Competitiekraker uit onderste regionen Eredivisie: FC Utrecht – Ajax

18 oktober 2023

Het klinkt misschien gek maar FC Utrecht – Ajax is een competitiekraker uit de onderste regionen van de Eredivisie. Beide clubs staan op nacompetitie en degradatieplaatsen. Wie klimt er uit het dal door deze wedstrijd te winnen? Speel mee met FC Utrecht – Ajax en scoor de beste voetbal quoteringen bij de online bookmakers via Gokken op Voetbal.nl!

Eredivisie

De Eredivisie is inmiddels acht speelronden oud. PSV is koploper, AZ tweede en FC Twente staat derde. Feyenoord volgt op plek vier. Ajax komen we pas tegen op een zestiende plek. De Amsterdammers hebben slechts vijf punten behaald in de eerste blok wedstrijden. Wel moeten er nog twee duels ingehaald worden: RKC – Ajax (gestaakt bij 2-3) en FC Volendam – Ajax, omdat de Klassieker tegen Feyenoord moest worden ingehaald na ook die gestaakt was.

FC Utrecht doet het nog slechter. Ze staan laatste met drie punten. Het was ook de eerste Eredivisie club die dit seizoen de trainer ontsloeg. Silberbauer maakte plaats van Ron Jans, die na de successen bij Twente even rust wou nemen en clubloos was. Jans pakte direct drie punten na zijn aanstelling, maar daar bleef het voorlopig bij. Daardoor is Utrecht nu allerlaatste.

Head to Head FC Utrecht – Ajax

Afgelopen seizoen werd er in de Eredivisie ook weer voor elke meter gestreden. In Amsterdam leverde dat een 3-1 zege op, in de Galgenwaard eindigde het vorig seizoen in 0-2, ook in het voordeel van Ajax.

De Amsterdammers wonnen in de afgelopen vijf onderlinge duels sowieso het vaakst. In totaal boekten ze drie zeges, tegen eentje voor FC Utrecht. Eenmaal eindigde het gelijk. Dat was in 2021 toen in de Johan Cruijff Arena Ajax – FC Utrecht bij een 1-1 stand werd afgefloten.

Odds FC Utrecht – Ajax

De hoogste quoteringen bij de online bookmakers stijgen bij deze interessante wedstrijd naar hoge hoogten. De maximale winstbonus van x4,00 keer de inlegwaarde wordt behaald als Utrecht in deze voor hen ‘wedstrijd van het jaar’ van Ajax weet te winnen.

Een gelijkspel geeft vergelijkbare quoteringen. Bij de Nederlandse Sportsbooks zorgt dit voor een maximale bookmakersbonus van 3,90 keer het gekozen wedbedrag. En dat is maar een fractie lager dan de bonus die wordt uitbetaald bij winst van de Utrechtse profclub.

Zegeviert Ajax in de Utrechtse Galgenwaard? Dan is dat de eerste zege van Ajax in de Nederlandse Eredivisie sinds 12 augustus! Het bezorgt de Amsterdammers dan eindelijk weer drie punten en levert tot maximaal 1,92 keer het ingelegde speelbedrag. En dat is behoorlijk hoog voor een winnende deal op een competitieduel van Ajax. Je pakt namelijk bijna het dubbele van de inzet!

Datum en tijdstip FC Utrecht – Ajax

Wil je meespelen? Zet dan op tijd in. Het competitieduel FC Utrecht – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zondag 22 oktober in Stadion Galgenwaard te Utrecht. De aftrap is al om 12:15 uur.

Verantwoord Wedden op Voetbal? Kies dan voor de bookmakers die je op onze site ziet staan. Deze zijn veilig, legaal en in het bezit van een Nederlandse goklicentie voor het aanbieden van online voetbalweddenschappen. Lees ook onze reviews en Gokken op Voetbal achtergrondartikelen in de kennisbank om nog meer zekerheid in te bouwen. In alle gevallen speel bewust, stop op tijd en houd het leuk.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.