Top 8 tips om rijk te worden met voetbalwedden

Kun je rijk worden met voetbal? Jazeker! Je hoeft alleen naar het salaris van enkele van de beste spelers ter wereld te kijken en je weet dat rijkdom en voetbal heel goed samengaan. Maar wat als je dat voetbaltalent niet hebt? Ook dan valt er flink wat geld te verdienen met deze sport. Wedden op voetbal is namelijk een zeer winstgevend alternatief. Tenminste, als je weet hoe je het moet aanpakken. 

In één klap rijk worden met een combi bet

Je leest wel vaker verhalen van mensen die in één klap een grote som geld winnen met voetbalwedden. In veel van die verhalen is een belangrijke overeenkomst te ontdekken. Vrijwel alle gokkers die met één enkel wedbriefje een grote klapper maken, halen hun geld namelijk uit een combi bet.

Bij een combi bet (of gecombineerde weddenschap) creëer je een wedbriefje dat uit meerdere voetbalweddenschappen bestaat. Zo kun je inzetten op een overwinning voor Juventus, meer dan 1.5 goals voor Liverpool én op een Draw No Bet in de wedstrijd tussen Ajax en AZ. De bookmakers hebben vervolgens één eis: alle voorspellingen moeten uitkomen om de combi bet te winnen. Als dat lukt, dan profiteer je van extra hoge quoteringen. De winst kan hierdoor flink oplopen. Bij een combi bet worden de quoteringen van alle individuele weddenschappen namelijk met elkaar vermenigvuldigd. Hoe meer weddenschappen je toevoegt, hoe sneller die winst dus oploopt! Daar schuilt trouwens wel een gevaar in. Je hoeft maar één uitkomst verkeerd te voorspellen en de winst gaat aan je voorbij. Het is dan ook essentieel dat je goed blijft nadenken wanneer je met combi bets aan de slag gaat. 

Bankrollmanagement is het sleutelwoord

Laten we je maar meteen uit de droom helpen. De kans dat je in één keer veel geld verdient met voetbalwedden, is gewoon heel erg klein. Je neemt nu eenmaal zeer veel risico wanneer je de ene na de andere weddenschap blijft toevoegen voor een combi bet. Ook die andere manier om snel geld te verdienen (veel geld inzetten op weddenschappen met een extreem hoge quotering), brengt je waarschijnlijk meer frustratie dan blijdschap. Wie rijk wil worden met voetbalwedden, moet in de praktijk vooral geduld hebben. Het kost simpelweg tijd om de winst op een verstandige manier op te bouwen. Bankrollmanagement is daarbij het sleutelwoord.

Het verleidelijk om meteen veel geld in te zetten op een weddenschap waar je vertrouwen in hebt. Maar voetbal blijft voetbal, dus er kunnen altijd onverwachte dingen gebeuren. Met goed bankrollmanagement voorkom je dat je met één weddenschap meteen een groot deel van je budget kwijt bent. Je denkt namelijk verstandig na over het totale gokbudget per week of maand én je kijkt hoe je dat geld het beste kunt verdelen. Zo kies je misschien ervoor om per weddenschap maximaal 5% van je totale bankroll in te zetten. Het duurt op deze manier wat langer voordat je rijk wordt, maar de kans dát het gebeurt, neemt wel zienderogen toe.

Begin bij de basis en zorg voor een goede voorbereiding

Als echte voetbalkenner weet je precies wat voor clubs er op het veld staan. Neem Heracles en PSV. Bij een duel tussen de twee clubs is de kans groot dat je automatisch inzet op een overwinning voor de Eindhovenaren. Maar denk je daar net zo over als je weet dat de coach het basiselftal van PSV voor deze wedstrijd flink gaat wijzigen? Deze ingreep brengt de ploeg ongetwijfeld uit balans, iets waar het thuisspelende Heracles zomaar van kan profiteren. Dat is ook precies wat er gebeurde tijdens het Eredivisie-duel van seizoen 2020/2021. In plaats van een comfortabele overwinning voor PSV, eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Bij elke balmatch waar je op wedt, moet je opnieuw in de statistieken en het actuele voetbalnieuws duiken. PSV heeft dan wel de betere naam, maar dat zegt niets over de wedstrijd die komen gaat. Een elftal dat uit balans is, spelers die uit vorm of geblesseerd zijn, een tegenstander die altijd lastig te verslaan is: het kan er allemaal voor zorgen dan een wedstrijd anders loopt dan je verwacht. Rijk worden met voetbalwedden begint dus bij de basis, en dat betekent dat je een goede voorbereiding nooit mag overslaan.

Emoties horen niet thuis in het leven van een voetbalwedder

Het lijkt zo makkelijk om je voorspelling te baseren op de statistieken, het actuele voetbalnieuws en alle andere soorten feitelijke informatie. Toch kan dat behoorlijk lastig zijn als je emotioneel bij de wedstrijd betrokken bent. Want wat doe je als jóuw club op het veld staat en kans maakt om de volgende ronde van de Champions League te bereiken? De experts hebben misschien weinig vertrouwen in een overwinning, maar als echte fan kun je het niet over je hart verkrijgen om de tegenstander als winnaar van het duel aan te wijzen. Kortom, je laat de verstandige beslissingen los en je laat je volledig leiden door je gevoel.

Succesvolle voetbalwedders weten dat emoties en gevoelsmatige beslissingen niet in hun wereld thuishoren. Het volgen van je gevoel is simpelweg dé manier om weddenschappen te verliezen. Natuurlijk, dat is echt niet altijd makkelijk om je gevoel uit te schakelen en je puur op de feiten te richten. Daarom moet je slim kiezen en kun je de wedstrijden van je favoriete club beter links laten liggen. 

Rijk worden door zo min mogelijk geld te verliezen

Je wilt rijk worden met voetbalwedden, dus focus je je op één ding: winst maken. Maar het is minstens zo belangrijk dat je verliezen weet te beperken. Want wat heb je aan al dat gewonnen geld als je het vervolgens met een paar weddenschappen alweer kwijtraakt?

Bij het wedden op voetbal moet je voortdurend op zoek naar de balans tussen risico en winst. Zonder risico maak je weinig winst. Neem je te veel risico, dan maak je ongetwijfeld nóg minder winst. De kans dat je de weddenschap verliest, neemt met al dat risico namelijk snel toe. En bij verlies is die quotering van 8.00 of 10.50 opeens heel weinig waard. Houd daarom altijd in je achterhoofd dat die hoge getallen er niet voor niets staan. De bookmaker geeft aan de hand van dit soort hoge quoteringen aan extreem weinig vertrouwen te hebben in de betreffende uitkomst. Je kunt er natuurlijk een compleet andere visie op nahouden, maar toch moet je oppassen wanneer je mening erg afwijkt van die van de experts. Het risico dat je verliest, is simpelweg te groot. Wees dus nooit té hebberig en vermijd weddenschappen met zeer hoge quoteringen. Zo heb je op termijn de meeste kans om rijk te worden met voetbal.

Kijk ook eens naar de kleinere voetbalcompetities

Er is een grote kans dat je je meteen op de Eredivisie, Premier League, Serie A of La Liga stort wanneer je begint met voetbalwedden. Dit zijn immers een paar van de belangrijkste competities ter wereld. En eerlijk is eerlijk… ook wij kijken liever naar een wedstrijd tussen AC Milan en Juventus dan naar een duel tussen Viktoria Köln en Dynamo Dresden. Maar ja, het gaat eventjes niet om de interessantste wedstrijden. Je wilt rijk worden, dus zoek je juist een wedstrijd die veel oplevert. Als je het zo bekijkt, kan het zeker slim zijn om die Serie A eens te verruilen voor de Dritte Bundesliga of een andere minder aansprekende competitie.

Bookmakers moeten elke dag tal van voetbalwedstrijden analyseren en in de gaten houden. Aangezien de meeste gokkers hun pijlen richten op de grote, bekende competities, gaat daar ook de meeste aandacht van de bookmakers naar uit. Hierdoor zijn de quoteringen zeer nauwkeurig en zijn ze zelden hoger dan je op basis van de statistieken zou verwachten. Dat is wel anders bij de kleinere competities en lagere divisies. Bookmakers hebben minder tijd om deze wedstrijden te analyseren waardoor de quoteringen regelmatig wat hoger uitvallen dan je op basis van de statistieken mag verwachten. Die hogere quotering worden soms ook bewust achter de weddenschappen geplaatst. Want waarmee kunnen ze gokkers overtuigen om eens voor de minder grote competities te gaan. Inderdaad, die hoge winst waar jij zo hard naar op zoek bent. 

Wedstrategieën geven je de houvast die je nodig hebt

Is het jouw voornaamste doel om rijkdom te vergaren met voetbalwedden? Zorg dan dat je een goede strategie uitkiest die de basis vormt voor al jouw weddenschappen. Er zijn verschillende wedstrategieën om uit te kiezen. Denk maar aan de 79e minuut strategie, surebets, value betting en de Martingale strategie. Het voordeel van dit soort strategieën is dat ze houvast bieden op momenten dat je het nodig hebt. Of beter gezegd, ze zorgen ervoor dat je geen onverstandige beslissingen neemt waardoor je de winst wel kunt vergeten. Bovendien bezorgen de surebets en 79e minuut strategie je bijna gegarandeerd de winst. Het gaat om misschien om kleine bedragen, maar inmiddels weet je dat rijk worden toch echt tijd kost.

Een slimme voetbalwedder schakelt meerdere bookies in

Dagobert Duck wist het al: elke cent telt als je rijk wilt worden. Dat geldt ook voor ambitieuze voetbalwedders zoals jij. Laat de droom van een grote klapper dus los en focus je op het langzaam opbouwen van je bankroll. Hoe minder je onderweg laat liggen, hoe sneller dit gaat. In dat kader is het zeker interessant om een account aan te maken bij meerdere bookmakers. De ene keer is de quotering net iets hoger bij bookmaker A, en de andere keer is het slimmer om de weddenschap te plaatsten bij bookmaker B. Het gaat hierbij vrijwel altijd om kleine verschillen. Toch loopt de extra winst flink op wanneer je deze strategie bij al je weddenschappen toepast.

Ben je klaar om aan de slag te gaan? Kies dan verstandig, richt je blik op de lange termijn en hou vooral vol. Als dit je motto wordt, komt die rijkdom vanzelf.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.