Wat zijn Draw No Bet weddenschappen?

Voetbal is soms lastig te voorspellen. De clubs zijn sterk aan elkaar gewaagd en eigenlijk kan de wedstrijd alle kanten op. Natuurlijk, je hebt wel een favoriet in gedachten voor de eindoverwinning. De naam van die favoriet verschijnt dan ook op je wedbriefje. Toch kan de tegenstander in de laatste speelminuten zomaar doorbreken waardoor die mooie overwinning opeens uit handen glipt. Er staat een gelijkspel op het scorebord en de punten worden tussen de ploegen verdeeld. Wil je jezelf wapenen tegen dat lastig te voorspellen gelijkspel? Met een Draw No Bet heb je hiervoor de juiste weddenschap in handen!

Draw No Bet: de weddenschap vervalt bij een gelijkspel

Zodra je de wereld van het voetbalwedden binnentreedt, maak je meteen kennis met de populaire 1×2 weddenschap. Dit is immers dé weddenschap die je gebruikt wanneer je wilt wedden op de winnaar van de wedstrijd. Maar vergeet ook de Draw No Bet niet. Deze weddenschap heeft precies hetzelfde uitgangspunt als de 1×2 weddenschap, want je zet je geld in op de ploeg die volgens jou gaat winnen. Alleen is er nu één optie minder om te overwegen.

De Draw No Bet is een vereenvoudigde variant van de 1×2 weddenschap. De gelijkenissen zijn groot. Het aantal doelpunten dat tijdens de wedstrijd valt, is voor beide weddenschappen niet van belang. Het maakt ook niets uit of er aan het eind een duidelijke overwinning op het scorebord staat óf dat de wedstrijd eindigt in een krappe 1-0. Je bent alleen maar geïnteresseerd in die ene vraag: wie wint de wedstrijd? De Draw No Bet en 1×2 weddenschap lijken misschien sterk op elkaar, maar ze verschillen op één essentieel punt. Waar een 1×2 weddenschap namelijk drie mogelijke uitkomsten heeft, heeft de Draw No Bet er maar twee. Je kunt inzetten op een overwinning voor de thuisploeg of op een overwinning voor de bezoekers. De gelijkspeloptie is nergens in de weddenschap terug te vinden. Natuurlijk zegt dit niets over wat er op het veld gebeurt. Ook als je een Draw No Bet op je wedformulier hebt aangekruist, kan de match gewoon in een 0-0 of 1-1 eindigen. Op dat moment vervalt de weddenschap en krijg je je inzet terug. Je speelt dus quitte.

De kans op een verloren inzet neemt snel af

Elke voetbalwedstrijd heeft drie mogelijke uitkomsten. Dat verandert niet wanneer je een 1×2 weddenschap inruilt voor een Draw No Bet. De kans dat je deze weddenschap wint, is theoretisch gezien nog steeds 33%. Het voordeel van dit wedtype zit hem dan ook niet in een hogere winkans. Het is de verminderde kans op verlies waardoor de Draw No Bet een aantrekkelijke optie is.

Elke weddenschap brengt risico met zich mee. Een verkeerde inschatting zorgt er niet alleen voor dat je geen winst maakt, maar je raakt daarnaast ook je inzet kwijt. Met een Draw No Bet wordt de kans dat dit gebeurt een stuk kleiner. Er is immers maar één uitslag die verlies oplevert. Met drie mogelijke uitkomsten komt de kans op verlies uit op slechts 33%. De kans dat je minimaal je inzet terugkrijgt en je dus geen geld verliest, is bijna 67%. Een Draw No Bet is hiermee de ideale wedoptie om jezelf te beschermen tegen eventuele verliezen. Al moet je je wel afvragen of zo’n extra bescherming altijd nodig is. Je komt om te winnen, en dat lukt alleen als je risico durft te nemen.

Vergeet dat inspiratieloze gelijkspel en richt je op de winnaar

Er zijn van die wedstrijden die maar niet op gang komen. In de eerste helft zijn er weinig spectaculaire acties te bespeuren, en ook in de tweede helft wordt de druk amper opgevoerd. Na 90 minuten voetbal is de wedstrijd niet verder gekomen dan een saai en inspiratieloos 0-0. Bij zo’n duel baal je bijna van je weddenschap. Je hebt geld ingezet en dan verwacht je ten minste dat er enige spanning in de wedstrijd zit. Met een Draw No Bet voorkom je dat dit soort saaie voetbalduels je geld gaan kosten. De frustratie is toch iets minder groot wanneer je aan het eind van zo’n match gewoon je inzet terugkrijgt. Je hebt niets gewonnen, maar je hebt in ieder geval ook niets verloren.

Voor veel gokkers is een wedstrijd die bij voorbaat al in een gelijkspel lijkt te eindigen, niet de meest interessante optie. Je wilt graag je voorkeur uitspreken en aangeven welk van de twee ploegen het sterkst is, zelfs al is het verschil klein. Een gelijkspel voelt vaak als een teleurstelling. Dat geldt niet alleen voor jou, maar ook voor de supporters en spelers. De sterkste ploeg heeft tijdens zo’n match eerder twee punten verloren dan één gewonnen. Aan de situatie op het veld kun je natuurlijk niets doen, maar op papier kun je dat onbevredigende gelijkspel wél uitsluiten. Een Draw No Bet weddenschap is alles dat je nodig hebt.

Je betaalt een prijs voor de ‘veilige’ Draw No Bet

Een Draw No Bet weddenschap heeft grote voordelen. Zo verklein je de kans op verlies en bovendien kun je dat onvoorspelbare (en soms saaie) gelijkspel direct uit je systeem zetten. Jij hoeft je alleen nog maar op de winnaar te richten. Dit soort voordelen worden natuurlijk ergens gecompenseerd. En dan is er standaard één element waar de bookmakers naar kijken: de quotering.

Met een Draw No Bet speel je op veilig. Want opeens zijn er nog maar twee wedopties over in plaats van de drie opties van een 1×2 weddenschap. Die ene optie die wegvalt, heeft meteen invloed op de winst. Kijk maar eens naar de Champions League-finale van 2019/2020. In de wedstrijd tussen PSG en Bayern was de club uit München favoriet. Toch ontliepen de quoteringen voor een 1×2 weddenschap elkaar niet eens zo heel veel. Een overwinning van Paris Saint-Germain was bij bookmaker TOTO goed voor een quotering van 3.25, terwijl winst voor Bayern 2.12 keer de inzet opleverde. Bij een Draw No Bet gingen deze getallen echter snel naar beneden. Voor de Parijse ploeg zakte de quotering van 3.25 naar 2.40, en een overwinning voor Bayern München was nog maar 1.58 keer de inzet waard. Je betaalt dus wel een prijs voor die extra veiligheid die je met deze weddenschap inbouwt. Hierdoor is het zaak dat je goed nadenkt over wanneer je de Draw No Bet wel en wanneer je hem niet inzet.

Wanneer kies je voor een Draw No Bet?

Het is voorafgaand aan de wedstrijd erg moeilijk om vol overtuiging te zeggen dat er een gelijke stand op het scorebord gaat verschijnen. Dat is wel terug te zien aan de relatief hoge quoteringen die er vaak achter een gelijkspel staan. Zelfs bookmakers en andere voetbalexperts zitten er regelmatig naast als het gaat om een gelijkspel. De kans op een gelijke stand is echter bij elke wedstrijd aanwezig. Gemiddeld eindigt elk seizoen zeker een kwart van de Eredivisie-duels in een gelijkspel. Dat percentage ligt bij andere competities en toernooien echt niet lager.

Een gelijkspel is iets om rekening mee te houden wanneer je gaat wedden op voetbal. Toch is het heel menselijk om een favoriet aan te wijzen voor de eindoverwinning. Bovendien is er altijd wel een verschil tussen de twee ploegen die op het veld staan, hoe klein dat verschil ook is. Zoiets simpels als het thuisvoordeel kan bijvoorbeeld al het verschil maken als de clubs sterk aan elkaar gewaagd zijn. Een wedstrijd in Camp Nou levert vooraf andere quoteringen op dan wanneer Barcelona en Real hun wedstrijd afwerken in Bernabéu. Maar de clubs zijn aan elkaar gewaagd, ongeacht op welke plek ze spelen. De match kan dus alle kanten op. Die 2-1 overwinning voor Barça is pas binnen als de scheidsrechter het eindsignaal geeft. Tot die tijd is een gelijkspel een reële optie. Real zal er namelijk alles aan doen om niet van zijn grootste concurrent te verliezen. En eerlijk is eerlijk, de club heeft de capaciteit om dat voor elkaar te krijgen.

Wedstrijden zonder een écht duidelijke favoriet zijn erg geschikt voor een Draw No Bet. Het kan zomaar gebeuren dat Barcelona en Real elkaar na 90 minuten speeltijd in balans houden. Toch wil je graag één van beide clubs aanmoedigen, dus maak je een keuze. Met een Draw No Bet dek je jezelf in tegen die ene mogelijkheid waar je bij zo’n soort wedstrijd liever niet over na wilt denken: het gelijkspel. Draw No Bets kunnen ook een uitkomst zijn bij live weddenschappen. Wat als de wedstrijd maar niet op gang komt en de ploegen houden elkaar voortdurend in balans? Je hoopt op dat ene doelpunt verschil, maar misschien komt dit nooit. Een Draw No Bet is dan ideaal. Sla deze wedoptie daarnaast niet over wanneer je op zoek gaat naar een mooie combi bet. De Draw No Bet biedt meer zekerheid dan een 1×2 weddenschap, waardoor dit een goede basis is voor een winnende combi. Zo zie je maar, met de Draw No Bet kun je eigenlijk alle kanten op.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.