Leeuwinnen strijden op WK 2023 in kwartfinale Spanje – Nederland

8 augustus 2023

Onze Oranjeleeuwinnen strijden op het WK 2023 tegen Spanje in kwartfinale. Aanstaande vrijdag wordt deze wedstrijd gespeeld. Het Sky Stadion te Wellington in Nieuw-Zeeland is het decor van deze wedstrijd. Bij winst gaan de Leeuwinnen door naar de halve finale waar Japan of Zweden wacht. Gaat Nederland door of worden de Leeuwinnen gepasseerd door de Spaanse damesploeg? Vergelijk de WK odds en bookmakers met elkaar via Gokken op Voetbal.

WK 2023 voor vrouwen

Het WK 2023 voor vrouwen is begonnen op 20 juli en Nederland is nog steeds in de run wereldkampioen te worden. De Oranjeleeuwinnen hopen die droom waar te kunnen maken, maar dan moet er wel gewonnen worden van Spanje. De Spaanse damesploeg speelt een sterk WK en is één van de topfavorieten voor eindwinst.

Het Nederlands damesteam versloeg op dit WK al landen als Portugal, Vietnam en Zuid-Afrika. Tegen de Verenigde Staten had het team van bondscoach Andries Jonker de meeste moeite. Van de regerend wereldkampioen werd niet gewonnen, maar het gelijkspel (1-1) was genoeg om als groepswinnaar door te mogen naar de achtste finale. Daarin werd Zuid-Afrika met 2-0 verslagen.

De Spaanse voetbalvrouwen werden tweede in de groepsfase. De wedstrijden tegen Costa Rica en Zambia werden moeiteloos gewonnen. Tegen Japan kregen de Spaanse vrouwen de deksel op de neus. De Aziatisch vrouwen wonnen met 4-0 van Spanje en werden groepswinnaar. In de achtste finale rekende Spanje af met Zwitserland. Het Spaanse elftal won met 1-5 van de Zwitserse damesploeg.

Belangrijke speelsters

Het Spaanse en Nederlandse damesteams hebben heel wat sterkhouders binnen hun selectie. Zo waren de Spaanse dames op dit WK al goed voor dertien goals. De Oranjeleeuwinnen waren samen goed voor elf goals. De topscoorders zijn Leeuwin Jill Roord en de Spaanse Aitana Bonmati. Roord was op dit WK goed voor vier goals en staat in de top drie van de topscoorderslijst. De Spaanse Bonmati die bij FC Barcelona speelt maakte er drie voor Spanje. De Japanse Hinata Miyazawa staat op de eerste plaats. Zij maakte op dit WK vijf goal en was goed voor één assist.

Leeuwin Danielle van de Donk zal aanstaande vrijdag niet aantreden tegen Spanje. De speelster kreeg haar tweede gele kaart van dit WK voorgeschoteld in de wedstrijd tegen Zuid-Afrika. Het kan voor de 32-jarige middenveldster zomaar haar laatste WK duel geweest zijn als Nederland vrijdag niet wint van Spanje.

Head 2 Head

Het Spaanse en Nederlandse damesteams hebben elkaar in 2021 voor het laatst ontmoet. In dat jaar speelden de dames een oefenduel tegen elkaar. Spanje won die wedstrijd toen (1-0). In 2019 troffen de landenteams elkaar in de Algarve beker. Nederland verloor toen met 2-0 van de Spaanse voetbalvrouwen.

Voorspellingen Spanje – Nederland

Bij deze kwartfinale op het WK in Nieuw-Zeeland en Australië verwachten de bookmakers dat Spanje onze Leeuwinnen gaan verslaan. De hoogste quoteringen worden uitgekeerd bij winst van Nederland. Als de damesploeg van bondscoach Jonker wint, keren de bookies tot wel 4.20 keer het speelbedrag uit aan voetbalgokkers die dit voorspelden.

Een gelijkspel is ook een flinke duit waard. Er kan tot 3.55 keer het speelbedrag gewonnen worden als Spanje en Nederland binnen reguliere speeltijd en blessuretijd elkaar in evenwicht houden.

Winst van het Spaanse vrouwenteam wordt het meest voorspeld. Voetbalgokkers die inzetten via het 1×2 spelsysteem kunnen tot 1.89 keer het speelbedrag op gaan leveren.

Spelopties Spanje – Nederland

Veel voetbalgokkers kiezen ervoor te wedden in de pre-fase. De weddenschappen dienen bij de bookmakers op tijd binnen te zijn. Live wedden op de kwartfinale van de Oranjeleeuwinnen kan ook. Check de odds bij de bookmakers op Gokken op Voetbal.

De WK kwartfinale Spanje – Nederland wordt gespeeld op vrijdag 11 augustus. Het duel vind plaats in het Sky Stadion in de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Het duel begint daar om 03:00 uur (Nederlandse tijd). Maak de beste bookmakersdeal via Gokken op Voetbal.nl!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.