In thuisland België is Bingoal niet meer weg te denken uit het goklandschap. Maar in Nederland moest de bookmaker in oktober 2021 helemaal opnieuw beginnen. Met zijn betrouwbare imago, grote wedaanbod, interessante welkomstbonus én de optie om zelf weddenschappen te creëren via #OddsRequest, heeft Bingoal de Nederlandse gokker echt iets te bieden. Toch zitten er ook een aantal minderen kanten aan deze bookmaker. Aan jou de taak om af te wegen of Bingoal de juiste bookmaker is of niet.

De zuiderburen brengen ons een betrouwbare bookmaker

Eind september 2021 maakte de Nederlandse Kansspelautoriteit de lijst met eerste tien licentiehouders bekend. Na jaren vertraging was eindelijk het moment aangebroken waarop bookmaker TOTO concurrentie kreeg. De KSA was bij de selectieprocedure behoorlijk streng geweest. Van de 29 geïnteresseerden kreeg maar een derde direct een licentie. Onder die eerste groep was ook het Belgische Bingoal. Dit geeft wel aan dat onze zuiderburen ons een betrouwbare bookmaker hebben geleverd.

Bingoal combineert betrouwbaarheid met een enorme bak aan ervaring. Al in de jaren 80 komen we de eerste sporten tegen van dit gokbedrijf, dat toen nog onder de naam Belgische PMU opereerde. Liefhebbers van paardensport denken bij de term PMU natuurlijk meteen aan de grote paardenraces in bijvoorbeeld Chantilly en Deauville. En inderdaad, in die beginperiode richtte de bookmaker zich enkel op het paardenrennen. Er werden wedformulieren verkocht langs de Belgische renbanen, maar ook in de plaatselijke tijdschriftenhandels. Dat laatste is nooit veranderd. Want hoewel Belgische PMU is overgegaan in Bingoal én er inmiddels een heus online gokplatform is gekomen, zijn de lokale verkooppunten in Vlaanderen en Wallonië altijd gebleven. Dat helpt natuurlijk wel voor de naamsbekendheid! In Nederland moet Bingoal helemaal opnieuw beginnen. Het is interessant om te zien of deze bookmaker de Nederlandse gokmarkt weet te overtuigen.

Bingoal heeft van paardenrennen tot een ruim aanbod voetbalwedden

In de tijd dat Bingoal nog Belgische PMU heette, lag de focus volledig op paardenraces. Als je anno nu het Live Stream Center van deze bookmaker bezoekt, merk je dat paardenrennen nog steeds een streepje voor heeft. Toch heeft Bingoal tegenwoordig veel meer te bieden. Kijk alleen al naar de sponsordeals die in de afgelopen jaren zijn gesloten. De bookmaker is sinds 2018 naamgever van zijn eigen veldritploeg, en ook de Bingoal Cycling Cup laat weinig aan de verbeelding over. In deze grote passie voor de fietssport herken je de Belgische roots meteen terug. Daarnaast wordt het voetbal zeker niet vergeten. Eerste Klasse B-ploeg Lommel SK is middels een sponsordeal aan Bingoal verbonden, maar daarmee houdt de connectie met voetbal lang niet op. In het ruime wedaanbod is namelijk meer dan genoeg plek voor de populairste sport van ons land.

Qua voetbalaanbod doet Bingoal echt niet onder voor de grotere bookmakers. Alle bekende competities en toernooien zijn aanwezig, al wed je net zo makkelijk op de Servische Prva Liga of de Thaise League 1. Vooral in de kleinere competities maakt Bingoal soms andere keuzes dan zijn concurrenten. Hou deze bookmaker dus in de gaten als je graag geld inzet op dit soort voetbalcompetities. Met zijn Dutch Corner en een aparte pagina voor Nederlands voetbal, laat deze Belgische bookmaker weten dat hun noorderburen meer dan welkom zijn.

Als je gaat wedden op de Eredivisie, Eerste Divisie of KNVB Beker, valt ook meteen op dat er veel verschillende wedopties zijn. Bingoal wisselt het traditionele aanbod (1×2 weddenschappen, over/under weddenschappen, de correcte score…) af met wat meer eigentijdse voetbalweddenschappen zoals ‘meeste doelpunten gescoord van minuut 1 tot minuut 10’ of ‘PSV houdt een clean sheet’. Op deze manier komen er per voetbalmatch al snel 150 mogelijke voorspellingen op het platform te staan. Helaas kun je binnen een wedstrijd geen weddenschappen combineren met een Bet Builder. Die extra winst die deze constructie met zich meebrengt, gaat dus aan jou voorbij.

Bingoal: Een bookmaker met interessante bonussen

Het Belgische Bingoal heeft geen sponsordeal met het Nederlandse voetbal, waar bijvoorbeeld bookmakers als Holland Casino en TOTO zo graag mee pronken. Maar hoe erg is dat als er gewoon een goed wedaanbod én mooie bonussen voor je klaarliggen? Zodra je je bij Bingoal aanmeldt en een eerste storting doet, begin je meteen al met het vrijspelen van de welkomstbonus. Als je het eerste stortingsbedrag minimaal zes keer inzet op  weddenschappen met een quotering van 1.40 of hoger, ontvang je van Bingoal een 100% stortingsbonus. Oftewel, het bedrag van je eerste storting wordt door de bookmaker verdubbel. Vul je je spelersaccount met 50 euro, dan heb je dankzij Bingoal 100 euro tot je beschikking voor jouw voetbalweddenschappen. Met een maximale bonuswaarde van 250 euro, is Bingoal ook absoluut niet zuinig.

Een 100% stortingsbonus met een maximum van 250 euro is al niet verkeerd. Maar daar blijft het niet bij. Nieuwe spelers profiteren namelijk ook van de 100% Boost My Odds, waardoor de quoteringen worden verdubbeld. Je verhoogde winst is alleen geldig voor een maximum van 20 euro aan inzetten. Het tweedelige welkomstgeschenk is nog maar het begin. Ook voor trouwe spelers heeft Bingoal regelmatig free bets en cashback bonussen klaarliggen. Dit soort beloningen kun je vast wel waarderen.

Met #OddsRequest creëert Bingoal iets unieks

Bingoal valt op door zijn grote wedaanbod en interessante welkomstbonus. Daarnaast hoort #OddsRequest zeker in het rijtje met pluspunten thuis. Deze extra service zorgt er namelijk voor dat je zelf invloed hebt op het wedaanbod. Heb je een voetbalweddenschap in je hoofd zitten die Bingoal niet aanbiedt? Dat is geen reden om op zoek te gaan naar een andere bookmaker. Want via het Twitteraccount van Bingoal (@bingoalbe) kun je onder de hashtag #OddsRequest gewoon een verzoek voor een weddenschap indienen. Vervolgens beslist Bingoal of jouw verzoek wordt ingewilligd of niet.

OddsRequest richt zich voornamelijk op pre-match weddenschappen. Dankzij jouw verzoek kunnen gokkers misschien pre-match inzetten op het aantal punten dat Ajax in de groepsfase van de Champions League haalt. Of richt je pijlen op de onderste regionen van de Eredivisie en voorspel welke club niet gaat degraderen. Pre-match weddenschappen spelen een belangrijke rol bij Bingoal, al kun je bij de bookmaker natuurlijk ook live wedden op voetbal.

Live voetbalwedden op Bingoal.nl (en laat je helpen door de Match Tracker)

Voetbal is het allermooist als je de actie op het veld live kunt volgen. Daarom stelt de echte liefhebber van live voetbalwedden een belangrijke eis aan een bookmaker: er móet een livestream aanwezig zijn zodat de wedstrijd van minuut tot minuut goed te volgen is.

Laten we maar meteen duidelijk zijn. Als een livestream voor jou essentieel is, dan kun je Bingoal beter overslaan. In het Live Stream Center focust de bookmaker zich namelijk volledig op paardenrennen. Dat is toch een beetje jammer als je graag op voetbal wedt. De aanwezige Match Tracker zorgt er gelukkig wel voor dat je alle belangrijke informatie voor een live bet bij de hand hebt. Je ziet direct hoeveel gevaarlijke aanvallen er zijn geweest en hoe lang zo’n aanval gemiddeld duurt. Via de tijdslijn krijg je zelfs een duidelijk beeld van de momenten waarop de thuisploeg de dominante partij was. Zo weet je precies of er na dat eerste half uur een kentering komt, waarna de bezoekers de druk gaan opvoeren. De Match Tracker van Bingoal is echt een belangrijk onderdeel van het live voetbalwedden. Door de live statistieken goed in de gaten te houden, stijgen je winkansen snel.

Registreren, geld storten en hard op zoek naar goede odds

Bingoal is een betrouwbare bookmaker, dus je kunt er met een gerust hart een account aanmaken. Als je op de registratieknop drukt, merk je ook meteen dat het gokbedrijf zich keurig aan de strenge regels van de KSA houdt. Er volgt bijvoorbeeld een controle via het Cruks-systeem én je bent verplicht om je persoonlijke speellimieten door te geven. De maximale limieten bepaal je in principe zelf, als minimum hanteert Bingoal een storting van 10 euro. Je kunt je speelsaldo aanvullen via iDEAL of creditcard, en met beide betaalmethodes staat het geld direct in je account.

Zodra je financiën geregeld zijn, kun je je gaan verdiepen in de vele voetbalweddenschappen. Hou er rekening mee dat Bingoal geen interessante keuze is voor high rollers. Want hoewel de odds redelijk gemiddeld zijn, liggen ze vaak net iets lager dan bij andere bookmakers. Het maximaliseren van je winst wordt hierdoor wel heel erg lastig.

Je moet het doen zonder mooi design én zonder live chat

In vergelijking met andere bookmakers heeft Bingoal niet het allermooiste gokplatform neergezet. Ook qua snelheid en overzichtelijkheid kan er echt wat verbeterd worden. Want doordat alle voetbalmatches zo dicht op elkaar staan, zie je gemakkelijk dingen over het hoofd en mis je misschien weddenschappen die eigenlijk heel interessant waren. Het platform van Bingoal mist bovendien een belangrijk element: de live chat. Als je hulp nodig hebt van de klantenservice, ben je aangewezen op het contactformulier op de website óf het gratis telefoonnummer 0800-0225825. Verwacht daarnaast geen 24/7 bereikbaarheid. Bingoal is nu eenmaal een kleinere bookmaker, en daardoor is een dag- en nachtservice gewoon niet haalbaar.