Belgen jagen tegen Azerbeidzjan op koppositie in Groep F

5 september 2023

De Belgische voetbalploeg heeft afgelopen tijd flink wat van haar pluimen verloren. En nu moet het ook nog zonder sterspeler Kevin de Bruyne aantreden tegen Azerbeidzjan. Voorwaar geen gemakkelijke opgave voor de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco. België jaagt op eerherstel, maar gaat ze dat in het verre Azerbeidzjan ook lukken? Voorspel Azerbeidzjan – België via Gokken op Voetbal en scoor de beste EURO 2023 odds!

EURO 2024 Groep F

De Belgen spelen in Groep F. Daarin komt het deze week als eerste in actie tegen Azerbeidzjan. De Rode Duivels moeten winnen willen zij de koploper in de groep Oostenrijk voorblijven. De Oostenrijkers staan op de eerste plaats met tien punten uit vier wedstrijden.

De ploeg van bondscoach Tedesco heeft zeven punten uit drie wedstrijden.  België heeft nog een wedstrijd tegoed en speelt na de uitwedstrijd tegen Azerbeidzjan in eigen land tegen Estland. Azerbeidzjan heeft evenveel punten dan de Essen en staat met één punt op de laatste plaats in Groep F.

Sterspelers

Kevin de Bruyne is zonder enige twijfel dé sterspeler bij de Belgen. Zeker na het stoppen van Eden Hazard. Maar De Manchester City vedette is geblesseerd en zal dus niet meespelen tegen Azerbeidzjan. Daarmee komt er veel druk op de schouders van Romelu Lukaku. De bonkige, sterke spits verkaste in de zomermaanden van Inter naar AS Roma en moet nu de Belgen aan de hand nemen in Groep F.

Naast het ontbreken van De Bruyne is er ook nog de langdurige afwezigheid van doelman Thibaut Courtois. De sluitpost van Real Madrid zal naar verwachting pas in het voorjaar van 2024 in actie kunnen komen. Of hij het EK gaat halen is dus nog meer zeer de vraag.

Head 2 Head

Het is al heel wat jaren geleden dat België nog een duel speelden tegen Azerbeidzjan. Om precies te zijn was dat in 2011. Toen speelden de teams ook tegen elkaar in de EK kwalificatiepoule. België speelde toen de heenwedstrijd in eigen huis en won die met 4-1 van Azerbeidzjan.

De uitwedstrijd in het Tofiq Bahramov Stadion te Baku werd een 1-1 gelijkspel. Geen van beide landenteams wisten zich toen te kwalificeren voor het EK2012.

Voorspellingen Groep F: Azerbeidzjan – België

De voetbal Sportsbooks die in Nederland actief mogen zijn pakken weer flink uit bij dit EK 2024 duel. De hoogste quoteringen staan klaar bij winst van het Azerbeidzjaanse natianale voetbalelftal. In het 1×2 spelsysteem lopen de pre-odds bij winst van Azerbeidzjan op tot maximaal 13.00 keer het ingelegde speelbedrag.

Gaan de Belgen de punten delen met Azerbeidzjan? Dan keren de Nederlandse top wedkantoren zoals Jack’s, Unibet en Bet365 tot 6.50 keer het speelbedrag uit aan Voetbalgokkers die hun geld op een gelijkspel hebben gezet.

Bij een zege van De Rode Duivels staan de odds in het 1×2 spelsysteem op gemiddeld 1.20 keer het speelbedrag. De bookmakers wijzen België dus duidelijk aan als favoriet bij dit duel in de hoofd- en speelstad Baku.

Speltypen

Interlandvoetbal leent zich uitstekend voor live gokken. Dit speltype is alleen actief tijdens de wedstrijd. Meespelen met Azerbeidzjan – België betekent dus dat er tussen de aftrap en het eindsignaal een voorspelling geplaatst moet worden.

De EK kwalificatiewedstrijd Azerbeidzjan – België wordt gespeeld op zaterdag 9 september om 15:00 uur in de Dalga Arena te Baku. Wees dus op tijd online om te scoren via Gokken op Voetbal!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.