig en bewust op voetbal door mee te spelen via de Nederlandse bookmakerskantoren op Gokken op Voetbal.nl!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.