Ajax Amsterdam krijgt bezoek van RKC Waalwijk in Eredivisie

17 januari 2024

Ajax Amsterdam krijgt aanstaande zondag bezoek van RKC Waalwijk in de achttiende speelronde van de Eredivisie. De teams treffen elkaar aan in de Johan Cruijff Arena. Om aansluiting te vinden bij de top van de Eredivisie moet de ploeg van trainer John van ’t Schip winnen. Ook RKC smacht naar punten, maar komt zelden winnen in Amsterdam. Gokken op Voetbal zocht de Nederlandse bookmakers op en vond hoge quoteringen bij de wedstrijd Ajax – RKC!

Eredivisie

In de Eredivisie schiet Ajax Amsterdam als een pijl de lucht in op de ranglijst. Zo stonden de Ajacieden nog onderaan het rechterrijtje en nu heeft de ploeg de vijfde plaats op de ranglijst te pakken. De Ajacieden hebben 28 punten. De ploeg die het eerst te passeren is, is momenteel AZ Alkmaar. De Noord-Hollandse formatie staat vierde met 33 punten. Koploper van de Eredivisie is PSV Eindhoven. De ongeslagen Brabantse ploeg heeft 51 punten en is hard op weg naar kampioenschap.

RKC Waalwijk staat pas zestiende als het dit weekend de achttiende speelronde ingaat. De ploeg van trainer Henk Fraser heeft veertien punten. Hekkensluiter FC Volendam heeft elf punten en op de zeventiende stek staat Vitesse dat twaalf punten heeft. RKC moet dus hard aan de weg timmeren wil het aan het einde van het seizoen niet bij de degradatieteams horen.

Head to Head Ajax Amsterdam – RKC Waalwijk

De laatste keer dat RKC Waalwijk en Ajax Amsterdam tegen elkaar speelden was op 6 december. Toen werden de laatste speelminuten van speelronde zeven afgewerkt in het Mandenmakers Stadion te Waalwijk. De Amsterdammers stonden toen al voor met 2-3 en dat is ook zo gebleven tijdens de resterende speelminuten.

In Amsterdam hebben de teams elkaar op 12 februari vorig jaar voor de laatste keer ontmoet. In eigen stadion was Ajax toen met 3-1 te sterk voor de Brabanders. Dat RKC nog eens kwam winnen in Amsterdam is heel lang geleden. Op 5 december 1999 verloren de Ajacieden met 1-2 van RKC. In 2013 werd het voor de laatste keer een gelijkspel tussen de teams. Op 26 oktober dat jaar werd het 0-0 in de Johan Cruijff Arena.

Odds Ajax Amsterdam – RKC Waalwijk

Wie op zoek is naar hoge quoteringen zit al goed bij het traditionele 1×2 spelsysteem. In dit speltype staan de hoogste quoteringen bij een zege van RKC Waalwijk ingedeeld voor de wedstrijd van aanstaande zondag. De bookmakers verwachten weer een klinkende zege van Ajax voor eigen publiek, maar mocht RKC Waalwijk het tegendeel bewijzen en winnen van de Ajacieden, dan kunnen de bookmakers flink gaan dokken. Voetbalgokkers die voorafgaand aan het duel in Amsterdam hebben gewed op winst van RKC krijgen dan tot tot 9.16 keer de inleg uitgekeerd.

Ook bij een gelijkspel zijn de pre-odds hoog ingeschaald. Als de teams de punten delen met elkaar in de Johan Cruijff Arena kunnen voetbalgokkers die voorspellingen dat het een gelijkspel werd tot 6.44 keer de inleg uit.

Een zege van de Ajacieden staat momenteel op een maximale pre-odds van 1.26 keer het speelbedrag ingeschaald. Check voor hogere odds bij winst van de Ajacieden de diverse speltypen als correct score combinaties of over/under speelsystemen die de bookmakers aanbieden. Vergelijk de odds eens in speltypen als handicap of halftime\fulltime speelsystemen.

Datum en tijdstip Ajax Amsterdam – RKC Waalwijk

De Eredivisie wedstrijd Ajax Amsterdam – RKC Waalwijk is de laatste uit speelronde achttien van de Eredivisie en wordt gespeeld op zondag 21 januari. Om 16:45 uur trappen de teams af in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Winnen de Ajacieden voor eigen publiek van de bezoekers uit Waalwijk in de Arena? Of stunt RKC?

Ga naar de bookmakerspagina van Gokken op Voetbal om mee te spelen op Ajax – RKC bij de betrouwbaarste bookmakers van ons land en scoor de odds door nu al de winnende weddenschap te maken.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.