Borussia wil Sébastien Haller; Ajax heeft al een doel voor die transfermiljoenen

20 juni 2022

Na Noussair Mazroui en Ryan Gravenberch vertrekt Ajax-spits Sébastien Haller waarschijnlijk ook naar onze oosterburen. Mazroui maakte eind vorige maand transfervrij de overstap van Ajax naar Bayern München. Gravenberch volgde zijn ploeggenoot en tekende tot medio 2027 bij de Duitse Rekordmeister. De transfer van Gravenberch leverde Ajax een bedrag op van 18,5 miljoen euro, dat door bonussen kan oplopen tot 24 miljoen. Maar Ajax wil de kas nog wat verder spekken. Borussia Dortmund heeft serieuze interesse in de 27-jarige Haller en de onderhandelingen zijn in volle de gang. De Ajacieden hebben een eerste bod van 33 miljoen inmiddels afgewezen. Ze hopen voor deze transfer een stuk dichter bij de 40 miljoen uit te komen zodat er genoeg budget is om de eigen doelwitten deze zomer binnen te halen.

Sébastien Haller levert Ajax alleen maar winst op

Het is nog maar anderhalf jaar geleden dat Sébastien Haller zich bij de selectie van Ajax voegde. De Amsterdammers betaalden in januari 2021 een bedrag van 22,5 miljoen euro aan West Ham United. Een recordbedrag, want nooit eerder was er in de Eredivisie zo’n hoge transfersom betaald voor een speler.

Sébastien Haller heeft afgelopen seizoen een flink aandeel gehad in het doelsaldo van Ajax. In de Eredivisie 2021/22 werd de Ivoriaans-Franse spits topscorer met 21 doelpunten. In de Champions League scoorde hij maar liefst elf keer. Dat er vanuit andere clubs interesse is, is dus geen grote verrassing. Voor Ajax is die interesse vanuit Dortmund een mooie kans om Haller met winst door te verkopen.

BVB wil Sébastien Haller als vervanger van de vertrokken Haaland

Borussia Dortmund is in de Bundesliga een van de grote uitdagers van Bayern München. De laatste tweeënhalf jaar kon de club vertrouwen op het scoringsvermogen van Erling Haaland. In de 89 wedstrijden die de Noor in het shirt van Borussia speelde, maakte hij een indrukwekkend aantal van 86 doelpunten. Maar nu Haaland een contract heeft getekend bij Manchester City is BVB hard op zoek naar een vervanger.

Het verlanglijstje voor die nieuwe topscorer is bij Borussia Dortmund steeds korter geworden. Inmiddels is er nog maar één persoon die de Duitsers graag als vervanger van Haaland willen opvoeren: Sébastien Haller. Het openingsbod van 33 miljoen plus bonussen is door Ajax naar de prullenbak verwezen. Toch liggen de clubs niet heel ver uit elkaar. De Ajacieden vragen voor deze transfer 40 miljoen euro en de verwachting is dat de clubs elkaar ergens in de komende dagen in het midden gaan vinden. Haller zelf is al akkoord met een vijfjarig contract bij Borussia.

Met die 60 miljoen die Borussia Dortmund aan de verkoop van Erling Haaland heeft overgehouden, is er bij de Duitsers in ieder geval genoeg geld om de komst van Haller te bekostigen. Ook Ajax is op zoek naar wat financiële ruimte om zijn selectiewensen voor volgend seizoen uit te laten komen. Het afronden van de miljoenentransfer rondom Sébastien Haller is precies wat de Amsterdammers nodig hebben.

Landskampioen Ajax heeft zelf ook wensen voor het nieuwe seizoen

Op transfergebied is er nog weinig indrukwekkends gaande bij onze landskampioen. Maar er zijn wel degelijk plannen om deze zomerse transferperiode goed te gebruiken. Ze zullen ook moeten als ze volgend seizoen weer echt mee willen draaien op het Europese voetbaltoneel.

Ajax lonkt al een tijdje opzichtelijk naar Steven Bergwijn. De linksbuiten staat nu nog onder contract bij Tottenham Hotspur, maar de Amsterdammers halen hem graag naar de ArenA. De clubs zijn momenteel aan het onderhandelen. De vraagprijs van rond de 30 miljoen is een groot obstakel voor Ajax, al kan de verkoop van Haller de transfer in een stroomversnelling brengen. De Telegraaf berichtte maandag dat de directie inmiddels toestemming heeft gegeven om het bod op Bergwijn te verhogen.

Ook over Brian Brobbey wil de landskampioen gaan onderhandelen. RB Leipzig vraag 18 miljoen euro, een bedrag dat in de ogen van de Ajacieden veel te hoog is. Toch is Brobbey precies de speler die ze nodig hebben. En met die miljoenen die de transfer van Sébastien Haller kan opleveren, is er net wat meer speelruimte voor de terugkeer van de spits. De hoop is dat er ook geld overblijft voor Owen Wijndal die voor 10 miljoen de Ajax-verdediging kan versterken.

De transferperiode is interessant voor iedereen die wil gokken op voetbal

De naderende transfer van Ajax-spits Haller heeft consequenties voor een paar andere gewilde spelers uit het Amsterdamse kamp. Vanuit verschillende topclubs is er aandacht voor Jurriën Timber, Antony en Lisandro Martínez, maar zij zullen niet zomaar mogen vertrekken. Alleen als Ajax voor hen de hoofdprijs geboden krijgt, is een uitgaande transfer een optie. Op deze manier hoopt de landskampioen met een zo sterk mogelijke selectie aan seizoen 2022/23 te beginnen.

Ajax is natuurlijk niet de enige Eredivisieclub die zich roert op de geopende spelersmarkt. De transferperiode duurt nog tot 31 augustus en tot die tijd is er zullen er veel deals gesloten worden en ook veel deals klappen. Hou de belangrijkste transferberichten goed in de gaten als je in het nieuwe seizoen bij de bookmakers wilt gokken op voetbal. Alleen zo weet je hoe de clubs er qua selectie voor staan. Een club die zijn spelersgroep op sommige posities niet rond krijgt, kan zomaar een tegenvallend seizoen voor de boeg hebben.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.