Conference League: de beslissing valt voor PSV en Vitesse

23 februari 2022

De krappe 1-0 overwinning op Maccabi Tel Aviv was vorige week een kleine tegenvaller. Er had meer ingezeten voor PSV, al gaat de ploeg van Roger Schmidt tenminste wel met een voorsprong die Conference League-return in. Vitesse kijkt sinds vorige week juist tegen een achterstand aan. Maar met een thuiswedstrijd voor de boeg, is dat verschil van één doelpunt met Rapid Wien nog gemakkelijk goed te maken. Deze donderdag vallen de definitieve beslissingen. Voegen PSV en Vitesse zich bij Feyenoord en AZ voor de achtste finales of stranden ze in de Conference League tussenronde? Met een aftrap om 18.45 uur (Maccabi Tel Aviv – PSV) én om 21.00 uur (Vitesse – Rapid Wien) reserveren wij alvast de complete donderdagavond voor het Conference League-voetbal!

PSV reist naar Tel Aviv voor een onnodig spannende return

Vorige week donderdag bezorgde PSV ons grotendeels de wedstrijd die we verwachtten. De Eindhovenaren domineerden en er kwamen regelmatig kansen tegen het zwak spelende Maccabi Tel Aviv. Met het grote niveauverschil op het veld, had PSV de klus in het eigen Philips Stadion al kunnen (en misschien zelfs móeten) klaren. Maar na die snelle 1-0 in de 11e minuut bleef het angstvallig stil in het doel van Daniel Peretz. PSV begon steeds slordiger te spelen en de teller op het scorebord liep niet meer op. Wat minimaal een 3-0 had kunnen zijn, bleef nu steken op een krappe 1-0 zege. Dit maakt de return in Tel Aviv onnodig spannend.

PSV vertrouwt op kwaliteit, Maccabi hoopt op Eindhovense fouten

Donderdag 24 februari om 18.45 uur is de aftrap van de allesbeslissende wedstrijd Maccabi Tel Aviv – PSV. Roger Schmidt en zijn mannen hebben aan een gelijkspel genoeg om die achtste finale te halen. Al weten zij ook dat er in het Bloomfieldstadion meer te halen valt.

In deze return van de Conference League tussenronde kan Maccabi Tel Aviv niet rustig afwachten. De Israëliërs staan op achterstand en moeten dus scoren om zicht te houden op die achtste finale. Hierdoor zullen we waarschijnlijk een minder stugge en meer voetballende ploeg gaan zien. Aangezien uitdoelpunten geen extra waarde meer hebben, moet PSV ervoor waken dat het niet op achterstand komt.

Maccabi Tel Aviv boekt in eigen huis vaak goede resultaten, maar de club kan niet op tegen de individuele kwaliteiten die Roger Schmidt binnen zijn selectie heeft. Als het puur om kwaliteit gaat, mag PSV die achtste finale dus niet mislopen. Toch zal Maccabi hopen dat de Eindhovenaren ruimte laten vallen in hun jacht naar het eerste doelpunt. Eén vroege counter van de Israëliërs en alles is weer anders in deze Conference League tussenronde.

Dit is onze voorspelling voor Maccabi Tel Aviv – PSV

PSV staat donderdag op het veld zonder Cody Gakpo en Marco van Ginkel. Dat is een flinke tegenvaller voor Schmidt, maar de PSV-coach heeft weinig tijd om stil te staan bij de afwezigheid van zijn beide aanvoerders. Hij heeft een klus te klaren, en de bookmakers hebben er alle vertrouwen in dat die gaat slagen. Bij BetCity staan de odds voor Maccabi – PSV op 3.80 (1), 3.50 (x) en 2.00 (2).

Door de goede thuisresultaten verwachten wij dat Maccabi een doelpunt meepakt, maar dat het niet genoeg gaat zijn voor de winst. Met een 1-2 eindstand komt PSV volgens ons als overwinnaar uit de Conference League tussenronde.

Vitesse kon niet overtuigen bij Rapid Wien

Het zal ons verbazen als PSV de Conference League tussenronde niet overleeft. Voor Vitesse is het een ander verhaal. Er staat ze deze week een zware opgave te wachten, aangezien ze een 2-1 achterstand moeten wegpoetsen. Zonde, want de Arnhemmers hebben zichzelf vorige week in Wenen echt te kort gedaan.

De ploeg van Thomas Letsch speelde in Wenen zwak en binnen een kwartier keken ze al tegen een 2-0 achterstand aan. Zelfs die rode kaart die Filip Stojilković in de 65e minuut opliep, bracht geen echte verandering. Loïs Openda kon het verschil nog terugbrengen naar 2-1, maar die gelijkmaker wilde maar niet komen. En laat diezelfde Openda nu net ontbreken tijdens de return in het Gelredome. Ook Riechedly Bazoer krijgen we niet te zien tijdens dit tweede deel van de Conference League tussenronde. Zonder deze twee sterkhouders kunnen we echt wel spreken van een ploeg die gehavend is.

Een verlenging of strafschoppen: Letsch is er klaar voor

Thomas Letsch geeft zijn ploeg een duidelijke opdracht mee als ze donderdag tegen 21.00 uur het veld opgaan voor de return. “We moeten winnen. Misschien via verlenging en strafschoppen, maar wij zijn sterk genoeg om hen te verslaan”, zo verklaarde de Vitesse-coach stellig tegen de pers. Letsch laat in ieder geval niets aan toeval over. In aan loop naar de wedstrijd Vitesse – Rapid Wien hebben de Arnhemmers extra hard getraind op die situaties die vorige week nog mis gingen. Bovendien liet Rapid Wien in die heenwedstrijd al zien dat het die echte overtuiging mist. De ploeg kon dankzij een zwak Vitesse in de eerste helft imponeren, maar na rust waren ze bij vlagen toch echt de mindere partij. Als Vitesse donderdag scherp is en vanaf de eerste minuut de druk erop zet, moet een verlenging zeker haalbaar zijn. Al is er meer nodig om die Conference League tussenronde te overleven en dat ticket voor de achtste finales binnen te halen.

Dit zeggen de bookmakers over Vitesse – Rapid Wien

Rapid Wien heeft donderdag een voorsprong te verdedigen, Vitesse moet juist op zoek naar doelpunten. De bookmakers zien Vitesse als favoriet voor de overwinning. TOTO zet de odds voor een 1×2 weddenschap op 1.83 (Vitesse), 3.70 (gelijkspel) en 4.25 (Rapid Wien).

De Arnhemmers hebben al aan een 1-0 genoeg om er een verlenging uit te slepen. Dat biedt alvast kansen. Toch zien de bookmakers dat ticket voor de achtste finale eerder naar Rapid Wien dan naar Vitesse gaan. Bij TOTO is de verdeling als volgt: een quotering van 2.13 als Vitesse naar de volgende ronde gaat, tegen 1.64 voor een achtste finale van Rapid Wien. Hier liggen kansen als je Vitesse wilt steunen met een weddenschap.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.