Haalt FC Twente de UEFA Conference League play-offs door winst op Riga FC?

7 augustus 2023

FC Twente speelt deze week de heenwedstrijd in de laatste voorronde van de UEFA Conference League. Het Letse Riga FC is aanstaande donderdag de tegenstander van de Tukkers. De Nederlandse bookmakers verwachten dat de Enschedeërs een goed resultaat gaan halen in de Grolsch Veste. Haalt FC Twente de play-offs Conference League door thuis te winnen van Riga FC? Ontdek de beste bookmakerdeals via Gokken op Voetbal!

FC Twente in Conference League

Het zou de eerste keer voor FC Twente zijn als het dit seizoen de groepsfase van de Europe Conference League haalt. De Tukkers deden vorig seizoen ook een poging maar wisten geen ticket te scoren voor de loting van de groepsfase. Na de voorronden wedstrijden tegen Riga FC wacht er nog een play-off. De winnaars van die play-offs gaan de koker in bij de loting van de poulefase.

De ploeg van trainer Joseph Oosting wist vorige week het Zweedse Hammarby IF uit te schakelen in de tweede voorronde van het toernooi. Gemakkelijk ging dat echter niet. In Enschede wonnen de Tukkers nipt met 1-0. De uitwedstrijd werd een 1-1 gelijkspel. Beide keren maakte Sem Steijn de doelpunten voor de ploeg uit Twente.

Spelers

In de vorige speelronde raakten er geen spelers geblesseerd van FC Twente. Ook werden er geen rode kaarten getrokken waardoor er spelers door een schorsing niet bij kunnen zijn. Ook Riga FC komt met een fitte selectie naar Enschede afreizen. Bij de Letse formatie is het vooral opletten op aanvaller Marko Regza. De spits van Riga scoorde dit seizoen zestien keer. In de voorronden van de Conference League scoorde de 24-jarige aanvaller eenmaal. Afgelopen weekend wist het twee keer tot scoren te komen in de Letse competitie. De wedstrijd tegen Super Nova werd met 1-5 gewonnen door Riga FC.

Head 2 Head

Voor zover bekend is, heeft FC Twente nog nooit tegen Riga FC gespeeld. Voor zover bekend is, heeft de Letse ploeg nog nooit tegen een Nederlandse ploeg gespeeld in een Europees toernooi. Twee jaar geleden speelde het Belgisch KAA Gent. De Belgische ploeg win in Riga met 0-1 van de Letse club. In Gent werd het een 2-2 gelijkspel. De Belgische club had het dus duidelijk niet gemakkelijk tegen Riga FC.

Voorspellingen FC Twente – Riga FC

Als de Tukkers aanstaande donderdag in staat zijn te winnen van Riga FC, dan is een gelijkspel volgende week in Letland al genoeg om de play-offs van de Conference League te mogen spelen. De bookmakers verwachten dat de ploeg van trainer Oosting hiertoe zeker in staat is. De hoogste odds vind je dan ook bij een overwinning van de bezoekers uit Riga.

In het 1×2 spelsysteem van de bookmakers staan de maximale quoteringen op 12.50 keer de inleg ingedeeld als Riga FC aanstaande donderdag geheel tegen de verwachting in zegeviert in De Grolsch Veste.

Gaan de drie punten naar FC Twente? Dan zijn de quoteringen een stuk lager, maar zijn de winstkansen een stuk hoger zeggen de bookmakers. Een winnende weddenschap op winst van de Tukkers kan tot 1.20 keer het speelbedrag opleveren.

Komt FC Twente niet verder dan een gelijkspel? Dan staat er volgende week donderdag nog veel wek te doen voor de ploeg van trainer Oosting. Een correcte weddenschap op een gelijkspel levert wel een mooie beloning op. De bookmakers zijn bereid tot 6.00 keer het speelbedrag uit te keren bij een puntendeling in Enschede.

Spelopties

Wedden in de pre-fase is naast het 1×2 spelsysteem ook mogelijk doormiddel van andere spelopties. Er zijn genoeg hoge odds te vinden in speltypen als handicap, over/under en halftime/fulltime. De pre-odds in speltype correct score combinaties lopen ook lekker op. Voorspel de doelpuntmaker of wie scoort er als laatst in deze eerste ontmoeting ooit tussen de ploegen uit Twente en Riga dat op donderdag 10 augustus zal plaatsvinden in De Grolsch Veste te Enschede. Het duel begint daar om 20:00 uur.

Zorg dat je voorspellingen op tijd binnen zijn bij de wedkantoren of speel live mee bij de beste bookmakers via Gokken op Voetbal.nl!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.